Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje

Miejsce swobodnych i luźnych rozmów

Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje

Postprzez Aleksander Trzaska-Chojnacki » 23 lip 2025, 08:01

Ja tez mam taką nadzieję
Aleksander Trzaska-Chojnacki
(Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg )

Ordynat Prusko-Pomorski

Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela

Obrazek

Starosta
Starosta

Medale: 21
Order Virtuti Militari Srebrny (1) Order Zasługi RON II (1) Order Zasługi RON III (1)
Order Zasługi RON IV (1) Order Zasługi RON V (1) Order Świętego Jerzego I (1)
Order Świętego Jerzego II (1) Order Księcia Włodzimierza III (1) Krzyż Monarchii I (1)
Krzyż Monarchii II (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Bene Merentibus (4) (1)
Medal Bene Merentibus (3) (1) Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Medal za Długoletnią Służbę I (1) Medal za Długoletnią Służbę II (1) Medal z Długoletnią Służbę III (1)
Medal 100 lat niepodległości (1) Gwiazda Inflant (1) Gwiazda Mołdawii (1)
Stopień: Hetman Polny Litewski

Postprzez Benedykt Orański » 23 lip 2025, 09:52

Pożyjemy, zobaczymy :)
abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau
Herbu Pilawa
Książe Siewierski
Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński
Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów
Kanclerz Wielki
Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim

Biskup KŚ
Biskup KŚ

Medale: 6
Order Świętego Stanisława (1) Królewski Order Złotej Ostrogi (1) Order Zasługi RON VI (1)
Order Świętego Jerzego III (1) Krzyż Monarchii II (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)

Postprzez Heinz-Werner Grüner » 09 wrz 2025, 21:13

https://youtu.be/t_Fnrebe0uU

Czy jesteście już gotowi na start XXVII Mundialu w Mikroświecie? To będzie niezapomniane widowisko.

Takie wydarzenia sportowe mają łączyć, a nie dzielić, stąd zachęcam do wspólnej zabawy i kibicowania. Podczas trwania imprezy głównej odbywać się będą liczne konkursy, gdzie zwycięzcy zgarną nagrody.

Tymczasem zachęcam do pierwszych zabaw:

- Wybór imienia oficjalnej maskotki
- Wybór nazwy dla oficjalnej piłki

XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT
„Marzyć, wierzyć, tworzyć”
Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Gość zagraniczny

Medale: 2
Medal Signatum Hoc Memori III (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Stopień: Chorąży

Postprzez Pavel van der Gibson » 15 wrz 2025, 10:44

Nagrody! Nagrody! Nagrodyyyy!

Właśnie ich nie będzie, jeśli właśnie Ty nie wspomożesz organizacji XXVII v-Mundialu w Kotlinie Edelweiss. Dorzuć się do puli!
Rachunek w MBP:

EW391503 - XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja

A co w zamian? Wieczna chwała, wdzięczność Wielkiego Organizatora i miejsce na ekskluzywnej ściance sponsorów!
Kanclerz Księstwa Sarmacji

Gość zagraniczny

Postprzez Heinz-Werner Grüner » 26 wrz 2025, 09:11

Obrazek

XXVII Mistrzostwa Mikroświata w Piłce Nożnej – Edelweiss’25
Relacja na żywo z losowania fazy grupowej

Dobry wieczór Państwu! Witam serdecznie z Grand Hotel von Edelweiss, gdzie za chwilę rozpoczniemy losowanie grup do XXVII Mistrzostw Mikroświata w Piłce Nożnej. Sala wypełniona jest po brzegi – na trybunach zasiadają delegacje drużyn, trenerzy, dziennikarze oraz setki kibiców, którzy przybyli tu z całego mikroświata.

Na scenie, przy specjalnym podium, ustawiono urny z kulkami. Światła reflektorów kierują się na nie, a orkiestra odegrała właśnie krótką fanfarę. Atmosfera jest podniosła, czuć ogromne napięcie.

Przy akompaniamencie hymnu tejże imprezy...

