Podatek szkatułowy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Podatek szkatułowyJeśli Pan Podskarbi zadecyduje, żebym prowadził "regularniejsza" szkatula to oczywiście się zastosuje do poleceń. Ja osobiście wolę tak jak mam.
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Cześnik Wileński
Re: Podatek szkatułowy
Szczerze mówiąc, nie rozumiem skąd takie preferencje Na pewno odnotowywanie każdej transakcji oraz podawanie każdorazowo odpowiedniego stanu konta, byłoby z mojej perspektywy, jako podskarbiego, o wiele bardziej czytelne i ułatwiłoby mi pracę. Plus ratio quam vis
Re: Podatek szkatułowyJa za każdym razem odnotowywuje wydatki, poprostu w jednym poście, chodzi o to przedewszystkim żeby nie robić 1000 postów i mieć 20 stron w szkatule, a żeby mieć 1 post z własnościami i 1 z rachunkami, ale dobrze zacznę pisać osobny dla każdej transakcji.
Re: Podatek szkatułowy
1 transakcja = 1 post daje jednak większą przejrzystość. Widać wtedy, że coś się na koncie dzieje. Nawet w prywatnych transakcjach jest to lepsze. Wyobraźmy sobie sytuację, w której ja, jako prywatny człowiek, sprzedaje coś Panu. Gdybym zobaczył, że w Pańskiej szkatule pojawił sie nowy post, kliknąłbym i od razu bym wiedział, że wysłał już Pan pieniądze. Przy obecnym sposobie prowadzenia szkatuły, musiałbym co chwilę sprawdzać, czy dokonał już Pan edycji posta, czy nie. Mam nadzieję, że nie będzie dla Pana wielkim kłopotem przestawienie sie na inny system. Plus ratio quam vis
Re: Podatek szkatułowyRozumiem, przestawię się.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Kancelaria Podskarbiego Wielkiego Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||