|
Dvarai Lietuvoje
przez Olizar Kierdej » 01 paź 2025, 16:01
Fryderyk Orański napisał(a):Olizar Kierdej napisał(a):W takim razie trzeba część wątków przenosisz w archiwum, a przed tym na końcu wątku dodać jakąś notatkę informacyjną. Ja wiem, że mało kto zagląda w inne majtki oprócz swych, ale widzę kiedyś to się działo, ludzi odwiedzały cudze majątki, teraz to tylko hajs robią. Gdzie w tym wszystkim Bóg?)
Hahah  Trafnie w punkt. Co do kwestii starych majątków, to jeśli nikt inny tego nie zrobi, a ja znajdę w sobie takie siły to zrobię to co trzeba. 
Jakbym i chciał, to nie mogę, bo nie mam żadnych uprawnień. Fajnie by było zrobić listę wszystkich wszystkich wiosek i miast i jak tworzysz nową, to musisz tam zgłosić nazwę i lokalizację . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnegokartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON
-
-

- Wojski

-
- Medale: 5
-
-
przez Olizar Kierdej » 02 paź 2025, 08:13
Aleksander Trzaska-Chojnacki napisał(a):Czy majątek Mitawa jest do kupienia ?
Raczej nie, bo jest na tym miejscu inny majątek o tej samej nazwie. P.S. Janie Panie czekam od Pana listę majątków z nazwami i koordynatamiю "W 2024 Samuel Radziwiłł założył Jełgawę (Mitawę). "
Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnegokartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON
-
-

- Wojski

-
-
-
przez Olbracht Łaski » 02 paź 2025, 14:37
A ile taki zakup kurlandzkiej Mitawy (Mittau) by kosztował, drodzy panowie? XD Jam szlachcic, choć ubogi i chciałbym wiedzieć w ramach dostępu do informacji publicznej XDDD Pan Kierdej pewnie również 
-
-

- Wojski

-
- Medale: 1
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Wykształcenie: wyższe
przez Jerzy IV » 02 paź 2025, 15:32
Olbracht Łaski napisał(a):A ile taki zakup kurlandzkiej Mitawy (Mittau) by kosztował, drodzy panowie? XD Jam szlachcic, choć ubogi i chciałbym wiedzieć w ramach dostępu do informacji publicznej XDDD Pan Kierdej pewnie również 
Ale Mitawa jest już zakupiona o ile się nie mylę wnioskując po poprzednich postach. A co do innych miast też polecam patrzeć do wątku zakupów majątków ziemskich, gdyż mogą być już wykupione przez pewnego szlachcica.
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Olizar Kierdej » 02 paź 2025, 17:20
Maurycy Orański napisał(a):Właśnie. Jak to jest? Wioska a miasto. Bo ja kilka dni temu dopiero zauważyłem że wioskę Sanok ma pan Lisewicz. A ja kupiłem miasto
Jak to bywa, jak niema wielkiej mapy państwa) Panie Maurycy, czekam na listę posiadłości dla mapy
-
-

- Wojski

-
-
-
przez Jerzy IV » 02 paź 2025, 19:17
Maurycy Orański napisał(a):Właśnie. Jak to jest? Wioska a miasto. Bo ja kilka dni temu dopiero zauważyłem że wioskę Sanok ma pan Lisewicz. A ja kupiłem miasto
A istnieje szansa na dokonanie korekty nazwy i po prostu zamiast Sanoka będzie inna miejscowość? Ewentualnie zwrot. No bo nie może tak być, że się te majątki ciągle dublują. Jeszcze jak ktoś tam kupił po niemiecku, a drugi po polsku to tłumaczono, że to dwie różne wsie obok siebie, ale raczej nie powinno się tak tłumaczyć. Na szczęście o ile by była ta mapa interaktywna niedługo gotowa to jest szansa, że takie pomyłki nie będą się już zdarzały. Tym razem ojcu odpuścimy takie drobne niedopatrzenie 
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Olizar Kierdej » 03 paź 2025, 10:20
Fryderyk Orański napisał(a):Na szczęście o ile by była ta mapa interaktywna niedługo gotowa to jest szansa, że takie pomyłki nie będą się już zdarzały. Tym razem ojcu odpuścimy takie drobne niedopatrzenie 
Gotowa będzie następnego tygodnia. Chodzi o gotowość wizualną. Natomiast, zaznaczenie wsi i miast to bardziej zależy od ich właścicieli. W sprawie duplikatów, moja propozycja: 1. Zamiana lokalizacji i nazwy jednym z posiadaczy duplikatu 2. Jeżeli nie mogą porozumieć się, to prawo jest za tym, kto kupił/założył wcześniej. Przy tym, kierowałbym się wpisami na forum 3. Ewentualnie, sprzedaż wsi na korzyść miasta - - - - - - Omówiłbym z JKM Konradem możliwość małej reformy, gdzie w jakiś określony termin można by było przenieść wsi bliżej centrum majątku (na teren województwa, gdzie znajduje się centrum) oraz zmienić nazwy wsi. Pomogłoby to rozwiązać kilka problemów wizualizacyjnych.
-
-

- Wojski

-
-
-
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Majątki na Litwie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|