|
Kancelaria Kanclerza jest miejscem składania wniosków do Jego Królewskiej Mości oraz zajmuje się ona polityką wewnętrzną. Mieści się w niej także kancelaria podkanclerzego, zajmująca się polityką zagraniczną.
przez Michał Jerzy Potocki » 18 gru 2020, 10:10
KANCELARIA Jego Królewskiej Mości Jana V
Panie i Panowie Szlachta, Dostojni Mieszczanie
Jego Królewska Mość Jan V wraz z Kancelarią zapraszają na wspólne kolędowanie, które odbędzie się w niedzielę, 20 grudnia, o godzinie 18:00. Uprasza się, aby każdy wybrał swoją ulubioną kolędę lub pastorałkę, którą zechce zaprezentować przybyłym Mieszkańcom.
/-/Michał Jerzy Potocki Herbu Pilawa Rotmistrz Wojsk Koronnych Miecznik Podolski 
-
-

- Rotmistrz

-
- Medale: 8
-
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Tytuł: 9. Miecznik
- Gadu-Gadu: 70637937
przez Michał Jerzy Potocki » 29 gru 2020, 17:29
Panie i Panowie Szlachta, Dostojni Mieszczanie,
Jego Królewska Mość Jan V wraz z Kancelarią zapraszają na audiencję noworoczną, na której Najjaśniejszy Pan dokona podsumowania minionego roku i nagrodzi zasłużonych dla Ojczyzny. Audiencja odbędzie się na Zamku Królewskim w Warszawie, dnia 30 grudnia, o godzinie 18:00.
/-/Michał Jerzy Potocki Herbu Pilawa Rotmistrz Wojsk Koronnych Miecznik Podolski 
-
-

- Rotmistrz

-
-
-
-
przez Michał Jerzy Potocki » 16 sty 2021, 09:38
Panie i Panowie Szlachta, Dostojni Mieszczanie
W dniach 16-17 stycznia Jego Królewska Mość odbywa wizytę w Palatynacie Leocji. Jest to druga wizyta zagraniczna Króla Jegomościa. Jej celem będzie podkreślenie dobrych, przyjacielskich relacji łączących Rzeczpospolitą i Palatynat.
-
-

- Rotmistrz

-
-
-
-
przez Sebastian von Tauer » 28 lut 2021, 13:23
Panowie Szlachta! Szanowni Mieszczanie!
W związku z najnowszym dekretem królewskim o zmianie na stanowisku kanclerza, Jego Królewska Mość Jan V mnie powierzył tę zaszczytną funkcję. W związku z tym w stronę króla chcę skierować gorące podziękowania za pokładane we mnie zaufanie oraz zapewnienia o służeniu ojczyźnie naszej ze wszystkich sił, jakie posiadam. Mieszkańcom Rzeczypospolitej chcę zaś nakreślić plany, jakie kancelaria ma na najbliższe miesiące. Głównym z nich będzie opracowanie, opierającego się na realnym, kodeksu karnego, dostosowanego do mikronacyjnych realiów. Drugą ze spraw, którymi zajmie się kancelaria w najbliższym czasie, będzie próba stworzenia oznaczeń godności ziemskich, wyświetlanych w profilach. Mam nadzieję, że czas, w którym będę sprawować tę zaszczytną funkcję będzie dla Rzeczypospolitej okresem rozwoju, rozkwitu oraz stabilizacji.
/—/ Sebastian książę von Tauer, kanclerz wielki
Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Kanclerz Wielki
-
-

- Hetman Polny Koronny

-
- Medale: 21
-
-
-
-
-
-
-
- Godności Kancelaryjne: Kanclerz Wielki
- Tytuł: 1. Wojewoda
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Kancelaria Kanclerza Wielkiego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|