Otwarta Księga Poezji — informacja
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaBardzo piękne święto dwóch wspaniałych misjonarzy
![]() (-) Jego Eminencja Marcin kardynał Zagłoba herbu Samson Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego ![]() Re: Otwarta Księga Poezji — informacja
Owszem, święto Braci Sołuńskich, a coby dokładniejszym być: Gorzka deliberacja moja nad ich dziełem. Refren zasię z XVI-wiecznego wiersza po starorusku: „Polsza kwitniet łacinoju, Litwa kwitniej ruszczinoju, Bez toj w Polszy nie priebudiesz, Bez toj w Litwie błaznom budiesz.” ![]() (-) kmdr Hubert Mikołajowic Szablarczyk - Hrychowicz herbu Godziemba, wojski wołyński, gubernator Santa Maria, pan na Łucku. Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaPanie Lisewicz, mała sugestia, jeśli można, odnośnie ostatniego waszego dziełka na adwent.
Wobec luźnego podejścia do rymów i rytmiki, jak również długiej formy, zastosowałbym tu wiersz stychiczny (ciągły, bez podziału na strofy) lub postawił tych przedziałów mniej, ale i treść tak przederagował aby całość się ze strof zamkniętych składała, a więc stanowiących wyraźnie odrębne wiersza fragmenta, choć główną myślą spojone. Teraz ma się wrażenie jakby wiersz był niedokończony, jakby zapomniał pan zadbać o równą budowę i brzmienie strof, której po tak gęstym poszatkowaniu należałoby się spodziewać. ![]() (-) kmdr Hubert Mikołajowic Szablarczyk - Hrychowicz herbu Godziemba, wojski wołyński, gubernator Santa Maria, pan na Łucku. Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaDziękuję za radę. Pomyślę o tym.
Mam świadomość niedoskonałości mojej twórczości. ![]() Tu muszę oddać, że Wasza poezja jest nadzwyczaj spójna. ![]() ![]() Ambasador Rzeczypospolitej w Księstwie Sarmacji i Republice Bialeńskiej Minister Księstwa Urbino Dowódca 4 Chorągwi Jazdy Kozackiej Pułku Jazdy Litewskiej w Wilnie Cześnik wileński Pan na Białowieży i Łańcucie ![]()
Re: Otwarta Księga Poezji — informacja
Ta sugestia brzmi trochę poważnie. ![]() ![]() /-/Michał Jerzy Potocki Herbu Pilawa Szlachcic Rzeczypospolitej Obojga Narodów Rotmistrz Wojsk Koronnych Kanclerz Wielki Wojski Pomorski ![]()
Zgadzam się. Pan Hubert to nasz mikronacyjny Kochanowski. ![]() ![]() /-/Michał Jerzy Potocki Herbu Pilawa Szlachcic Rzeczypospolitej Obojga Narodów Rotmistrz Wojsk Koronnych Kanclerz Wielki Wojski Pomorski ![]()
Bez przesady, ja piszę jeno gdy mnie co do głowy strzeli. Rymarz jestem, nie poeta. ![]() (-) kmdr Hubert Mikołajowic Szablarczyk - Hrychowicz herbu Godziemba, wojski wołyński, gubernator Santa Maria, pan na Łucku. Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaA ja nawet z rymarstwem miewam problemy...
![]() W każdym razie, cenię dzieła Mości Pana. ![]() Ambasador Rzeczypospolitej w Księstwie Sarmacji i Republice Bialeńskiej Minister Księstwa Urbino Dowódca 4 Chorągwi Jazdy Kozackiej Pułku Jazdy Litewskiej w Wilnie Cześnik wileński Pan na Białowieży i Łańcucie ![]()
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Kancelaria Kuratora Wielkiego Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||