[youtube]https://youtu.be/49GZNuRyCjw[/youtube]

...na scenę wchodzi Samozwańczy Sekretarz MUP – Heinz-Werner Grüner. Ubrany w elegancki frak, uśmiecha się do publiczności i krótko wyjaśnia zasady: w pierwszej urnie znajdują się drużyny rozstawione, które otworzą każdą z grup.

Publiczność bije brawo, a przedstawiciele zespołów czekają w skupieniu.

Herr Grüner sięga do urny, miesza kulki i wyciąga pierwszą. Cała sala wstrzymuje oddech… kulka zostaje otwarta i…
Grupa A: Austro-Wegry!
Na trybunach wybuchają brawa, delegat Timan Demollari podnosi szalik w górę i macha do kamery.

Druga kulka wędruje na stół. Grüner otwiera powoli, z teatralnym zawieszeniem głosu…
Grupa B: Lumeria!
Głośne okrzyki w sektorze niebiesko-żółtych, kamera pokazuje uśmiechniętego trenera Alberta Felimi-Liderskiego.

Trzecia kulka już w dłoni. Sekretarz rozgląda się po sali, publiczność czeka w ciszy.
Grupa C: Slawonia!
Na trybunach szmer, wielu komentatorów wskazuje Slawonię jako czarnego konia tego turnieju. Czy tak będzie? Okaże się wkrótce!

Czwarta kulka – i oto…
Grupa D: Wandystan!
Kibice Sbornej wywieszają ogromną flagę i głośno odśpiewują krótką melodię. Kamerad Walterycz, trener zespołu nie omieszkał dołaczyć do śpiewających.

Piąta kulka zostaje otwarta.
Grupa E: Dreamland!
Drużyna przyjęta owacją – w końcu to obrońcy trofeum. Pomimo kryzysu to wielu ekspertów typuje ich jako jednego z faworytów turnieju.

I wreszcie ostatnia kulka z pierwszego koszyka:
Grupa F: Hasseland!
Delegacja Niebieskich Czajników klaszcze rytmicznie, atmosfera w sali jest coraz gorętsza.

Pierwsze drużyny rozstawione już wylosowane – mamy fundament grup!

Na scenę zaproszony zostaje kolejny gość – wschodząca gwiazda mikroświatowej piłki, Pavel Van Der Gibson. Wchodzi wśród owacji, podaje rękę Sekretarzowi i kieruje się do drugiej urny.

W niej znajdują się drużyny z drugiego koszyka, które uzupełnią każdą z grup.

Van Der Gibson sięga do urny, obraca kulki i z szerokim uśmiechem prezentuje pierwszą drużynę…
Do grupy A dołącza: Volkian!
Kibice Volkianu świętują – zapowiada się trudny rywal dla Austro-Węgier.

Kolejna kulka. Herr Pavel powoli otwiera…
Do grupy B dołącza: Edelweiss!
Zatem gospodarz turnieju w grupie B wraz z jednym z największych faworytów czyli zespołem Lumerii!
Na trybunach głośne okrzyki, a komentatorzy natychmiast mówią o klasycznej rywalizacji Edelweiss-Lumeria. Będzie się działo!

Publiczność milknie, gdy v.d.Gibson wyciąga następną kulkę.
Do grupy C dołącza: Trizondal!
Grupa C już wygląda niezwykle interesująco – Slawonia kontra Trizondal to starcie, na które wielu kibiców czekało.

Czwarta kulka z urny…
Do grupy D dołączają Kiriowie!
Mecze ze Sborną powinny wzbudzać dodatkowe emocje. Kibice z Kirianii skandują nazwę swojego narodu. Ucisza ich dopiero zapowiedź kolejnego losowania.

Przedostatni los tego koszyka…
Do grupy E dołącza: Starosarmacja!
Sala reaguje głośno – to zestawienie z Dreamlandem może być bardzo emocjonujące. Trener Popow-Chojnacka uśmiecha się z lekka.

