Z Sarmacji

Wieści z innych krajów

Re: Z Sarmacji

Postprzez Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz » 15 paź 2024, 17:19

Tę sprawę akurat niedawno poruszaliśmy. ;)
viewtopic.php?f=559&t=7431

Co prawda odwołany raczej nie zostałem, ale wydaje mi się, że moja misja dyplomatyczna w Księstwie Sarmacji jakby "obumarła".
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Wojewoda brzeskolitewski
Podkanclerzy wielki
Rector Universitatis Cracoviensis

Obrazek

Wojewoda
Wojewoda

Medale: 14
Królewski Order Złotej Ostrogi (1) Order Zasługi RON III (1) Order Zasługi RON IV (1)
Order Zasługi RON V (1) Order Świętego Jerzego III (1) Krzyż Monarchii I (1)
Krzyż Monarchii II (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Bene Merentibus (3) (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Medal za Długoletnią Służbę II (1)
Medal z Długoletnią Służbę III (1) Medal 100 lat niepodległości (1)
Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
Stopień: Regimentarz
Gadu-Gadu: 50331381
Wykształcenie: bakałarz mikrozofii

Postprzez Fatima Popow-Chojnacka » 16 paź 2024, 11:34

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a):Tę sprawę akurat niedawno poruszaliśmy. ;)
https://www.rzeczpospolitaobojganarodow ... 559&t=7431

Co prawda odwołany raczej nie zostałem, ale wydaje mi się, że moja misja dyplomatyczna w Księstwie Sarmacji jakby "obumarła".

Tylko jak mówiłam. Nie ma żadnych papierków na to (przynajmniej na to wychodzi) więc dobrze by było jednak to załatwić, jeśli będziecie mieli ochotę. No tak wierzyć na słowo to średnio, to byśmy mogli każdego przyjąć jako waszego Amabsadora. :p Ale to chyba już raczej przy nowym władcy sprawa będzie do załatwienia.
( — ) Fatima Popow-Chojnacka

Gość zagraniczny

Wykształcenie: Mgr net.

Postprzez Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz » 16 paź 2024, 14:00

Fatima Popow-Chojnacka napisał(a):
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a):Tę sprawę akurat niedawno poruszaliśmy. ;)
viewtopic.php?f=559&t=7431

Tylko jak mówiłam. Nie ma żadnych papierków na to (przynajmniej na to wychodzi) więc dobrze by było jednak to załatwić, jeśli będziecie mieli ochotę. No tak wierzyć na słowo to średnio, to byśmy mogli każdego przyjąć jako waszego Amabsadora. :p Ale to chyba już raczej przy nowym władcy sprawa będzie do załatwienia.

Znaczy no papierki są, tyle że stare.

No tak też mi się wydaje, że jeślibym się zdecydował powrócić jako Ambasador, to już z nowymi listami uwierzytelniającymi.

Już dwa razy ambasadorem w Sarmacji zostałem (pierwszy raz w 2018 roku za księcia Roberta Fryderyka i króla Augusta V; drugi raz w 2020 roku za księcia Filipa I Gryfa i króla Samuela Kazimierza), może być i trzeci. :D
Zobaczymy jednak.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Wojewoda brzeskolitewski
Podkanclerzy wielki
Rector Universitatis Cracoviensis

Obrazek

Wojewoda
Wojewoda

Medale: 14
Królewski Order Złotej Ostrogi (1) Order Zasługi RON III (1) Order Zasługi RON IV (1)
Order Zasługi RON V (1) Order Świętego Jerzego III (1) Krzyż Monarchii I (1)
Krzyż Monarchii II (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Bene Merentibus (3) (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Medal za Długoletnią Służbę II (1)
Medal z Długoletnią Służbę III (1) Medal 100 lat niepodległości (1)
Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
Stopień: Regimentarz
Gadu-Gadu: 50331381
Wykształcenie: bakałarz mikrozofii

Postprzez Fatima Popow-Chojnacka » 17 paź 2024, 10:50

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a):
Fatima Popow-Chojnacka napisał(a):
https://www.rzeczpospolitaobojganarodow ... 559&t=7431

Znaczy no papierki są, tyle że stare.

No tak też mi się wydaje, że jeślibym się zdecydował powrócić jako Ambasador, to już z nowymi listami uwierzytelniającymi.

Już dwa razy ambasadorem w Sarmacji zostałem (pierwszy raz w 2018 roku za księcia Roberta Fryderyka i króla Augusta V; drugi raz w 2020 roku za księcia Filipa I Gryfa i króla Samuela Kazimierza), może być i trzeci. :D
Zobaczymy jednak.

No nic, prywatnie mamy już wyjaśnioną sprawę. Teraz po prostu czekamy na powołanie i list z naszej i waszej strony. Oby szybko się udało :)
( — ) Fatima Popow-Chojnacka

Gość zagraniczny

Wykształcenie: Mgr net.

Postprzez Santiago Vilarte » 31 gru 2024, 07:20

Zapraszamy do dzielenia się swoimi snami:

https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1025&p=403309#p403309
Santiago Vilarte von Hippogriff
Lord Szambelan Królestwa Hasselandu

Gość zagraniczny

Godności Kancelaryjne: .
Wykształcenie: mgr net.

Postprzez Santiago Vilarte » 19 sty 2025, 11:26

Dzisiejsza pogoda w Sarmacji:

Grodzisk: -1*C, mgła
Fer: 2*C, pochmurno
Angemont: 11*C, pochmurno
Vienbien: 39*C, stan klęski żywiołowej

Przed planowaniem podróży do Sarmacji zalecamy sprawdzenie, czy lotnisko na które zamierza się lecieć, wciąż istnieje.

Gość zagraniczny

Postprzez Santiago Vilarte » 01 lut 2025, 23:13

Obrazek

Order Przyjaciela ze Złotą Gwiazdą i Wstęgą, najwyższe odznaczenie jakie może w Hasselandzie otrzymać ktoś z zagranicy. Te i inne odznaczenia można obejrzeć w załączniku do podręcznika "Prawo obywatelskie", jaki dzisiaj opublikowało Wydawnictwo Intersarmatia:

https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/14094/0

Gość zagraniczny

Poprzednia strona

kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska

Powrót do Inne Kraje