Księga Notarialna Miasta KrakówRe: Księga Notarialna Miasta KrakówBardzo dziękuję.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Księga Notarialna Miasta KrakówJeżeli mogę to dokonuję zakupu działek nr. 26 i 23. Na działkach nr. 26 i 17 buduje kamienicę a na działce nr. 23 browar.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Księga Notarialna Miasta Kraków
Nie zgadzają mi się rachunki. 2 działki to koszt 1200 DPL 2 kamienice to 4000 DPL daje to 5 200 DPL A Waść kupił jeszcze browar, lecz jako co to traktować, gdyż nie istnieje struktura za 400 DPL? Wstrzymuję zakup, do wyjaśnienia kwestii. chor. Maciej Gerwazy Lisewicz Przewodniczący VIII posiedzenia RMK Burmistrz Królewskiego Stołecznego Miasta Krakowa Goniec Herbowy Pisarz Skarbowy ds. Miast Królewskich Chorąży 7. Chorągwi Jazdy Kozackiej
Ups, mój błąd, faktycznie powinno być 6200 pomyliłem się. Proszę o wybaczenie Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Księga Notarialna Miasta KrakówKłaniam się,
Zakupić pragnę działkę numer 30 oraz postawić tam dom drewniany. Prokrust z Krakowa
Jako Podskarbi pozwolę sobie w imieniu burmistrza na dokonanie wpisu do Księgi. Plus ratio quam vis
Re: Księga Notarialna Miasta KrakówChcę wykupić działki 52 oraz 53. Zbór wybudować nowy na działce 53 (będzie to zbór ariański), a na działce 52 niech powstanie Szkoła ariańska. Obie obiekty przekazuję Braciom Polskim.
D53 - 600 DPL + 10 000 DPL (działka + kościół) D52 - 600 DPL + 10 000 DPL (działka + kolegium) Razem 21200 DPL Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Księga Notarialna Miasta KrakówChcę wykupić działki: 31, 33, 37 (1800 = 3 * 600) i wybudować tam Sukiennice (15000 = 3 * 5000).
Razem 16800 DPL Odpowiednie wydatki w Szkatule mojej zostały odnotowane. Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Księga Notarialna Miasta KrakówNa 1 chyba powinny być sukiennicy własności państwa. Może któryś z podskarbich by się tym zajął?
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
WKM, sugerowałbym, aby były to sukiennice należące bardziej do samego miasta, niż do państwa i zysk z nich szedł do krakowskiej szkatuły… Pa. Nie posiadam dostępu do edycji księgi notarialnej XD Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||