Ostatnia kulka, wszyscy wpatrzeni w ręce Van Der Gibsona. Otwiera powoli i pokazuje…
Do grupy F dołącza: Leocja!
Delegacja leocka wstaje i bije brawo, sektor kibiców Hasselandu już ostrzy sobie zęby na to spotkanie.

Mamy już po dwie drużyny w każdej grupie! Atmosfera rośnie z minuty na minutę – a to dopiero początek.

....

Losowanie trwało jeszcze kilka dłuższych chwil, ale my poznajmy już efekty końcowe:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Gość zagraniczny

Postprzez Jerzy IV » 27 wrz 2025, 01:27

No i już możemy wiedzieć, że z grupy na pewno nie wyjdziemy. I po zawodach nim się rozpoczęły. Przykro mi się na to patrzy, ale to trzeba mieć chyba niewiarygodnego pecha by trafić na takie drużyny. Los sobie z nas chyba kpi. To jest fizycznie niemożliwe, że Dreamland i Stratosarmacja mnie prześladują. Mam wrażenie, że w każdym losowaniu któraś z tych drużyn się pojawia. I chodzi mi tu o całokształt czyli od kiedy jestem w mikro od 2020 roku, to albo rep. Skarlandu, albo Niemiec (tu akurat nie prowadziłem drużyny ale żywo kibicowałem jako obywatel), i na RON kończąc. Ciągle się gdzieś pojawiają takie ekipy. Jest możliwość aby te drużyny były jakoś losowane. A nie że kurwa każdy turniej to Volkian jest z MAW, Lumeria wraz z Osiekiem, Leocja i Hasseland plus winkulia, no i na poprzednim mundialu RON nie było ale reprezentacja Niemiec której Kibicowałem miała Starosarmację, zaś na tym turnieju to ja mam pecha walczyć przeciwko Sarmatom. Dzięki temu można być pewnym że pewnie w kolejnym mundialu Niemcy dostaną do pary Sarmatów i tak za każdym razem drużyny jakoś ze mną powiązane szlak trafi. Jaka jest możliwość, że kolejny mundial i akurat wypisane przeze mnie drużyny są znowu ze sobą w grupach. Gdyby nie usunięcie pary drużyn od ostatniego Mundialu w Niemczech, oraz powstanie kilku nowych, zgaduję, że pewnie grupy byłyby identyczne. Jaki sens zatem udawać losowanie...

Nie wiem co myśleć. Jakiś taki jestem rozczarowany i rozgoryczony tym losowaniem i tym turniejem a jeszcze się nie zaczął. :| :(
/-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Rotmistrz
Wykształcenie: doktor net

Postprzez Heinz-Werner Grüner » 05 paź 2025, 21:28

Fryderyk Orański napisał(a):No i już możemy wiedzieć, że z grupy na pewno nie wyjdziemy. I po zawodach nim się rozpoczęły. Przykro mi się na to patrzy, ale to trzeba mieć chyba niewiarygodnego pecha by trafić na takie drużyny. Los sobie z nas chyba kpi. To jest fizycznie niemożliwe, że Dreamland i Stratosarmacja mnie prześladują. Mam wrażenie, że w każdym losowaniu któraś z tych drużyn się pojawia. I chodzi mi tu o całokształt czyli od kiedy jestem w mikro od 2020 roku, to albo rep. Skarlandu, albo Niemiec (tu akurat nie prowadziłem drużyny ale żywo kibicowałem jako obywatel), i na RON kończąc. Ciągle się gdzieś pojawiają takie ekipy. Jest możliwość aby te drużyny były jakoś losowane. A nie że kurwa każdy turniej to Volkian jest z MAW, Lumeria wraz z Osiekiem, Leocja i Hasseland plus winkulia, no i na poprzednim mundialu RON nie było ale reprezentacja Niemiec której Kibicowałem miała Starosarmację, zaś na tym turnieju to ja mam pecha walczyć przeciwko Sarmatom. Dzięki temu można być pewnym że pewnie w kolejnym mundialu Niemcy dostaną do pary Sarmatów i tak za każdym razem drużyny jakoś ze mną powiązane szlak trafi. Jaka jest możliwość, że kolejny mundial i akurat wypisane przeze mnie drużyny są znowu ze sobą w grupach. Gdyby nie usunięcie pary drużyn od ostatniego Mundialu w Niemczech, oraz powstanie kilku nowych, zgaduję, że pewnie grupy byłyby identyczne. Jaki sens zatem udawać losowanie...

