Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz Ceremoniału
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz CeremoniałuDysponujemy pewnymi grafikami zrobionymi już wcześniej pewnie gdzieś w 2021. Można by z tego skorzystać. Raczej nie ma szans aby zrobić coś od nowa. Nie ma takich ludzi, nie ma takich umiejętności i wolnego czasu. Można skorzystać z obecnie dostępnych. I wtedy ewentualnie dorobić brakujące.
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz CeremoniałuAle Pan Olizar przecież wyżej zaoferował swoje usługi artystyczne.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski regimentarz wojsk litewskich asystent na Wydziale Nauk Mikronacyjnych UK
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz Ceremoniału
Może Pan Orański nie wierzy w moje możliwości amatorskiej grafiki lub jest zmęczony tak często mi premię ze skarbu państwa wypisywać)) Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz Ceremoniału
Kończy mi się papier pod te czeki A tak na poważnie, to jeśli Pan Olizar chciałby spróbować to może zapoznać się z tym co już było tworzone i można spróbować. Tylko potrzebna byłaby próbka pracy. Jeden przykład byśmy ustalili, czy idziemy w to dalej, bo inaczej nie ma sensu jak Pan Olizar wykona pracę a my uznamy, że jednak nie. /-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz CeremoniałuZrobiłem mapę, żeby lepiej pobierać podatki, które, jak rozumiem, zniesiono)))
Pokażcie, jakie chcecie medale, a ja powiem czy potrafię zrobić serię w jednakowym stylu. Stążki bez problemów mogę ujednolicić. Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz CeremoniałuPodsumowując to co mamy:
1. Order Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny ![]() 2. Order Orła Białego ![]() 3. Order Świętego Stanisława ![]() 4. Order Virtuti Militari ![]() On nadawany jest w 3 klasach: - Krzyż Wielki ![]() - Krzyż Komandorski ![]() - Krzyż Kawalerski ![]() Medale Virtuti Militari; ![]() ![]() Wszystko to z pracy Jakoba Iwana Wereszczyński-Bagrat: https://www.rzeczpospolitaobojganarodow ... 120#p65103 To co musimy zrobić to medale.
Medal Pro Fide, Lege et Rege mamy gotowy wersji surowej: Podobnie Medal Signatum Hoc Memori: Tak samo Medal Bene Merentibus: Mamy również roboczą wersję Medal Praemiando Incitat: To co trzeba by jeszcze zrobić bo nie ma ani gotowego ani w wersji roboczej: Medal Merentibus??, Medal Diligentiae, Medal Solerti, Medal Equiti Dextero, Medal za długoletnią służbę [wojskową i cywilną]?, Virtuti Civili?? Pytanie czy jeśli Pan Michał Franciszek Lisewicz dawał znaki zapytania to czy jest sens tych odznaczeń? Co do tych odznaczeń które zostały zrobione to one już będą i takie mają być. Te które mają już robocze wersje to zostaną zrobione niedługo. Następnie będzie trzeba zabrać się za zrobienie reszty medali. Co do wyglądu tych medali co jeszcze nie są zrobione, to będą wykonywane wedle tego co Książę Sebastian pisał: https://www.rzeczpospolitaobojganarodow ... =50#p57302 /-/ Jerzy IV
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz CeremoniałuNa podstawie tego co Pan Michał przygotował mam dla was propozycję Medalu Pro fide, rege et lege;
![]() ![]() To jest wariant po dalszych przeróbkach, a poniżej wariant pierwotny. ![]() Nie zmniejszam do tych 200 pixeli ale i tak widzicie chyba jaki mamy spadek jakości. Ale generalnie obrazki są ogromne, ale żeby nie lagować wam to wyświetlają się na 300px. /-/ Jerzy IV
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz CeremoniałuBardzo ładnie wykonana grafika WKM!
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz CeremoniałuMedal Signatum Hoc Memori:
![]() /-/ Jerzy IV
Re: Komisja ds. Reformy Orderów i Odznaczeń oraz Ceremoniału
Nie chce wyjść na klakiera, ale wygląda fajnie. Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4