Wieści z zagranicyRe: Wieści z zagranicyRezcywiście, Skarland gra w jakąś grę polityczną, która nie jest zrozumiała. Gdyby stosować te same standardy, które stosuje Skarland wobec innych państw, z którymi ma traktaty uznaniowen to ... Skarland byłby osamotniony, gdyż bardzo długo w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy nie działo sie tam praktycznie nic. Zdawało się, że Szczyt zakończy nieporozumienia, które od lipca są obecne na kontynencie, a okazuje się, że nie był to ostatni akt tego dramatu.
Plus ratio quam vis
Re: Wieści z zagranicyPodpisanie Traktatu przez Niemcy nastąpiło z trzydniowym opóźnieniem. Został przyjęty zwykłą większością. Obecnie by wszedł w życie, oczekujemy ratyfikacji przez państwa-sygnatariuszy. Teraz z pewnością będą trwały dalsze dyskusje na temat Santery i Turetii.
Wypowiedzenie Traktatu z Cesarstwem Niemieckim jest stricte związane z osobą Pana von Badena. Uznanie go za persona non grata na terytorium Skarlandu jest związane z jego wcześniejszą działalnością. Na tym chyba zakończę tę kwestię ponieważ nie chcę wysłuchiwać kolejnych tłumaczeń itp. Zerwanie stosunków międzynarodowych nie wyklucza uznawania Niemiec i Rusowii przez Skarland. Wypowiedzenie stosunków Rusowii argumentowane jest brakiem zdolności samostanowienia tego państwa i brakiem jakiejkolwiek aktywności. Jak już mówiłam, działa ono sezonowo. Panie von Baden, sianie defetyzmu i strasznie wypowiedzeniem traktatów przez państwo, o którego obecnej polityce nie ma się ani pojęcia ani nawet dostępu jest ciekawe. Skarland nie wypowie traktatu uznaniowego RON. Nie wiem jak to jest w Niemczech, ale u nas nie wypowiada się traktatów strategicznym sojusznikom. Re: Wieści z zagranicyAleż Pani... piszę pani o straszeniu a ja po prostu stwierdzam fakt. Skarladn wypowiedział Niemcom traktat bo ja jestem w tamtym państwie. Więc idąc tą logiką równie dobrze Skarland może wypowiedzieć traktat RON.
Zapewne miała pani przy tym swój udział. Przykre to jest że teraz by wypowiedzieć taka umowę międzynarodową to wystarczy byle pretekst i z powodu jednej osoby się wypowiada traktat. Pamiętajcie, że jeśli będziecie się obrażać, odcinać od reszty, izolować, to pula osób będzie się zawężała i będzie coraz mniej gości zagranicznych itd. Póki co byłem jedna z tych osób które coś pisały czasem na waszym forum. Ja rozumiem że działania mojego brata osłabiły skarland i na pewno doprowadziły do tego jaki jest teraz, ale proszę ie zapomnieć o tym, że tam w skarlandzie był też król, król często ma z realioza problemy, do tego była pani, pani praktycznie zniknęła i sobie działała w Lumerii, winkulii, generalnie poza Skarlandem. Poza tym był jeszcze pan zkarsten on też jakoś potem znikł, kiedyś go widziałem chyba w Turetii ale teraz to na pewno nigdzie nie przewinął się przez żadne forum. Do tego obywatelem w Skarlandzie był Pan Bruno. Więc serio poza potockimi to było kilka osób. I to że Skarland jest teraz tak aktywny jak jest, że macie 3 obywateli to nie jest tylko moja wina. Bo teraz najłatwiej jest zgonić winę na moją osobę bo jako jedyny z potockich chciałem dalej podziałać w mikronacjach. To już koniec tego tematu. Kończymy te dyskusje i proszę jej dalej nie komentować. Serio poza panią wszyscy mają jej serdecznie dość. Każdy wolałby robić coś innego. Dlatego proszę abyśmy skupili się na czymś innym. Są inne tematy, są inne wątki, zdecydowanie inną aktywność jest potrzebna. /-/ Friedrich von Baden Sekretarz Wielki Pisarz miejski Miasta Gdańska Wójt Królewskiego Miasta Fort Jakub Trener reprezentacji RON w piłce nożnej
Re: Wieści z zagranicyAleż co panu szkodzi wypowiedzenie stosunków, które de facto nie istniały? Ponownie obudziło się NPD? RON to nie tylko Pan i ja nie wiedzę powodu zrywania relacji z powodu mieszczanina, który nie ma wpływu na politykę zagraniczną państwa. Oczywiście nie będę kontynuować dyskusji o klonach, bo zrzuci Pan winę na brata. Oczywiście działaniem protekcyjnym było tworzenie klonów, pisanie do samego siebie, żenienie i adoptowanie. Oprócz tego manipulacja wynikami elekcji, która spowodowała pańskie wyniesienie ma tron. Oczywiście, że miałam swój udział w pańskim usunięciu ze Skarlandu. Przecież zasiadam w Kortezach i Generalitacie. Poza tym, gdybym chciała, zbanowałabym Pana na początku Zjazdu bez mrugnięcia okiem. Czy to zrobiłam? Nie. Tu jest między nami różnica. Ja działam na rzecz dobra państwa, a pan na swoją.
