Maurycy Orański napisał(a):Pływanie paralimpijskie. Ostatnie osiągnięcie:7 miejsce w finale 100 m klasycznym w debiucie na mistrzostwach świata w Singapurze.
Moje również
Liczmy na v-zmartwystanie.
Wniosek – uznanie za zmarłych
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Wniosek – uznanie za zmarłych
Moje również Liczmy na v-zmartwystanie. Daniel January von Tauer-Krak
[ Re: Wniosek – uznanie za zmarłychCo prawda nie mam podjazdu do Pana Karola, ale na studiach na wf wybrałem sobie basen. Niby dobrze bo można doskonalić umiejętności, ale takie wstawanie na basen ciężkie czasem.
Re: Wniosek – uznanie za zmarłychTeż wybrałem bassen, ale był on w środku zajęć i wkoncu przeniosłem swoją ocenę z wf z poprzedniego uniwersytetu, bo część zajęć odbyli się bez mnie ![]() Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Wniosek – uznanie za zmarłychJa myślałem o przeniesieniu oceny, ale niestety musiałem udać się do dziekanatu poprzedniego wydziału a wiadomo w jakich godzinach działają dziekanaty i było to niemożliwe by zgrać to z zajęciami więc już muszę chodzić na basen. Ale ma to swoje plusy i minusy.
Re: Wniosek – uznanie za zmarłychJakoba Iwana Wereszczyńskiego-Bagrata nie ma w RON od ponad dwóch lat; ostatnia aktywność to 10 luty 2024, 22:46:17. Ostatni post (czyli de facto ostatnia aktywność) 18 października 2023.
Wobec tego jakie mamy prawo:
W sposób naturalny Pan Jakub zostaje uznany za zmarłego. Zatem naturalnie RON poszukuje spadkobierców Pana Jakoba Iwana Wereszczyńskiego-Bagrata. Czy są jacyś żyjący synowie, córki, bądź krewni? Nie muszą to być bliski, mogą być dalecy. Może ewentualnie spowinowaceni spadkobiercy?
Re: Wniosek – uznanie za zmarłychAch, przykra sprawa. Oby kiedyś powrócił.
Zacny to człowiek. Swoją drogą... jak ten czas leci... Zgodnie z drzewem genealogicznym narysowanym przez v-śp. Gagika Bagratowicza (nomen omen; klik), najbliższym krewnym imć Jakoba spośród aktywnych bodajże jest... Tomasz von Lisendorff, car Rusowii. A spośród naszej szlachty... hmm, byłbym to ja, jako jego brat stryjeczny. Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski regimentarz wojsk litewskich asystent na Wydziale Nauk Mikronacyjnych UK
Cesarz nie działa u nas, więc skoro nie jest szlachcicem to nie może mieć majątku ziemskiego. Szkatuła a raczej je zawartość i wszelkie majątki ziemskie i miejskie (pałacyki) jakie posiadał należą do Was Panie Michale. viewtopic.php?f=555&t=6693&p=69536#p69536 viewtopic.php?f=561&t=6722&p=65508&hilit=Majątek+Wereszczyn#p65508 viewtopic.php?f=364&t=6824
Re: Wniosek – uznanie za zmarłychJesteście pewni, WKM, że tak wynika z przepisów? W sumie wydaje się to być logiczne.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski regimentarz wojsk litewskich asystent na Wydziale Nauk Mikronacyjnych UK
Skoro nie ma w RON innych spadkobierców. A jedynym potencjalnym jest osoba z zagranicy to musiałaby najpierw być w RON mieszczaninem przez 2 tygodnie, potem nobilitacja. A znowu JCM Tomasz jest już władcą Rusowii i ministrem w Bialenii. Może to głupio tak pisać, ale raczej szanse na jego aktywne działanie w RON są niewielkie. Stąd też jedynym żyjącym, działającym w RON spadkobiercą, mogącym objąć spadek jesteście wy. Wydaje się to logiczne. Co do listy spadku to chyba dałem właściwe linki, jeśli jest coś jeszcze poza tym, to jak najbardziej też.
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Kancelaria Kanclerza Wielkiego Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||