Jak pan do nas trafił i czym się zajmie?

Jakiś boom na mieszczan i protestantów się chyba szykuje

Witam
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Witam
Wielmożny panie, przybyłem tu za sprawą Jego Królewskiej Mości, który mnie przygarnął jako pasterz zbłąkane jagnię. Planów na żywot jeszcze nie mam, choć może służba w armii byłaby właściwa? Ot, strzec rubieży! Tempus veritátis filia... ![]()
Re: Witam
Jako żywo, służba w wojsku to świetny sposób na zarobek. Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Re: WitamWojska kwarciane chętnie przyjmą Pana w szeregi.
(-) Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto, ![]()
Re: WitamDobrze będzie nowemu przybyszowi w wojskach kwarcianych, tak jak mówi Hetman Wielki, choć dziwię się,że nie zachęca do floty
![]() Tak czy owak,witamy i do armii/floty zapraszamy ![]() W jakim rodzaju wojsk by chciał pan służyć? ![]()
Re: WitamRyngraf admiralski odłożyłem do skrzyni to człowiek zapomniał skąd wyszedł.
![]() Oczywiście flota przyjęła by Szanownego Pana z jeszcze większą radością. Niedobór tam zacnych oficerów (-) Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto, ![]()
Re: WitamWitam serdecznie w Rzeczypospolitej!
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis ![]()
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3