Nowym patriarchą został aktywny członek Rzeczpospolitej Obojga Narodów - Friederich von Baden. Gratulację i otaczamy go naszą modlitwą.
Vivat Albertus!
Vivat Albertus
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Vivat AlbertusNowym patriarchą został aktywny członek Rzeczpospolitej Obojga Narodów - Friederich von Baden. Gratulację i otaczamy go naszą modlitwą.
Vivat Albertus! [center]x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini
Re: Vivat Albertus
abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau Herbu Pilawa Książe Siewierski Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów Kanclerz Wielki Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim ![]() Re: Vivat AlbertusVivat Albertus! Vivat, choć nie chcemy się mieszać do Rotrii to będziemy wspierać naszego rodaka!
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Raczej teraz Rotria wmiesza się do nas abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau Herbu Pilawa Książe Siewierski Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów Kanclerz Wielki Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim ![]() Re: Vivat AlbertusBracia!
Jedność - to słowo klucz do zrozumienia tego pontyfikatu. Czas zakopać topory sporu i zacząć budować mosty! [center]x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini
Re: Vivat AlbertusDopiero co wybaczyłem mu podszywanie się pod moją córkę.
Zaprawdę parcie na szkło nie do opisania. Dobrze,że nie jestem już księciem Urbino i, że samo Urbino już nie graniczy z tym szambem spisków i klonów. Adrian Wiktorowicz Zep Książę senior Urbino Hrabia Urbanii Podkomorzy kaliski ![]()
Re: Vivat AlbertusJa tez się bardzo cieszę, że już nie graniczymy z Rotria...
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Dziękuję diecezji chełmińskiej i pozdrawiam ją.
Dziękuję serdecznie za dobre słowo.
Aj tam biskupie. Już wy się nie martwcie. Po to jest właściwy człowiek u steru aby dobrze było.
Święta prawda.
Spokojnie Książe Seniorze, to nie kwestia parcia na szkło. Gdyby to było to, to nie zostałbym patriarchą. Proszę o cierpliwość, a także zaufanie. Zaufałem kardynałom ja, zaufali także oni mnie. Co do Urbino aby to było jasne, Rotria nie zgłasza żadnych pretensji do Urbino, jego ziem, ludzi etc. To wam gwarantuję. Dawne niesnaski i nieporozumienia proszę niech odejdą w niepamięć. Urbino jest suwerennym państwem w unii z Rzeczpospolitą! I to nie podlega dalszym dywagacjom, dyskusjom, ani podważaniu. Urbino się przeniosło, jest teraz większe, jest gdzieś indziej, ale nawet gdyby tak się nie stało, to nie ma Rotria prawa podważać tego jaki jest stan faktyczny. Wiem, że różne rzeczy działy się w przeszłości, wiem, że padały złe słowa ze stron Rotryjczyków, ale zapewniam to przeszłość i dołożę starań by to się nie powtórzyło. Za przeszłe zachowania i słowa członków Państwa Kościelnego Rotria i Kościoła Rotryjskiego przepraszam.
I graniczyć nie będziecie. /-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Re: Vivat AlbertusNie daję wiary zapewnieniom, ze Rotria się nie wmiesza. Tak ma i zapewne będzie miała w zwyczaju, żeby się mieszać. Co już widzimy.
Nie uwierzę też w zapewnienia o suwerenności, póki nie usłyszę tego od najbardziej zatwardziałego rotryjskiego betonu (Medici, Wieniawa) wraz z propozycja zadość uczynienia za ataki na Urbino. Przypominam Jego Królewskiej Mości i reszcie Panów o artykule II Paktu Unii w razie pomysłu nawiązania ponownie stosunków dyplomatycznych. Na uwadze proszę mieć też artykuł VII i nie zapominać, że na panu Wieniawie ciąży wyrok śmierci. Liczę na współpracę Rzeczpospolitej w tym temacie. Adrian Wiktorowicz Zep Książę senior Urbino Hrabia Urbanii Podkomorzy kaliski ![]()
Re: Vivat AlbertusMoja osoba podchodzi sceptycznie do kościoła w mikroświecie, ale i tak chciałbym pogratulować Panu, Panie Fryderyku, oraz chciałbym życzyć powodzenia:)
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4