Friedrich von Baden napisał(a):Zakupiłem w mieście działki nr. 11 oraz 31. Na tej drugiej powstał port morski.
Proszę czcigodnego Pisarza Skarbowego ds. Miast Królewskich o dokonanie wpisu w księdze.
Z przyjemnością dokonałem wpisu

Księga Notarialna Miasta GdańskRe: Księga Notarialna Miasta Gdańsk
Z przyjemnością dokonałem wpisu ![]() chor. Maciej Gerwazy Lisewicz Przewodniczący VIII posiedzenia RMK Burmistrz Królewskiego Stołecznego Miasta Krakowa Goniec Herbowy Pisarz Skarbowy ds. Miast Królewskich Chorąży 7. Chorągwi Jazdy Kozackiej
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskDo Podskarbiego Wielkiego,
Piszę niniejsze pismo do Pana, Panie Pisarzu w celu dodania działki 38 na terenie Miasta Królewskiego Gdańsk w wieczyste użytkowanie przeze mnie Błażeja Michała Wronowskiego, a i na omawianej działće pragnę zaznaczyć budowę zakładu szkutniczego. Wszelkie opłaty zostały już przekazane zgodnie z literą panującego prawa. Z pozdrowieniem, (--) -Wronowski Mieszanin Gdański Re: Księga Notarialna Miasta GdańskSzanowny Panie,
Dokonano wpisu do księgi wedle Pańskiego wniosku. Z wyrazami szacunku, Maciej Gerwazy Lisewicz chor. Maciej Gerwazy Lisewicz Przewodniczący VIII posiedzenia RMK Burmistrz Królewskiego Stołecznego Miasta Krakowa Goniec Herbowy Pisarz Skarbowy ds. Miast Królewskich Chorąży 7. Chorągwi Jazdy Kozackiej
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskMości Panie Macieju,
Czy działka nr 29, na której istnieje/istniał zbór Jana Heweliusza (klona JM Potockiego), jest dostępna do wykupienia, a sam budynek zboru jest do remontu? Chciałbym zakupić tę działkę i budynek.
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskJaśnie Oświecony Książę,
Jest to działka należąca obecnie do skarbu państwa, jednak czeka obecnie na skatalogowanie. Wniosek zostanie rozpatrzony w przeciągu kilku dni. ![]() MGL chor. Maciej Gerwazy Lisewicz Przewodniczący VIII posiedzenia RMK Burmistrz Królewskiego Stołecznego Miasta Krakowa Goniec Herbowy Pisarz Skarbowy ds. Miast Królewskich Chorąży 7. Chorągwi Jazdy Kozackiej
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskDziękuję za tę wiadomość. Cierpliwie czekam na odpowiedz.
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskZakupiłem działkę nr. 80.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki, Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskZakupiłem działkę nr. 83.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki, Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskWykupuję działkę nr. 78
Re: Księga Notarialna Miasta GdańskOstały wystawione na sprzedaż majątki Jana Heweliusza. Od tej pory będzie można je wykupić.
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||