Adelajda Radziwiłłówna napisał(a):Niedawno otrzymałam wiadomość w sprawie konsensusu w kwestii Urbino. Kardynałowie odpuszczą sobie ten temat. Będę jeszcze zabiegać o wydanie stosownego aktu u Jego Świątobliwości.
Miło cię widzieć, ukochana wnuczko
Vivat Albertus
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Vivat Albertus
Miło cię widzieć, ukochana wnuczko
Re: Vivat AlbertusDobry wieczór drogi dziadku, minęło trochę czasu, od kiedy ostatni raz zjawiłam się w RON, ostatnio pochłonęła mnie trochę polityka poza granicami Rzeczypospolitej.
W kwestii Urbino, mam nadzieję, że przez wzgląd na starą znajomość z obecnym Patriarchą, zbędne będzie oficjalne pismo w sprawie uznania dziedzictwa Zepów i Radziwiłłów niepodległym państwem. Adelajda Radziwiłłówna Księżniczka Urbino Hrabina San Leo Wojski trocki Re: Vivat AlbertusDziękuję za to co zrobiłaś
Re: Vivat AlbertusZ pewnością zjawię się w Urbino. Dopilnuję także kwestii prawnej uznania Urbino przez Państwo Kościelne. Nie chcę być ponownie nieprzyjemna dla Patriarchy, więc oficjalnie proszę go o uregulowanie tej kwestii.
Adelajda Radziwiłłówna Księżniczka Urbino Hrabina San Leo Wojski trocki Re: Vivat AlbertusJa rowniez dziekuje za starania za granica droga corko.
Moze zechcesz dolaczyc do nas w majatku Urbino? Zrobiloby sie z tego niejako zebranie familii. Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Uprzejmą prośbę z miłą chęcią spełnię i wydam odpowiednią bullę, która raz na zawsze zakończy kwestie urbińską jeśli chodzi o Rotrię. Co prawda kardynałowie zgodzili się już prywatnie i polubownie, że nie będę tego tematu dręczyć, lecz co na papierze to chyba pewniejsze. /-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Dobre to słowa słyszą moje uszy, papier pewniejszym jest Wasza Świątobliwość. Czekamy zatem na ów dokument.
Proszę bardzo oto on: https://forum.rotria.net.pl/showthread.php?tid=3315 Przy okazji pragnę poinformować szerszą publikę o dzisiejszej celebrze w Bazylice św. Jana na Lateranie: https://forum.rotria.net.pl/showthread.php?tid=3314 Jak zatem widzą Szanowni duchownymi, a tym samym Kościołem Rotryjskim kierują dobre intencje i KR pragnie rzeczywiście i szczerze zjednoczyć się z kościołem w Rzeczpospolitej. Mam nadzieję, że to bardzo dobry początek tej wspólnej drogi. /-/ Jerzy IV
Electus Rex Poloniae, Magnus Dux Lithvaniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Re: Vivat AlbertusDziękujemy za wydanie dokumentu.
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Vivat AlbertusJestem dobrej myśli. Konflikty, te nienarracyjne, mikroświatowi naprawdę nie służą.
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4