Ja nie mam nic do dodania.
Vivat Res Publica!
Vivat Rex!
Vivat Polonia et Lithuania!
Sejm Walny - XII - IX - MMXX MalborkRe: Sejm Walny - XII - IX - MMXX MalborkJa nie mam nic do dodania.
Vivat Res Publica! Vivat Rex! Vivat Polonia et Lithuania! /-/Michał Jerzy Potocki Herbu Pilawa Rotmistrz Wojsk Koronnych Miecznik Podolski ![]()
Re: Sejm Walny - XII - IX - MMXX Malbork
Poza konstytucjami, które dotyczyły spraw jednostkowych, takich jak nadanie tytułu książęcego czy orderu. Na pewno nie ma potrzeby tego uregulować? Ja nie mam co do tego pewności. ![]() Ambasador Rzeczypospolitej w Księstwie Sarmacji i Republice Bialeńskiej Minister Księstwa Urbino Dowódca 4 Chorągwi Jazdy Kozackiej Pułku Jazdy Litewskiej w Wilnie Pułkownik wojsk litewskich Rektor Uniwersytetu Krakowskiego Cześnik wileński Pan na Białowieży i Łańcucie ![]()
Re: Sejm Walny - XII - IX - MMXX MalborkAle co pan jeszcze chce zrobić? Nadanie to nadanie, jeśli nie zostanie cofnięte - jest ono w mocy.
Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Kanclerz Wielki ![]()
Re: Sejm Walny - XII - IX - MMXX MalborkZgadzam się z przedmówcą. Nie ma co Panie Michale.. Już kończymy najdłuższy sejm w historii RON,
Podczas którego uporządkowaliśmy prawo, ustaliliśmy także wiele nowych praw i konstytucji. Sejm, który prowadzony był przez dwóch królów. Na pewno zapamiętany zostanie. Aż by się chciało teraz z Malborka nie wyjeżdżać. Ale zawsze trzeba coś skończyć aby zacząć coś nowego. /-/Michał Jerzy Potocki Herbu Pilawa Rotmistrz Wojsk Koronnych Miecznik Podolski ![]()
Re: Sejm Walny - XII - IX - MMXX MalborkNo, może i racja. Tylko trzeba archiwów pilnować, coby nic nie zaginęło. Ale co do tego, to raczej nie ma zagrożenia.
Ale uważają Wielmożni, że jest dostatecznie jasne, że konstytucje, oprócz tych, dotyczących spraw jednostkowych, są unieważnione? ![]() Ambasador Rzeczypospolitej w Księstwie Sarmacji i Republice Bialeńskiej Minister Księstwa Urbino Dowódca 4 Chorągwi Jazdy Kozackiej Pułku Jazdy Litewskiej w Wilnie Pułkownik wojsk litewskich Rektor Uniwersytetu Krakowskiego Cześnik wileński Pan na Białowieży i Łańcucie ![]()
Re: Sejm Walny - XII - IX - MMXX MalborkPanowie, dziękuję bardzo za uczestnictwo w obradach. Był to największy sejm w historii naszej Rzeczypospolitej. Największy i jakże owocny. Uporządkowaliśmy system prawny, który dzięki staraniom Jaśnie Oświeconego von Tauera jest teraz o wiele przejrzystszy. Przyjęliśmy wiele istotnych rozwiązań, z których będziemy korzystać zarówno my, jak i przyszłe pokolenia. Z dumą i ulgą ogłaszam, że: obrady Seymu uważam za zakończone. ![]() Ioannes V Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae etc., etc., etc. ![]()
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości |
||