Audiencja u JKM Jerzego IV
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Audiencja u JKM Jerzego IVDziękuję Waszej Królewskiej Mości za te hojne dary!
abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau Herbu Pilawa Książe Siewierski Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów Kanclerz Wielki Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim ![]() Re: Audiencja u JKM Jerzego IVDziękuję WKMość za nagrodę
Re: Audiencja u JKM Jerzego IVCieszymy się, że są Szanowni zadowoleni. Prosimy tylko może napisać tu jakie to będą wioski I dopisać sobie do majątku.
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Audiencja u JKM Jerzego IVJa wybieram Rajczę. Budynki w niej dochodowe to będą karczma i 9 owczarni
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: Audiencja u JKM Jerzego IVJa sie musze powaznie zastanowic i cos wybrac
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: Audiencja u JKM Jerzego IVJa wybieram Teremiski koło Białowieży, z karczmą, 6 tartakami i 3 smolarniami.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski regimentarz wojsk litewskich asystent na Wydziale Nauk Mikronacyjnych UK
Re: Audiencja u JKM Jerzego IV
Wzorowy szlachcic z Pana. Takich posiadaczy z lupą szukać. Inni mogliby się przyglądać Wam Michale /-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Audiencja u JKM Jerzego IVHmmm... dziękuję, Wasza Królewska Mość!
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski regimentarz wojsk litewskich asystent na Wydziale Nauk Mikronacyjnych UK
Re: Audiencja u JKM Jerzego IVWasza Krolewska Mość, podliczyłem dzisiaj stan szkatuły i postanowiłem, iż moja nagrodę pragnę przekazać następnej osobie, która zostanie szlachcicem jako bonus, jeżeli WKM się zgodzi.
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: Audiencja u JKM Jerzego IV
Mamy zatem odebrać Wam Order Zasługi RON IV i przekazać następnej osobie? Oczywiście ma książę prawo przekazać 20 000 DPL komuś. Lecz najlepiej byłoby to zrobić w formie darowizny. Co do wsi również by tak można zrobić. Generalnie może być tak, że zapomnimy o tym, więc to by musiał książę pilnować tej sprawy. Poza tym nie wiem czy tak można przekazać wieś. Powiedzmy same pieniądze jeszcze jako tako można by zrobić. no ale wieś, jest dla was. /-/ Jerzy IV
• Strona 2 z 2 • 1, 2