Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejRe: Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejMoże tak, choć mnie jako szlachcicowi to pachnie tyranią, nawet jeśli na rzecz Króla Jegomości i Rzeczplitej
Olbracht Łaski h. Niesobia
Miecznik Łęczycki Marszałek Nadworny
Re: Pozdrowienia z Ziemi Wołyńskiej
Przecież podatek znieslimy Wacpanie Łaski. Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejChwalić Pana i Wszystkich Świętych!
Czekałem i się doczekałem Teraz tylko poprawić księgi i będzie pięknie Olbracht Łaski h. Niesobia
Re: Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejNo cóż, pierwszy jubileusz. Ten wpis jest moim 100 wpisem na tym forum. W świecie vRON nocuję w Klepaczowie pod Łuckiem, no bo w Łucku jest zamek, a niema żadnej karczmy czy zajazdu, a w świecie realnym piszę z Łucka. Taka mała ciekawostka
Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Pozdrowienia z Ziemi Wołyńskiej
Gratulacje oby niedługo doczekał się Pan kolejnych rekordów/jubileuszy. Choć proszę pamiętać, że posty tam nie są najważniejsze a liczy się dobra zabawa i dobre przybycie tego wirtualnego żywota
Re: Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejMoje najszczersze gratulacje, zwłaszcza, że przecież jam to, nie chwaląc się, pana Kierdeja do naszej v-RON sprowadził
P.S Znalazłem informacje w ruskiej Wikipedii o tym carskim generale Aleksandrze Isakowie i musiał mieć niezłe plecy w Petersburgu, jeśli urodził się w 1730 roku w niezbyt bogatej rodzinie i w wieku trzydziestu lat z lekką górką, został dowódcą "Dywizji Ukraińskiej" Nieźle się skompromitował w 1769 roku, bo przez jego zaniedbania jako dowódcy nadzorującego między innymi twierdzę w Elizawietburgu, 10000 Tatarów nogajskich pod wodzą samego Kirym-Gireja się przedarło aż pod miasto i nieźle spladrowało okolicę, wycofując się później przez nasze ziemie koronne do swoich pastwisk W 1770 roku wylatuje ze służby wojskowej bez żadnego awansu za swoje "osiągnięcia", żeni się, zakłada majątek ziemski Olbracht Łaski h. Niesobia
Re: Pozdrowienia z Ziemi Wołyńskiej
Jaśnie Panie, dobrze trafiliście, że tak mnie zainteresowali tym typem gry) Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejRacja, a teraz tylko popularyzacja naszej RON na X, na przykład za pomocą konta pana Kierdeja i wszystko będzie dobrze XD
Odpowiedni kandydaci to osoby z zainteresowaniami historią i archeologią Olbracht Łaski h. Niesobia
Re: Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejMiesiąc jak jestem tu w RON)
Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Pozdrowienia z Ziemi WołyńskiejTak szybko to minęło?
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości |
||