Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoRe: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoTo dla mnie najlepiej będzie każdego pierwszego dnia miesiąca. Zamierzam bowiem prowadzić swoje konto tak jak to jest w MAW.
/-/Michał Jerzy Potocki Herbu Pilawa Szlachcic Rzeczypospolitej Obojga Narodów Rotmistrz Wojsk Koronnych Kanclerz Wielki Wojski Pomorski ![]()
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoPanowie, nie odbiegajmy od tematu - rozumiem, że mamy zgodę względem sejmików? Jutro przedstawię konstytucję.
Co do Liberum Veto - trzeba chyba obmyślić całkowicie nowy sposób procedowania tego. Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski ![]()
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoMoim zdaniem, dobre pomysły.
![]() Ambasador Rzeczypospolitej w Księstwie Sarmacji i Republice Bialeńskiej Minister Księstwa Urbino Dowódca 4 Chorągwi Jazdy Kozackiej Pułku Jazdy Litewskiej w Wilnie Cześnik wileński Pan na Białowieży i Łańcucie ![]()
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - Wilno
Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski ![]()
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - Wilno1. Myślę, że zgadzam się z konstytucją.
2. Nie trzeba pisać nic o zakończeniu sejmików ani też jak długo ma trwać? 3. Pod koniec jest literówka: zamiast „dary” jest „day”. ![]() EDIT. Powinno być też: „kulig” zamiast „kulik”. ![]() Ambasador Rzeczypospolitej w Księstwie Sarmacji i Republice Bialeńskiej Minister Księstwa Urbino Dowódca 4 Chorągwi Jazdy Kozackiej Pułku Jazdy Litewskiej w Wilnie Cześnik wileński Pan na Białowieży i Łańcucie ![]()
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoDodałem informację na temat zakończenia sejmiku.
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoNie jestem pewien o co chodzi z nagradzaniem wszystkich mieszkańców danej ziemi. Wszystkich? Czy zawsze będzie za co?
![]() (-) kmdr Hubert Mikołajowic Szablarczyk - Hrychowicz herbu Godziemba, wojski wołyński, gubernator Santa Maria, pan na Łucku. Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoZ okazji święta ich regionu - to tak, jak prezent na urodziny, nie musi być duży, może być symboliczny jeno, ot 100 dukatów. Oczywiście, zasłużeni dostawaliby odpowiednio wspanialsze prezenty.
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoSądzę, że - o ile JKM wyrazi na to zgodę - możemy przejść do głosowania.
Re: Sejm Walny- XIV - IV - MMXX - WilnoCo by nie przedłużąć, przejdzmy do głosowania nad konstytucją.
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||