|
Miejsce swobodnych i luźnych rozmów
przez Friedrich von Baden » 10 cze 2024, 17:19
Kajetan Sikorski napisał(a):Przepraszam, że tak post pod postem. Czy złoty jest najsilniejszą walutą Pollinu? Być może ...
Rzeczywiście, jest ZŁP najsilniejszą walutą, ale to dopiero dziś. Jutro może już nie być. Poza tym, jeśli chodzi o przyczynę, tego zjawiska, obecnej sytuacji, to wynika ona z sporej aktywności z jaką ostatnim czasem na forum mamy do czynienia. 
/-/ Friedrich von BadenSekretarz Wielki Rajca miejski Miasta Fort Jakub Wójt Królewskiego Miasta Fort Jakub Gubernator Clara Isla Trener reprezentacji RON w piłce nożnej 
-
-

- Rajca

-
- Medale: 3
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Porucznik
- Wykształcenie: bakałarz net
przez Kajetan Sikorski » 10 cze 2024, 17:28
Friedrich von Baden napisał(a):Kajetan Sikorski napisał(a):Przepraszam, że tak post pod postem. Czy złoty jest najsilniejszą walutą Pollinu? Być może ...
Rzeczywiście, jest ZŁP najsilniejszą walutą, ale to dopiero dziś. Jutro może już nie być. Poza tym, jeśli chodzi o przyczynę, tego zjawiska, obecnej sytuacji, to wynika ona z sporej aktywności z jaką ostatnim czasem na forum mamy do czynienia. 
A ja właśnie mówię o dziś, a nie o jutrze, ani o wczoraj 
Kajetan Merkury Sikorski Podskarbi Wielki Wójt i pisarz Miasta Królewskiego Lwowa
Res Legendae znany również jako Gaetano Kohlmeise  Plus ratio quam vis
-
-

- Pisarz miejski

-
- Medale: 5
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podskarbi Wielki
przez Konrad Radziwiłł » 10 cze 2024, 19:12
Zatem na dziś mamy najsilniejsza walutę:). Myślę że stan aktywności się co najmniej chwile utrzyma na takim poziomie.
Hrabia IL Gubbio
Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii
Stolnik Wileński 
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 4
-
-
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Konrad Radziwiłł » 10 cze 2024, 19:18
Stempel liczy każdy post, czy tylko tych zweryfikowanych?
Hrabia IL Gubbio
Stolnik Wileński 
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Stanisław » 10 cze 2024, 19:36
Kajetan Sikorski napisał(a):Friedrich von Baden napisał(a):Stanisław napisał(a):Muszę pogratulować Panu Sikorskiemu pomysłu na grę, naprawdę cieszę się, że powstają nowe projekty, które angażują społeczność. Szkoda tylko, że nie jest nas tak wiele jak w maju, wtedy te wszystkie gry i gonitwy poszłyby jeszcze lepiej.
Przy okazji mam propozycję, jako, że Pan Idyllicz posłuje do chana, czy ktoś chciałby wykonać pamiątkową mapę szlaku, jaki przebył do Bakczysaraju? Mogłoby to być nawet coś w deseń tej mapki z gonitwy.
Nie wiem czy bym potrafił coś tak dobrego jak dzieło Pana Sikorskiego powtórzyć, ale dość prostą mapę tego typu bym umiał zrobić... 
Raczej nie dzieło.  Skorzystałem z gotowca, który znalazłem w internecie: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2FPolska%2Fcomments%2Fy90ezp%2Ftopograficzna_mapa_rzeczpospolitej_obojga_narod%25C3%25B3w%2F&psig=AOvVaw25zywz9f921y6BM08Id-kx&ust=1718103008534000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjRxqFwoTCPDc28_u0IYDFQAAAAAdAAAAABAE a trasę narysowałem "ręcznie".
Po co ujawniać arkana swojego fachu? Nawet jeśli to wyszło z gotowego szablonu to wyszło to dobrze. Pisząc o mapie mam na myśli jednak coś szerszego, wysłana mapa przez Fryderyka nie uwzględnia Krymu a ma on właśnie się znaleźć...
-
-

- Chłop

-
przez Friedrich von Baden » 10 cze 2024, 22:55
Może nie być łatwo znaleźć taką dobrą mapę, do tego z istotnymi dla nas miejscowościami. Wiadomo, każdego miasteczka, czy miasta być nie musi, będzie się wtedy robić na oko, nie mniej fajnie jakby taka dobra mapa była... może się coś znajdzie w najbliższych dniach.
/-/ Friedrich von BadenSekretarz Wielki Rajca miejski Miasta Fort Jakub Wójt Królewskiego Miasta Fort Jakub Gubernator Clara Isla Trener reprezentacji RON w piłce nożnej 
-
-

- Rajca

-
-
przez Konrad Radziwiłł » 13 cze 2024, 16:03
Wasza Królewska Mość, proszę spojrzeć na dc. A i wracając do wczesniejszego mojego pytania tu, Liczy wszystkich, ale teraz nasuwa się inne pytania, czy stempel liczy Urbino do statystyk RON?
Hrabia IL Gubbio
Stolnik Wileński 
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Friedrich von Baden » 13 cze 2024, 16:56
Konrad Radziwiłł napisał(a):Wasza Królewska Mość, proszę spojrzeć na dc. A i wracając do wcześniejszego mojego pytania tu, Liczy wszystkich, ale teraz nasuwa się inne pytania, czy stempel liczy Urbino do statystyk RON?
Tak. 
-
-

- Rajca

-
-
przez Kajetan Sikorski » 14 cze 2024, 11:43
Zainteresowanych obstawianiem wyników meczy realowych mistrzostw Europy w piłce kopanej zapraszam do dołączenia do ligi mikroświatowej: https://gaming.uefa.com/en/europredictorKod dołączenia: 8GCORMIKAV
Kajetan Merkury Sikorski Podskarbi Wielki Wójt i pisarz Miasta Królewskiego Lwowa
Res Legendae znany również jako Gaetano Kohlmeise  Plus ratio quam vis
-
-

- Pisarz miejski

-
- Medale: 5
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podskarbi Wielki
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Karczma zwana Rzym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
|
|