Nie wiem co myśleć. Jakiś taki jestem rozczarowany i rozgoryczony tym losowaniem i tym turniejem a jeszcze się nie zaczął. :| :(

Losowanie w Xpert11 jest czystą "kurtuazją" Szanowny Panie. To wynika tylko i wyłącznie z rozstawienia i osiaganych sukcesów w sezonie poprzedzającym mundial, nic innego. Pech, a może po prostu umiejętności. Kto wie.

KOMUNIKAT PRASOWY nr 11
5 X 1925r.

Mundial już w środę!

Już 8 X 1925 roku spotkamy się na arenach sportowych by rywalizować o tytuł Mistrza Mikroświata w Piłce Nożnej, tymczasem chciałbym powiadomić wszystkich o kilku innych, może mniej, a może równie ważnych sprawach.

Rozlokowano już bazy noclegowe dla każdej reprezentacji.
Każda reprezentacja otrzymała szansę pokazania się na mundialu w strojach marki Spieler. Nie jest to oczywiście obowiązkowe, ale opcjonalne. Jak kto woli. (By dodać wariant strojów w systemie Xpert11 potrzebujesz VIP'a - czyli jest całkiem niezależne od MUP i mojej skromnej osoby)

Może nie znajdziecie tam koszulek najbardziej znanych jako "Holandia 88", które uważam za najlepsze w historii, ale na pewno podszedłem do tego w sposób indywidualny do każdej nacji.
Obrazek

W dniu otwarcia turnieju otrzymacie wydanie specjalne Jodeln Zeitung! A w nim typowania, analizy i co tam sobie wymarzycie!

Wiecie w ogóle o co walczymy? Moja skromna osoba "usankcjonowała" wygląd aktualnego pucharu za mistrzostwo MUP, który niezmiennie od 1921 roku wygląda tak:

Jako, że Edelweiss klimatem odbiega nieco od dzisiejszej rzeczywistości staramy się jak możemy by nadrobić to uśmiechem i nieco innym podejściem

Serdecznie zapraszam do aktywności! LINK PO KLIKNIĘCIU!

- - - - - -
Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Gość zagraniczny

Postprzez Jerzy IV » 06 paź 2025, 07:15

Ale czy to znaczy, że losowanie nie jest losowe tylko z góry ustalone? Przecież wtedy dlatego się powtarzają ciągle podobne pary w grupach. Nie ma opcji losowania losowego? Przecież tworząc turniej zdaję się że można taka opcje zaznaczyć.
/-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Rotmistrz
Wykształcenie: doktor net

Postprzez Heinz-Werner Grüner » 08 paź 2025, 17:45

Fryderyk Orański napisał(a):Ale czy to znaczy, że losowanie nie jest losowe tylko z góry ustalone? Przecież wtedy dlatego się powtarzają ciągle podobne pary w grupach. Nie ma opcji losowania losowego? Przecież tworząc turniej zdaję się że można taka opcje zaznaczyć.

W MUP od samego początku przyjęło się, że tak jest. Ja tylko robię co tradycja nakazuje.

UROCZYSTE OTWARCIE MISTRZOSTW
8 X 1925

Zachęcamy również do przejrzenia dzisiejszej prasy! JODELN ZEITUNG w typami trenerów:

Obrazek
Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Gość zagraniczny

Postprzez Heinz-Werner Grüner » 08 paź 2025, 19:30

[kliknij na obrazek]
Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Gość zagraniczny

Poprzednia stronaNastępna strona

kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska

Powrót do Karczma zwana Rzym