Dyskusje w Karczmie RzymRe: Dyskusje w Karczmie RzymCzy jutro, na XVII rocznicę RON coś zaplanowaliśmy? Jak nie, to jeszcze jest czas coś wymyślić. Do kogo jechać, gdzie będzie uczta? Zaprosiłbym do siebie, ale jeszcze niczego nie wybudował. Chyba do Karczm w Kijowie zaprosić mogę. Nie moje, ale chyba mieszczanie zgodzą się pozwolić mi tam z wami posiedzieć przy napojach różnych)
Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Dyskusje w Karczmie RzymZjedziemy się do Kijowa, Wasc będzie nam gospodarzowal, koszty imprezy pokryje Wasci z kiesy prywatnej.
Tylko po 5 kuble miodu proszę Fryderykowi kolejnego odmawiać. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Dyskusje w Karczmie RzymMogę zaoferować wyborne piwo produkcji mojego browaru
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Dyskusje w Karczmie Rzym
Z nieruchomości posiadam tam tylko pracownie artystyczną)) Chyba że na Zamku królewskim będziemy. Codo kosztów, to jak kto da mi w dług na tydzień 50 tys DPL, ta zgadzam się za tą kwotę przyjęcie zrobić) Piwo może być Pana von Zugdam'a, ale i beowak książęcy jest w Kijowie i to wszystko obok karczmy "Diabelski tuzin" (Kijów, D13) Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Dyskusje w Karczmie RzymMoże 50tys ogólnie nie jest tak dużo, to jak na 1 impreze, to duza kwota, zastanowię się.
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Zaraz by nam jakiś tumult i pogrom arian wyszedł A co do trunków to może jakieś przywieziemy zdobyczne na Tatarach. Chyba coś zostało... miejmy nadzieję, że Król z Panem Wilhelmem nie wypili wszystkich beczek po bitwie... /-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Przyznaje, wypiłem z moją dywizja większość dlatego od tygodnia prawie się nie ruszyliśmy. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
To tam była jakaś bitwa? Ja pamiętam tylko beczki Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Dyskusje w Karczmie RzymWaśćpanowie, pytanie pragnąłbym zadać jaka jest kwestia osobistych podróży morskich - czy starczy jeno fabularnie podróżować, czy nabyć winienem łódź własną?
Na obecny moment, myślę, że narracyjna forma/fabularna wystarczy,
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości |
||