Nikt tu też na nikogo się nie obraża. Wypowiadanie i zawieranie umów międzynarodowych to zwykła kolej rzeczy. Skarland mimo, że ma tylko dwóch stałych mieszkańców, trzyma się dobrze. Nie robimy spamu setek oddziałów wojsk, nie kopiujemy też wikipedii a jednak istniejemy. Re: Wieści z zagranicyNo jak dla mnie takie nagłe wypowiadanie traktatów jest czymś dziwnym. Ja wiem, polityka, której jednak do końca nie rozumiem.
Ale jak mamy dążyć do integracji kontynentalnej, jeśli wypowiada się traktaty państwom na tym kontynencie leżącym i wykorzystuje się mechanizmy wypowiedzenia traktatu do gry politycznej?
Proszę mnie poprawić, jeżeli się mylę, ale o ile dobrze rozumiem, woźny sądowy, Książę Samuel Radziwiłł, w trakcie procesu wykazał, że pan Michał Potocki i tak by tamtą elekcję wygrał. viewtopic.php?f=657&t=6588&start=10#p64192 [Na dobrą sprawę coś mi się tu nie do końca kalkuluje, trzeba by tam jednak zajrzeć, nie do końca mam pewność jak to było liczone.] Ja jeszcze mam pytanie natury formalnej. Wypowiedzenie dawnej Konwencji jest zapisane w nowym Traktacie. Czy jednak to samo przez się powoduje jej odwołanie? Mam wrażenie, że konieczne jest i tak jej formalne wypowiedzenie przez Sejm. Dobrze myślę? Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis
Re: Wieści z zagranicy
W traktacie zawarte zostało, iż Konwencja traci moc prawną na rzecz Traktatu Vaarlandzkiego. Myślę, że jeśli jego Królewska Mość przedstawi treść Traktatu na Sejmie oraz zostanie ona ratyfikowana, nie trzeba będzie wypowiadać starego traktatu jako, że on już nie funkcjonuje. Nie jestem jeszcze aż tak biegła w kwestii tutejszego prawa, ale jeżeli taka będzie wola szlachty, można starą wersję wypowiedzieć. Re: Wieści z zagranicyNie wnikam w politykę zagraniczną Skarlandu, to ich suwerenna decyzja, komu wypowiadają traktaty. Istotnie, przyjęło się, że wypowiedzenia następują w naprawdę ważnych okolicznościach, aczkolwiek tutaj wypowiedziano tylko traktaty, ale pozostawiono uznania. Niemniej, nie moja to sprawa.
Re: Wieści z zagranicyGrafika Sarmacka SA - nadzwyczajne zgromadzenie akcjonariuszy zwołane na wtorek, wśród tematów dalsze istnienie spółki, dywidenda i zmiany w zarządzie: https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1029&t=33104&p=399139#p399139 Hasselandzka Kolekcja Kart już wkrótce wróci po odświeżeniu i przebudowie: https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/13960/3 Nowy numer Bramy Sarmackiej, a więc rządowego czasopisma, które zbiera właściwie wszystko, co najistotniejsze w KS, niezależnie od kategorii: https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/13959/3 +analiza wykresu postów naszego kraju: https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=784&t=34286&p=399140#p399140 Santiago Vilarte von Hippogriff
Lord Szambelan Królestwa Hasselandu
Re: Wieści z zagranicyNajnowszy numer Przeglądu Naukowego i Literackiego!
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/13970/0 Santiago Vilarte von Hippogriff
Lord Szambelan Królestwa Hasselandu
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||