Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskRe: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskWobec braku uwag, zarządzam głosowanie nad ratyfikacją ww. umów międzynarodowych. Głosowanie potrwa do piątku wieczór, w razie potrzeby skrócę.
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskZa
(-) Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto,
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskZA.
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Cześnik Wileński
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskWasza Królewska Mość,
Panowie Bracia, Głos mój oddaję ZA ratyfikacją. (—) August Medycejski książę na Uniejowie i Janowcu, wojewoda sieradzki, książę Bari i Salty, profesor historii na Uniwersytecie Krakowskim
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskWasza Królewska Mość, głos mój również oddaję za ratyfikacją traktatu.
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskWasza Królewska Mość,
wróciwszy z Italii... głosuję ZA ratyfikacją traktatu z Carstwem Rusowskim. Co zaś do traktatów z Bizancjum... nie jestem przekonany czy te umowy należy ratyfikować. Pozwolę sobie zauważyć, że Cesarstwo na nowym forum nie jest już tym samym cesarstwem co wtedy. Dawna dynastia upadła, nie ma zachowanej ciągłości władzy. Ścisły legitymista by mógł nazwać to uzurpacją, zwłaszcza że żyje następca tronu dawnego cesarza, jego ojciec (książę Sebastian von Tauer, sic!). Nie sądzę jednak, by był tymże tronem zainteresowany. Ale znalazła się nowa władza, żyjący mieszkańcy ją zaakceptowali, więc myślę, że należy nową władzę uznać. Tak więc mamy poniekąd nowe cesarstwo, nową dynastię. Czy więc zasadna jest ratyfikacja dawnych traktatów w odniesieniu do nowych rządów? Czy zachowana jest ciągłość? Można było odnieść wrażenie, że wpierw powstało nowe forum i władze, potem zaś zostały one zaakceptowane przez starych mieszkańców (JWPanie Maurycy, proszę mnie poprawić, jeśli się mylę). Mam wątpliwości. Zagłosuję mimo wszystko jednak ZA. Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskNie zdążyłem napisać uwag.
Jestem przeciw obu traktatom z jednej przyczyny brak w nich słowa o Urbino. Adrian Wiktorowicz Zep Książę senior Urbino Hrabia Urbanii Stolnik kaliski
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - Mińsk
A to akurat święta prawda. Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Cześnik Wileński
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskCzas już zakończyć głosowania. Stwierdzam, że sejm umowy ratyfikował. Czy jest jeszcze jakaś kwestia do omówienia?
Re: Sejm Walny - XV - VI - MMXXIV - MińskJako, że spraw do omówienia nie ma, niniejszym zamykam obrady Sejmu.
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||