Dyskusje w Karczmie Rzym

Miejsce swobodnych i luźnych rozmów

Re: Dyskusje w Karczmie Rzym

Postprzez Jerzy IV » 02 gru 2025, 10:01

Daniel von Tauer-Krak napisał(a):Dobra, trzeba było oznaczyć. Exel wystarczy?

Oznaczać się nie da. Ale jak coś to już zrobiłem metoda halupniczą ale wysłałem wyniki chyba o 20. Więc RON zdążył
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 6
Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Rotmistrz
Wykształcenie: doktor net

Postprzez Jakub Piotr Idyllicz » 03 gru 2025, 18:32

Hm... Mam wrażenie, iakobym skądś znał pana y przyiaciela Barnasza Kosa. Słuszna, być tak może, iże to iuż me starcze otępienie...
Jakub Piotr Idyllicz
Pan na Grywałdzie y Kluczkowicach

Obrazek

Szlachcic
Szlachcic

Stopień: Pocztowy
Wykształcenie: Szkoła parochialna

Postprzez Konrad Radziwiłł » 03 gru 2025, 21:42

Jakub Piotr Idyllicz napisał(a):Hm... Mam wrażenie, iakobym skądś znał pana y przyiaciela Barnasza Kosa. Słuszna, być tak może, iże to iuż me starcze otępienie...

Zaiste styl pisma mi się również wydał znajomy. Wstępna lustracja na nic nie wskazała. Oczywiście nie żebym oskarżał o coś Bartosza.
Hrabia IL Gubbio

Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii

Starosta Wileński

Starosta
Starosta

Medale: 5
Order Zasługi RON VI (1) Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Amarantowa Wstążka (1) Order Białego Krzyża (1)
Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
Stopień: Pułkownik
Wykształcenie: Bakałarz

Postprzez Eleonora Koskull » 03 gru 2025, 22:20

Cóż, Wielmożni Panowie... Przyznać za pewne musiałbym się wcześniej bądź i później, tako uczynię to jeszcze bez bicia.

Mym poprzednim wcieleniem był ów Bartolomeusz Kościuk. Nie znam jak Mości Panowie y Jego Królewska Miłość to odbiorą, sam sądzę, iż dość żałośnie kresu tedy dokonałem, acz z przyczyn realowych pragnąłem czym prędzej to skończyć.
Wszelkiej responsy się spodziewam, choci rad jestem, że powróciłem y żywię nadzieję, iż na dłużej, bom plany już ziścił jakoweś w głowie :D

Jeno jeszcze tylko powiem, iż oficjalnie Panów y Panie zdrawiam za te parę roków kiedy mię nie było.

A persona obecna nie ma nic wspólnego z poprzednią, Bartolomeusz jest nieboszczykiem, nawet hasła nie posiadam do tamtego konta. Jeszcze by brakowało, abym za kloning został skazany... :?
@>~>~ Eleonora Koskull ~<~<@

Gubernatorka Generalna KVB

@>~>~ @ ~<~<@

Obrazek

Obrazek

Mieszczanin
Mieszczanin

Postprzez Jerzy IV » 03 gru 2025, 22:37

A miałem dobre przeczucia :D
Też tak sądziłem, że ten styl pisania to tutaj już był. Na 95% byłem pewny, że to ta sama osoba. Pozostałe 5% wiary, to było, że po prostu wierny naśladowca. Nawet komuś prywatnie napisałem, że czuję, iż to jakowyś dawny obywatel :D ;)
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 6
Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Rotmistrz
Wykształcenie: doktor net

Postprzez Eleonora Koskull » 05 gru 2025, 22:36

Fryderyk Orański napisał(a):A miałem dobre przeczucia :D
Też tak sądziłem, że ten styl pisania to tutaj już był. Na 95% byłem pewny, że to ta sama osoba. Pozostałe 5% wiary, to było, że po prostu wierny naśladowca. Nawet komuś prywatnie napisałem, że czuję, iż to jakowyś dawny obywatel :D ;)

Tom wpadł :lol:

