Rola konfederacji w rozwiązywaniu sporów politycznych i mili

Rola konfederacji w rozwiązywaniu sporów politycznych i mili

Postprzez Jerzy IV » 03 sty 2025, 00:39

Przychodzę dziś do państwa z moją pracą magisterską. Moja praca ma za zadanie przedstawić jej czytelnikom oraz rozpocząć analizę zjawiska konfederacji i rokoszy w Rzeczypospolitej Obojga Narodów, skupiając się na ich wpływie na relacje między demokracją a anarchią, oraz generalnie ich rolą w rozwiązywaniu różnych sporów politycznych, czy militarnych w tym okresie.
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 6
Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Rotmistrz
Wykształcenie: doktor net

Re: Rola konfederacji w rozwiązywaniu sporów politycznych i

Postprzez Kajetan Sikorski » 04 sty 2025, 22:29

Gratuluję pracy! Mimo kilku niedociągnięć (największym z nich jest brak bibliografii i odnośników), w sposób bardzo obszerny (jak na standardy mikronacyjne) została przeanalizowana rola konfederacji w rzeczywistej, jak i naszej wirtualnej RON. Jeszcze raz gratuluję i doceniam włożoną pracę. :)
Kajetan Merkury Sikorski

Podskarbi Wielki
Wójt i pisarz Miasta Królewskiego Lwowa

Res Legendae

znany również jako
Gaetano Kohlmeise
Obrazek

Plus ratio quam vis

Pisarz miejski
Pisarz miejski

Medale: 5
Order Zasługi RON V (1) Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Monarchii II (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Godności Kancelaryjne: Podskarbi Wielki

Postprzez Benedykt Orański » 04 sty 2025, 22:33

Gratuluję ciekawej pracy! Oby więcej takich sukcesów! ;)
abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau
Herbu Pilawa
Książe Siewierski
Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński
Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów
Kanclerz Wielki
Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim

Biskup
Biskup

Order Świętego Stanisława (1) Królewski Order Złotej Ostrogi (1) Order Zasługi RON VI (1)
Order Świętego Jerzego III (1) Krzyż Monarchii II (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)

Postprzez Jerzy IV » 05 sty 2025, 12:24

Kajetan Sikorski napisał(a):Gratuluję pracy! Mimo kilku niedociągnięć (największym z nich jest brak bibliografii i odnośników), w sposób bardzo obszerny (jak na standardy mikronacyjne) została przeanalizowana rola konfederacji w rzeczywistej, jak i naszej wirtualnej RON. Jeszcze raz gratuluję i doceniam włożoną pracę. :)

Przez wzgląd na to iż pisałem tę pracę przez kilka dni, a w dniu w którym ją wysłałem, to uczyniłem to późno, stąd niedopatrzenie i nie wstawienie bibliografii i odnośników.
Nie mniej dziękuję za dobre słowo.

Benedykt Krakowski napisał(a):Gratuluję ciekawej pracy! Oby więcej takich sukcesów! ;)

Bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Mam nadzieję, że już niedługo dane będzie nam przeczytać pańską pracę bakałarską. :D ;)
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)

Postprzez Benedykt Orański » 05 sty 2025, 13:11

Friedrich von Baden napisał(a):
Kajetan Sikorski napisał(a):Gratuluję pracy! Mimo kilku niedociągnięć (największym z nich jest brak bibliografii i odnośników), w sposób bardzo obszerny (jak na standardy mikronacyjne) została przeanalizowana rola konfederacji w rzeczywistej, jak i naszej wirtualnej RON. