Vivat Albertus
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Vivat AlbertusWyrok śmierci na kardynale Wieniawie?
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: Vivat AlbertusCo tam sie w Rotrii znowu dzieje?
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Vivat AlbertusPożyjemy zobaczymy
Aleksander Trzaska-Chojnacki (Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg ) Ordynat Prusko-Pomorski Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela Re: Vivat AlbertusJestem dość sceptyczny co do zaistniałej sytuacji. Dziwi mnie, że Rotria wybiera nierotryjczyka, bo wybrany jest członkiem narracyjnego w RON KŚ. Nie jest kardynałem rotryjskim. Patrzę na to z boku i zastanawiam się, co będzie dalej i jak daleko w swoich mniemaniach posunie się Rotria, uważając siebie za "jedynie prawdziwy kościół" w mikroświecie.
Re: Vivat Albertus
Proszę zajrzeć do poniższego linka https://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/forum/viewtopic.php?f=667&t=6915 Ów wyrok padł w Urbino, a Wieniawa nadal używa tytułu Biskupa Urbino, do czego nie jest uprawniony.
Re: Vivat AlbertusChyba po wiadomości Pana Tommaso Mancini, temat Urbino ucichnie.
Rotryjczycy byli zaskoczeni, że Urbino się przeniosło. Na pewno zadowala postawa księżniczki Adelajdy Radziwiłłównej, która stanęła w obronie Urbino. Mam nadzieję, że temat ten już się zakończył, w razie czego naradzę się jeszcze z kilkoma osobami i ewentualnie wydam odpowiednie dokumenty. Choć chciałbym aby moje słowo wystarczyło. /-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Re: Vivat AlbertusWasza Świątobliwość
Wydaj mi się że oficjalne pismo przez najwyższe władze Rotrii o uznaniu suwerenności Księstwa Urbino i gwarancje nietykalności dla Księstwa powinno zakończyć spór. Ale ja się na przepisach międzynarodowych nie znam Aleksander Trzaska-Chojnacki (Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg ) Ordynat Prusko-Pomorski Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela Re: Vivat AlbertusPopieram.
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Vivat Albertus
Żadne uciszanie nie jest wystarczające tak jak i słowne zapewnienia. Rotryjczycy mają w zwyczaju zmieniać zdanie w zależności którą nogą wstaną rano. Dla mnie konieczne byłoby: 1. Wydanie dokumentu w randze bulli uznającego ostatecznie niepodległość Urbino oraz gwarantującego nie tworzenie "prawdziwego" Urbino na terytorium zwolnionym. 2. Osobiste przeprosiny pana Wieniawy skierowane do księcia Urbino (już nie wymagam przeprosin wobec mnie bo to pewnie przerasta jego możliwości a byłem wielokrotnie obrażany) 3. Podobnych przeprosin pozostałych panów kardynałów zaangażowanych w ataki na Urbino i księcia (trzeba przejrzeć posty w Rotri). 4. Zaprzestanie przez pana Wieniawę tytułowania się biskupem Urbino. Adrian Wiktorowicz Zep Książę senior Urbino Hrabia Urbanii Podkomorzy kaliski ![]()
Re: Vivat AlbertusNiedawno otrzymałam wiadomość w sprawie konsensusu w kwestii Urbino. Kardynałowie odpuszczą sobie ten temat. Będę jeszcze zabiegać o wydanie stosownego aktu u Jego Świątobliwości.
Adelajda Radziwiłłówna Księżniczka Urbino Hrabina San Leo Wojski trocki
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4