Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacjeJa tez mam taką nadzieję
Aleksander Trzaska-Chojnacki (Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg ) Ordynat Prusko-Pomorski Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacjePożyjemy, zobaczymy
abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau Herbu Pilawa Książe Siewierski Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów Kanclerz Wielki Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim ![]() Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje![]() https://youtu.be/t_Fnrebe0uU Czy jesteście już gotowi na start XXVII Mundialu w Mikroświecie? To będzie niezapomniane widowisko. Takie wydarzenia sportowe mają łączyć, a nie dzielić, stąd zachęcam do wspólnej zabawy i kibicowania. Podczas trwania imprezy głównej odbywać się będą liczne konkursy, gdzie zwycięzcy zgarną nagrody. Tymczasem zachęcam do pierwszych zabaw: - Wybór imienia oficjalnej maskotki - Wybór nazwy dla oficjalnej piłki XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT „Marzyć, wierzyć, tworzyć” Heinz-Werner Grüner
Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje![]() Nagrody! Nagrody! Nagrodyyyy! Właśnie ich nie będzie, jeśli właśnie Ty nie wspomożesz organizacji XXVII v-Mundialu w Kotlinie Edelweiss. Dorzuć się do puli! Rachunek w MBP: EW391503 - XXVII MIKROWELT MEISTERSCHAFT - organizacja A co w zamian? Wieczna chwała, wdzięczność Wielkiego Organizatora i miejsce na ekskluzywnej ściance sponsorów! Kanclerz Księstwa Sarmacji
Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje![]() XXVII Mistrzostwa Mikroświata w Piłce Nożnej – Edelweiss’25 Relacja na żywo z losowania fazy grupowej Dobry wieczór Państwu! Witam serdecznie z Grand Hotel von Edelweiss, gdzie za chwilę rozpoczniemy losowanie grup do XXVII Mistrzostw Mikroświata w Piłce Nożnej. Sala wypełniona jest po brzegi – na trybunach zasiadają delegacje drużyn, trenerzy, dziennikarze oraz setki kibiców, którzy przybyli tu z całego mikroświata. Na scenie, przy specjalnym podium, ustawiono urny z kulkami. Światła reflektorów kierują się na nie, a orkiestra odegrała właśnie krótką fanfarę. Atmosfera jest podniosła, czuć ogromne napięcie. Przy akompaniamencie hymnu tejże imprezy... [youtube]https://youtu.be/49GZNuRyCjw[/youtube] ...na scenę wchodzi Samozwańczy Sekretarz MUP – Heinz-Werner Grüner. Ubrany w elegancki frak, uśmiecha się do publiczności i krótko wyjaśnia zasady: w pierwszej urnie znajdują się drużyny rozstawione, które otworzą każdą z grup. Publiczność bije brawo, a przedstawiciele zespołów czekają w skupieniu. Herr Grüner sięga do urny, miesza kulki i wyciąga pierwszą. Cała sala wstrzymuje oddech… kulka zostaje otwarta i… Grupa A: Austro-Wegry! Na trybunach wybuchają brawa, delegat Timan Demollari podnosi szalik w górę i macha do kamery. Druga kulka wędruje na stół. Grüner otwiera powoli, z teatralnym zawieszeniem głosu… Grupa B: Lumeria! Głośne okrzyki w sektorze niebiesko-żółtych, kamera pokazuje uśmiechniętego trenera Alberta Felimi-Liderskiego. Trzecia kulka już w dłoni. Sekretarz rozgląda się po sali, publiczność czeka w ciszy. Grupa C: Slawonia! Na trybunach szmer, wielu komentatorów wskazuje Slawonię jako czarnego konia tego turnieju. Czy tak będzie? Okaże się wkrótce! Czwarta kulka – i oto… Grupa D: Wandystan! Kibice Sbornej wywieszają ogromną flagę i głośno odśpiewują krótką melodię. Kamerad Walterycz, trener zespołu nie omieszkał dołaczyć do śpiewających. Piąta kulka zostaje otwarta. Grupa E: Dreamland! Drużyna przyjęta owacją – w końcu to obrońcy trofeum. Pomimo kryzysu to wielu ekspertów typuje ich jako jednego z faworytów turnieju. I wreszcie ostatnia kulka z pierwszego koszyka: Grupa F: Hasseland! Delegacja Niebieskich Czajników klaszcze rytmicznie, atmosfera w sali jest coraz gorętsza. Pierwsze drużyny rozstawione już wylosowane – mamy fundament grup! Na scenę zaproszony zostaje kolejny gość – wschodząca gwiazda mikroświatowej piłki, Pavel Van Der Gibson. Wchodzi wśród owacji, podaje rękę Sekretarzowi i kieruje się do drugiej urny. W niej znajdują się drużyny z drugiego koszyka, które uzupełnią każdą z grup. Van Der Gibson sięga do urny, obraca kulki i z szerokim uśmiechem prezentuje pierwszą drużynę… Do grupy A dołącza: Volkian! Kibice Volkianu świętują – zapowiada się trudny rywal dla Austro-Węgier. Kolejna kulka. Herr Pavel powoli otwiera… Do grupy B dołącza: Edelweiss! Zatem gospodarz turnieju w grupie B wraz z jednym z największych faworytów czyli zespołem Lumerii! Na trybunach głośne okrzyki, a komentatorzy natychmiast mówią o klasycznej rywalizacji Edelweiss-Lumeria. Będzie się działo! Publiczność milknie, gdy v.d.Gibson wyciąga następną kulkę. Do grupy C dołącza: Trizondal! Grupa C już wygląda niezwykle interesująco – Slawonia