Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXIRe: Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXIJa, Józef Wilhelm Potocki, Cześnik bracławski i Pan na Bracławie stawiam się na seym.
Skazany na karę śmierci, infamii i konfiskaty majątku przez sąd grodzki za kloning, zdradę stanu i podszywanie się pod inne osoby.
Re: Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXIJa, Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz, podstarości podlaski*, pan na Białowieży i Łańcucie, stawiam się na Sejm Elekcyjny.
* dawniej będąc podstolim wileńskim, przez niedopatrzenie nie zwróciłem uwagi na zmianę mojego przypisania w tytule ziemskim; dopiero później to zauważyłem; wojskim wileńskim został Imć Konrad Radziwiłł; liczę jednak, że uda się powrócić do wcześniejszego układu, pytanie co z tytułem Imć Radziwiłła. Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Hetman Wielki Podskarbi Wielki Stolnik podlaski Rector Universitatis Cracoviensis ![]()
Re: Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXI
Pozwolę sobie zauważyć że właściwie Waść mieszka w województwie brzeskolitewskim, więc chyba powinien mieć tytuły z tego województwa (-) Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski admirał królewskiej floty koronnej ![]()
Jako żywo! Zdaje się, że Mości Pan ma rację. Dziękuję. Może i tak należałoby zrobić. Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Hetman Wielki Podskarbi Wielki Stolnik podlaski Rector Universitatis Cracoviensis ![]()
Re: Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXITo sejm a nie jarmark, panowie, nie offtopujmy.
Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Kanclerz Wielki ![]()
Re: Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXINa pole elekcyjne pod Warszawą przyjechał w końcu Michał Jerzy Potocki wraz ze swoją kompanią.
![]() Skazany na karę infamii i konfiskaty majątku przez sąd grodzki za kloning, zdradę stanu i podszywanie się pod inne osoby.
Konto to było klonem panów Józefa Wilhelma i Michała Potockich.
Re: Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXIJa, Anna Ostrogska-Potocka, stawiam się na Sejm Elekcyjny.
Re: Sejm Elekcyjny XVII XI MMXXIMości Panowie Bracia, Szlachetne Panie,
zaczynamy obrady sejmu - najpierw zajmiemy się przedstawianiem kandydatur. Czy ktoś z was chciałby zgłosić czyjąś kandydaturę? Czas na to naznaczam do 24.11. Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Kanclerz Wielki ![]()
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||