Ja Wilhelm Zygmunt von Zugdam, łaskawie proszę o przyjęcie mnie w szeregi zakonu Templariuszy a dokładniej do Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie.
Z wyrazami szacunku:
Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.
• Strona 1 z 1
Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam oppidanus Gedanum. Maior civitatis regiae Gedanum.
Re: Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.Ależ ja jestem czepialski....
Zakon krzyżacki i templariuszy zostały połączone i teraz nazwę bierze od tego drugiego. Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Cześnik Wileński
Re: Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam oppidanus Gedanum. Maior civitatis regiae Gedanum.
Re: Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.Szanowny Panie Wilhelmie
Wniosek Pana został przyjęty i zostanie rozpatrzony Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg Ordynat Prusko-Pomorski Re: Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.Szanowny Panie Wilhelmie
Widzę, że bardzo popiera Pan mieszczan. Przystępując do Zakonu, jest Pan pasowany na rycerza i zostaje Pan Bratem Zakonnym Czy to Panu nie będzie przeszkadzało ? Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg Ordynat Prusko-Pomorski Re: Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.Jeżeli nie zostanę włączony do duchowieństwa i nie będę musiał zrzec się majątku, to wszystko mi pasuje.
Re: Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.Szanowny Panie
W Zakonie rycerskim nie ma duchowieństwa, w realu było, ale odgrywało marginalną funkcję. Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg Ordynat Prusko-Pomorski Re: Wniosek o przyjęcie do Zakonu Krzyżackiego.Zatem wszystko w porządku, czy mogę już się uważać za członka zakonu?
• Strona 1 z 1