Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!
• Strona 1 z 1
Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!Pragnę wiedzieć kto teraz może być i będzie aktywny, żeby wiedzieć co planować i jak planować. Obecność obowiązkowa.
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Cześnik Wileński
Re: Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!Nikogo nie ma
Ja jestem i czytam wszystko, jednakowoż aktywności żadnej nie mogę obiecać. Starość nie radość Adrian Wiktorowicz Zep Książę senior Urbino Hrabia Urbanii Starosta kaliski
Re: Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!Wasza Królewska Mość,
Mnie praktycznie nie ma. Od czasu do czasu zaglądam, ale nie czuję zbytniej chęci do działania w mikronacjach. Choć przyznam, że ostatnio lekką, minimalną chęć poczułem, więc może coś się w końcu uda mi zaangażować niedługo. Wybaczcie, słabo wygląda ostatnio pełnienie przeze mnie urzędu kanclerskiego. Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis
Re: Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!3 dni mijają i miałem nadzieję, że więcej osób sie zglosi... ale cóż trzeba pracować z tym co mamy.
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Cześnik Wileński
Re: Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!Też coraz rzadziej bywam w mikroświecie
Re: Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!Sesja za pasem więc narazie odpadam, ale potem będę dostępny.
(-) Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto,
Re: Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!
Nie tylko pan. Może czas zacząć myśleć o zakończeniu działalności Rzeczypospolitej? Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki
Re: Punkt Kontrolny Obowiazkowy dla całej Szlachty!Jeśli wolno wtrącić - ale czysto prywatnie, bez żadnego politycznego kontekstu - w najbliższej przyszłości dla wielu mikronacji jedynym sensownym wyborem może stać się połączenie z kimś aktywniejszym. Może to być dla niektórych trudna decyzja do podjęcia, ale zachowuje się dorobek swojego kraju "żywy" zamiast go archiwizować, ogranicza się czas na różne czynności administracyjne, no i zwyczajnie w kupie raźniej... Santiago Vilarte von Hippogriff
Lord Szambelan Królestwa Hasselandu
Cóż, może nie jest aż tak źle? Ale myślę, że to nie jest normalny zastój okresowy z rodzaju takich, jakie występowały przez lata, ale należy tutaj mówić o kryzysie. Nie aż takim jak w Rotrii, ale kryzysie. Cóż, myślę że należy podejść do tego w taki sposób, że działanie w mikronacji to niekoniecznie przykry obowiązek, a ma to nam dawać jakąś przyjemność. Niekoniecznie się trzeba zmuszać do czegoś, czego się nam nie chce robić. Pytanie, czego tutaj oczekujemy? Niekoniecznie doskonale funkcjonującego v-państwa, a raczej miejsca, gdzie możemy miło spędzić czas i to w klimacie około-XVII-wiecznej Rzeczypospolitej. Owszem, potrzeba też tutaj jakiejś motywacji, ale raczej nie będzie nią obecnie chęć nie wiadomo jakiej reformy. Raczej obecnie widziałbym jakieś rzeczy, które dadzą komuś z nas albo nam wspólnie przyjemność. Może ktoś chce poprowadzić jakąś prywatną lub publiczną narrację. Myślę też o organizacji w bliskim czasie jakiegoś konkursu poetyckiego. Nie zrobimy tu nie wiadomo czego. Ważne, by dawało nam to przyjemność i poczucie dobrze przeżytego czasu. Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis
Mam dokładnie ten sam problem ostatnio, dlatego praktycznie mnie nie ma.
• Strona 1 z 1
Powrót do Korona Królestwa Polskiego Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||