|
Tu odbywają się obrady Sejmu Wielkiego, prowadzone przez Marszałka Sejmu. Prawo zabierania głosu przysługuje wyłącznie Posłom i Senatorom oraz osobom upoważnionym przez Marszałka.
przez Henryk Mikołaj Hrychowicz » 09 gru 2019, 16:15
My, Henryk Mikołaj z Bożej łaski i woli Narodu Król Polski, Wielki Książę Litewski, Książę Ruski, Pruski, Mazowiecki, Żmudzki, Kijowski, Wołyński, Podolski, Podlaski, Inflancki, Smoleński, Czernihowski, etc., etc., etc., Zwołujemy Sejm Ekstraordynaryjny w Mieście Królewskim Gdańsku Mości panowie! Niniejszym, kierując się racją stanu Rzeczypospolitej zwołujemy do Gdańska na Sejm Ekstraordynaryjny wszystką szlachtę rozsypaną po ziemiach Korony i Litwy, na którym zajmiemy się sprawami nabytków zamorskich Rzeczpospolitej, w szczególności : I) Włączenia wysp La Palmy do Rzeczpospolitej i określenia ich statusu prawnego. II) Przyjęcia wyspy Santery pod zwierzchnictwo Rzeczpospolitej.
Na koniec rozważymy wnioski szlachty na Sejmie złożone, jeśli takowe się pojawią.
-
-

-
- Medale: 11
-
-
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Tytuł: 1. Wojewoda
przez Karol von Tauer - Sienicki » 09 gru 2019, 20:22
Ja, Karol von Tauer-Sienicki stawiam się na Sejm.
Karol von Tauer-Sienicki herbu jelito odmienne Członek Zakonu Krzyżackiego Kurator Wielki Podchorąży w wojsku Rzeczpospolitej Miecznik rawski [fimg]  [/fimg]
-
-

- Namiestnik

-
- Medale: 4
-
-
- Tytuł: 10. Wojski
przez Adriano Vittorino » 10 gru 2019, 14:56
Ja, Adriano Vittorino stawiam się na Sejm.
Adriano Vittorino ZepKsiążę Urbino Wojski Kaliski 
-
-

-
- Medale: 3
-
- Tytuł: 10. Wojski
- Gadu-Gadu: 37354723
przez Joahim-von-R » 10 gru 2019, 16:37
Ja, Joahim von Ribertrop, stawiam się na Sejm.
-
-
- Dobosz

-
- Tytuł: - Mieszkaniec
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Sala Obrad