kontra Trizondal to starcie, na które wielu kibiców czekało. Czwarta kulka z urny… Do grupy D dołączają Kiriowie! Mecze ze Sborną powinny wzbudzać dodatkowe emocje. Kibice z Kirianii skandują nazwę swojego narodu. Ucisza ich dopiero zapowiedź kolejnego losowania. Przedostatni los tego koszyka… Do grupy E dołącza: Starosarmacja! Sala reaguje głośno – to zestawienie z Dreamlandem może być bardzo emocjonujące. Trener Popow-Chojnacka uśmiecha się z lekka. Ostatnia kulka, wszyscy wpatrzeni w ręce Van Der Gibsona. Otwiera powoli i pokazuje… Do grupy F dołącza: Leocja! Delegacja leocka wstaje i bije brawo, sektor kibiców Hasselandu już ostrzy sobie zęby na to spotkanie. Mamy już po dwie drużyny w każdej grupie! Atmosfera rośnie z minuty na minutę – a to dopiero początek. .... Losowanie trwało jeszcze kilka dłuższych chwil, ale my poznajmy już efekty końcowe: ![]() ![]() ![]() Heinz-Werner Grüner
Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacjeNo i już możemy wiedzieć, że z grupy na pewno nie wyjdziemy. I po zawodach nim się rozpoczęły. Przykro mi się na to patrzy, ale to trzeba mieć chyba niewiarygodnego pecha by trafić na takie drużyny. Los sobie z nas chyba kpi. To jest fizycznie niemożliwe, że Dreamland i Stratosarmacja mnie prześladują. Mam wrażenie, że w każdym losowaniu któraś z tych drużyn się pojawia. I chodzi mi tu o całokształt czyli od kiedy jestem w mikro od 2020 roku, to albo rep. Skarlandu, albo Niemiec (tu akurat nie prowadziłem drużyny ale żywo kibicowałem jako obywatel), i na RON kończąc. Ciągle się gdzieś pojawiają takie ekipy. Jest możliwość aby te drużyny były jakoś losowane. A nie że kurwa każdy turniej to Volkian jest z MAW, Lumeria wraz z Osiekiem, Leocja i Hasseland plus winkulia, no i na poprzednim mundialu RON nie było ale reprezentacja Niemiec której Kibicowałem miała Starosarmację, zaś na tym turnieju to ja mam pecha walczyć przeciwko Sarmatom. Dzięki temu można być pewnym że pewnie w kolejnym mundialu Niemcy dostaną do pary Sarmatów i tak za każdym razem drużyny jakoś ze mną powiązane szlak trafi. Jaka jest możliwość, że kolejny mundial i akurat wypisane przeze mnie drużyny są znowu ze sobą w grupach. Gdyby nie usunięcie pary drużyn od ostatniego Mundialu w Niemczech, oraz powstanie kilku nowych, zgaduję, że pewnie grupy byłyby identyczne. Jaki sens zatem udawać losowanie...
Nie wiem co myśleć. Jakiś taki jestem rozczarowany i rozgoryczony tym losowaniem i tym turniejem a jeszcze się nie zaczął. /-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje
Losowanie w Xpert11 jest czystą "kurtuazją" Szanowny Panie. To wynika tylko i wyłącznie z rozstawienia i osiaganych sukcesów w sezonie poprzedzającym mundial, nic innego. Pech, a może po prostu umiejętności. Kto wie. ![]() KOMUNIKAT PRASOWY nr 11 5 X 1925r. Mundial już w środę! Już 8 X 1925 roku spotkamy się na arenach sportowych by rywalizować o tytuł Mistrza Mikroświata w Piłce Nożnej, tymczasem chciałbym powiadomić wszystkich o kilku innych, może mniej, a może równie ważnych sprawach. Rozlokowano już bazy noclegowe dla każdej reprezentacji. Każda reprezentacja otrzymała szansę pokazania się na mundialu w strojach marki Spieler. Nie jest to oczywiście obowiązkowe, ale opcjonalne. Jak kto woli. (By dodać wariant strojów w systemie Xpert11 potrzebujesz VIP'a - czyli jest całkiem niezależne od MUP i mojej skromnej osoby) Może nie znajdziecie tam koszulek najbardziej znanych jako "Holandia 88", które uważam za najlepsze w historii, ale na pewno podszedłem do tego w sposób indywidualny do każdej nacji. ![]() W dniu otwarcia turnieju otrzymacie wydanie specjalne Jodeln Zeitung! A w nim typowania, analizy i co tam sobie wymarzycie! ![]() Wiecie w ogóle o co walczymy? Moja skromna osoba "usankcjonowała" wygląd aktualnego pucharu za mistrzostwo MUP, który niezmiennie od 1921 roku wygląda tak: ![]() Jako, że Edelweiss klimatem odbiega nieco od dzisiejszej rzeczywistości staramy się jak możemy by nadrobić to uśmiechem i nieco innym podejściem ![]() Serdecznie zapraszam do aktywności! LINK PO KLIKNIĘCIU! - - - - - - Heinz-Werner Grüner
Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacjeAle czy to znaczy, że losowanie nie jest losowe tylko z góry ustalone? Przecież wtedy dlatego się powtarzają ciągle podobne pary w grupach. Nie ma opcji losowania losowego? Przecież tworząc turniej zdaję się że można taka opcje zaznaczyć.
/-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Re: Mikroświatowa Unia Piłkarska - informacje
W MUP od samego początku przyjęło się, że tak jest. Ja tylko robię co tradycja nakazuje. ![]() UROCZYSTE OTWARCIE MISTRZOSTW 8 X 1925 Zachęcamy również do przejrzenia dzisiejszej prasy! JODELN ZEITUNG w typami trenerów: ![]() Heinz-Werner Grüner
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4