Zebranie Kancelarii
nr II
Drodzi moi,
Zaproszeni zostali wszyscy poprzedni członkowie kancelarii, aby zapytać czy pragną kontynuowac pracę w kancelarii oraz azeby ustalić dogodny termin koronacji.
Zebranie Kancelarii nr. II
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Zebranie Kancelarii nr. II
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Re: Zebranie Kancelarii nr. IIBardzo chętnie podtrzymam współpracę z Waszą Wysokością
![]() bp Benedykt Krakowski vel Potocki Herbu Pilawa Biskup chełmiński Kanclerz Wielki ![]() Re: Zebranie Kancelarii nr. IINiestety w ten weekend jestem bardzo zajęty zawodami, proponuje nastepna sobote, czy czlonkom kancelarii pasuje?
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Re: Zebranie Kancelarii nr. II
1. Pragnę kontynuować prace w kancelarii, jako Podskarbi wielki (mam nadzieje, że ta kadencja pojdzie mi lepiej niż poprzednio ![]() 2. A może by tak nie organizować koronacji, skoro to 2 kadencja Waszej Królewskiej Mości z rzędu, może by tak po prostu ogłosić akt ponownej intronizacji, lub inny podobny dokument? Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, ![]() Podskarbi Wielki Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Zebranie Kancelarii nr. IIAd 1 jestem zadowolony z kontynuacji, będę tym razem srozej pilnował pracy
![]() P.S pójdzie przez ó. ![]() Ad 2 Nie spotkałem się z taką możliwością, ale raczej będzie koronacja. Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Re: Zebranie Kancelarii nr. IIW przyszłym tygodniu okienko weekendowe otwiera się już w środowe popołudnie
![]() bp Benedykt Krakowski vel Potocki Herbu Pilawa Biskup chełmiński Kanclerz Wielki ![]() Re: Zebranie Kancelarii nr. IIPodskarbi Nadworny również wyraża chęć dalszej współpracy z Królem Konradem
![]() /-/ Sanctitas Vestra Albertus Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei, Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Zebranie Kancelarii nr. IIWyrażam gotowość do kontynuowania służby jeśli Najjaśniejszy Pan mnie powoła.
Rotria ma odrębną ceremonię po reelekcji patriarchy, ale w sumie nie widzę przeciwwskazań dla koronacji Co do terminu przez sesję się nie wypowiem bo nie ma dla mnie w pełni dogodnego terminu Podskarbi Nadworny? Obcy suweren? To się godzi? ks. Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto, ![]()
Nie ma to jak zostawić pieniążki w rękach obcego kapitału, w rękach duchowieństwa ![]() ![]() /-/ Sanctitas Vestra Albertus Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei, Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
To tylko pokazuje potęgę Rzeczypospolitej, suweren obcego państwa u nas tylko przelicza monety ![]() Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4