|
Великое князство Литовъское, Didžioji Kunigaikštystė Lietuvos - zobacz wielkie litewskie puszcze oraz ukrtye w nich piękne miasta - zostań Litwinem
przez Konrad Radziwiłł » 11 cze 2024, 15:19
Rano sluzba biegala po sali przygotowujac posilki oraz wszelkie trunki. Od parunastu minut leza przygotowane puchary pamiatkowe oraz nagrody pieniezne, lecz na rozadnie nagród przyjdzie czas.
Dekoracja, nastąpi jutro o 12:00, natomiast do tego czasu będzie mała uczta, zapraszam!
Hrabia IL Gubbio
Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii
Cześnik Wileński
-
-
- Jego Królewska Mość
-
- Medale: 4
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Konrad Radziwiłł » 12 cze 2024, 12:22
Na podium stanęli zwycięscy V gonitwy po RON Kanclerz trzymał poduszkę z medalami, a Król po kolei dekorował zwycięzców. 3 miejsce, z minimalna stratą uzyskał Pan Jakub Piotr Idyllicz, gratuluję. Król podał rękę i pogratulował Jakubowi. 2 miejsce, srebrny medal, zdobyla Księżna Fatima Popow-Chojnacka! Król z uśmiechem nałożył medal i pogratulował. 1 miejsce, zloty medal i chwala zwyciezcy calej gonitwy nalezy do Friedricha von Baden!Król nałożył medal, pogratulował i uścisnął dłoń zwycięzcy. Następnie podziękował wszystkim za uczestnictwo i przybycie. Kanclerz następnie podszedł do mównicy i rzekł: Dziękuję wszystkim za przybycie i uczestnictwo. Mam nadzieję, że każdy się dobrze bawił. Cieszę się, że było tak dużo uczestników, myślę, że warto za rok zorganizować podobną zabawę.
Hrabia IL Gubbio
Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii
Cześnik Wileński
-
-
- Jego Królewska Mość
-
- Medale: 4
-
-
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Friedrich von Baden » 12 cze 2024, 14:18
Dziękuję serdecznie za nagrodzenie mnie, udekorowanie mnie medalem. Dziękuję wszystkim zawodnikom za współuczestnictwo. Gonitwa była pełna emocji. Nie mogę już doczekać się następnej.
/-/ Friedrich von BadenSekretarz Wielki Pisarz miejski Miasta Gdańska Wójt Królewskiego Miasta Fort Jakub Trener reprezentacji RON w piłce nożnej
-
-
- Pisarz miejski
-
- Medale: 1
-
- Stopień: Porucznik
- Wykształcenie: bakałarz net
przez Jakub Piotr Idyllicz » 12 cze 2024, 14:27
Dziękować za tak szczodrą nagrodę, a także za równie wspaniałe współzawodnictwo - pełne emocji i niespodziewanych zdarzeń. Niby tak daleko do pierwszej lokaty, a jednak tak blisko!
Jakub Piotr IdylliczK a n c l e r zㅤW i e l k iPan na Grywałdzie y Kluczkowicach
-
-
- Szlachcic
-
- Stopień: Pocztowy
- Wykształcenie: Szkoła parochialna
przez Stanisław » 12 cze 2024, 14:57
Drodzy zebrani,
pragnę serdecznie pogratulować zwycięzcom gonitwy konnej po ziemiach Rzeczypospolitej: Jakubowi Idylliczowi, Fatimie Chojnackiej i przede wszystkim Friedrichowi von Baden. Dziękuję wszystkim za udział w wyścigu. Pomimo początkowych trudności nasza gonitwa odniosła duży sukces i mam nadzieję, że ta tradycja sportowa będzie kontynuowana.
-
-
- Chłop
-
przez Fatima Popow-Chojnacka » 12 cze 2024, 15:12
Serdecznie dziękuję. Gratuluję zwycięzcy. Walka trwała do samego końca Dziękuję jeszcze raz za dobrą zabawę i liczę na powtórkę.
( — ) Fatima Popow-Chojnacka
-
-
- Gość zagraniczny
-
- Wykształcenie: Mgr net.
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Wielkie Księstwo Litewskie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|