Sejm Walny XXX VII MMXXVRe: Sejm Walny XXX VII MMXXVZamykam glosowanie, przyznajemy JO Maurycemu mitre ksiazeca oraz tytul Księcia RON oraz prawo do uzywaniu prefixu przed imieniem "JO"
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Kasztelan Wileński
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXVRusowia pragnie poprawki na mapie naszego kontynentu:
https://kustosz.stempel.org.pl/1029/101 ... 830794.png Co uważamy? Zgadzamy się? Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Kasztelan Wileński
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXVCzy Rusowia działa?
Aleksander Trzaska-Chojnacki (Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg) Ordynat Prusko-Pomorski Wojewoda Żmudzki, Hetman Polny Litewski Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela ![]() Re: Sejm Walny XXX VII MMXXV
Z moich informacji wynika, ze tak. Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Kasztelan Wileński
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXVJakie to w ogóle zmiany?
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, Kanclerz Wielki Biskup Krakowski baron Pesaro, wicekról Nowej Kurlandii, wojewoda sandomierski, ![]()
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXVRusowia to nie jest dopiero w okresie po swojej realiozie? Chyba dopiero od niedawna są znowu aktywni, a tu już rozszerzenie terytorium? Pobędą aktywni znowu miesiąc i znikną? Dziwnie u nich takie okresy od upadku aktywności i totalnego braku, zaniku, do apogeum aktywności. Praktycznie nie ma tak by się ona utrzymała na dłużej. Czy nawet jeśli państwa Vaarlandu by się zgodziły na takie rozszerzenie, to wtedy jest szansa na jakąś stabilniejszą aktywność?
Ostatnia taka bardziej znacząca zmiana kontynentu nastąpiła zdaje się około 2021 roku, wtedy zostało Cesarstwo Niemieckie przyjęte i znalazło się między RON a Skarlandem. No ale Cesarstwo już wtedy było bardzo aktywne, a potem tylko się jeszcze rozwijało, przeniosło na płatny hosting i praktycznie jeśli chodzi o działalność, aktywność to nie ustępuje innym państwom kontynentu czy nawet całego Pollinu będąc praktycznie zawsze w TOP10 aktywnych państw. O Rusowii tego powiedzieć nie można. Jak są aktywni to będą przez miesiąc w TOP10, a następnie są już w TOP20 i potem znowu do miesiąca kiedy ta aktywność przekroczy kilkadziesiąt, a może 100 postów. Także ja nie wiem. Nieco się z myślami biję. Fajnie, że Rusowia coś chce zrobić, że chce działać, ale powoli ona staje się memem i odgrzewanym kotletem. Mamy epizod aktywności, powstaje Carstwo, jest koronacja, jest aktywność, a potem znowu upadek aktywności zero postów, potem znowu powstają na nowo, mamy Imperium, mamy koronację jest aktywność, a potem co, znowu za miesiąc będzie brak aktywności. I co Oni zrobią z tymi pixelami? Wedle prawa, które sami uchwaliliśmy jako kontynent, są za żywi, żeby ich usunąć, ale znowu bywają momenty, że są zbyt martwi, by uznać ich za stabilne, aktywne państwo. Kiedyś takim można powiedzieć poligonem miejscem testowym była Nordata i tam powstawały, przekształcały i także upadały co chwilę jakieś państwa. A u nas Vaarland to był raczej stabilnym miejscem. Była RON, Skarland, Aguria, La Palma, Niderlandy, Nordia, Wielka Polondia, Francja, Osteria, Rohan. To był taki Peak, apogeum i złote czasy. Wiadomo czas minął niektóre państwa upadły, no ale to co pozostało i co cała długa ponad dekadę historia stworzyła i nam zostawiła, to około 6 220 000 Km2 ziemi. Teraz Rusowia chciałaby dodać nie wiem ile ale na moje oko 1,5 miliona km2. Gdyby to RON albo Skarland wnioskował powiedzmy, że może inaczej by na to patrzono albowiem państwa te mają długą już historię i są tu nie od dziś. Ale Rusowia ma raptem 2 lata stażu. Dlatego gryzę się z myślami i też dlatego chciałem pozostałym Panom posłom i senatorom zostawić taką myśl moją.
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXV
Na pewien rozwój oczywiście byłbym za byciem "za" i namawiałbym do tego z wielką chęcią, ale zmiany przedstawione na mapie powodują moją nieprzychylność wobec tego, konkretnego przedsęwzięcia. Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Ambasador Rzeczpospolitej Komandor Gdański Zakonu Templariuszy. ![]()
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXVNie miałbym serca aby teraz po zmianie decyzji Rusowii dotyczącej ich nowego wyglądu, nie zgodzić się. Myślę że na pewno to rozsądniejsze niż ich poprzednia propozycja.
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXVJesteśmy jedynym kontynentem, który bardzo często zmienia kształt. Czy to dobrze czy może zle? Nie miał bym nic przeciw tym zmianom, gdyby nie to znikanie osób i brak aktywności, a potem "odrodzenie" Rusowii na jakiś czas. Mam wątpliwości, ale za chwilę zniknę na długie dwa tygodnie i pozostawię Wam rozstrzygnięcie tej kwestii. Jaką decyzję podejmiecie, taka będzie uznana przeze mnie.
Re: Sejm Walny XXX VII MMXXVMożna zrobić tak, że to ostatnia zmiana i już potem nie będzie kolejnych. A nawet jeśli Rusowia upadnie to będzie teren do zagospodarowania.
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||