A poza tym wątkiem, zastanawiam się nad utworzeniem przedsiębiorstwa zajmującego się opieką nad konwojami, to jest klient organizuje konwój, opłaca go, et cetera, ja dbam o codzienne wysyłanie postów z podróży, by zysk i okręty nie przepadły - głównie rozchodzi się o rzecz, iż moja osoba zajmuje się żmudną pracą, zwalniając z niej organizatora konwojów, a w zamian dostaję 5% z zysku lub mniej bądź za każdym razem do uzgodnienia z klientem. Klientami mogą być osobistości prywatne, jak i miasta. Koszt ponosiłbym wyłącznie jeśli nie dopilnowałbym zadania i konwój by się "rozpłynął".
Co o tym Mości Panowie sądzicie? Może ten aspekt fabularny jest dla Waść Panów ważny i moja usługa byłaby niepotrzebna? Jest to jeno koncept, wszak za samo zapytanie nikt nikogo nie zetnie :? :lol:

@>~>~ @ ~<~<@

Obrazek

Obrazek

Mieszczanin
Mieszczanin

Postprzez Konrad Radziwiłł » 05 gru 2025, 22:43

Ciekawa sprawa. Osobiście mógłbym zaryzykować.
Hrabia IL Gubbio

Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii

Starosta Wileński

Starosta
Starosta

Order Zasługi RON VI (1) Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Amarantowa Wstążka (1) Order Białego Krzyża (1)
Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
Stopień: Pułkownik
Wykształcenie: Bakałarz

Postprzez Olizar Kierdej » 05 gru 2025, 22:52

Barnasz Kos napisał(a):

A poza tym wątkiem, zastanawiam się nad utworzeniem przedsiębiorstwa zajmującego się opieką nad konwojami, to jest klient organizuje konwój, opłaca go, et cetera, ja dbam o codzienne wysyłanie postów z podróży, by zysk i okręty nie przepadły - głównie rozchodzi się o rzecz, iż moja osoba zajmuje się żmudną pracą, zwalniając z niej organizatora konwojów, a w zamian dostaję 5% z zysku lub mniej bądź za każdym razem do uzgodnienia z klientem. Klientami mogą być osobistości prywatne, jak i miasta. Koszt ponosiłbym wyłącznie jeśli nie dopilnowałbym zadania i konwój by się "rozpłynął".
Co o tym Mości Panowie sądzicie? Może ten aspekt fabularny jest dla Waść Panów ważny i moja usługa byłaby niepotrzebna? Jest to jeno koncept, wszak za samo zapytanie nikt nikogo nie zetnie :? :lol:
Super pomysł. I chyba ciekawsze to wygląda niż kupowanie statków ochronnych. Inna sprawa, to aspekt ubezpieczenia towaru? Co będzie, jak przepadnie towar na 1000000 DPL?
Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego
kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich
autor Interaktywnej mapy RON

Wojski
Wojski

Order Zasługi RON V (1) Order Zasługi RON VI (1) Order Księcia Włodzimierza II (1)
Order Księcia Włodzimierza III (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)

Postprzez Eleonora Koskull » 05 gru 2025, 23:01

Olizar Kierdej napisał(a):
Barnasz Kos napisał(a):

Super pomysł. I chyba ciekawsze to wygląda niż kupowanie statków ochronnych. Inna sprawa, to aspekt ubezpieczenia towaru? Co będzie, jak przepadnie towar na 1000000 DPL?

Zaiste... Nie było mnie tu przez około rok bodaj, a i wtedy konwojami się jeszcze nie interesowałem, jednakże rozumiem, iż konwój przepada jeśli nie napisze się wszystkich codziennych dziesięciu wiadomości, tak? W takim wypadku nie byłoby problemu z pisaniem postów na forum z mojej strony lecz musieliby Waćpanowie zawierzyć mi na słowo, co pojmuję, że jest wielkim ryzykiem.

@>~>~ @ ~<~<@

Obrazek

Obrazek

Mieszczanin
Mieszczanin

Postprzez Eleonora Koskull » 07 gru 2025, 03:17

Coś ziściłem, przychodzi poczekać i wypatrywać cóż z tego będzie: https://www.rzeczpospolitaobojganarodow.pl/forum/viewtopic.php?f=707&t=7848&p=82813#p82812

@>~>~ @ ~<~<@

Obrazek

Obrazek

Mieszczanin
Mieszczanin

Poprzednia stronaNastępna strona

kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska

Powrót do Karczma zwana Rzym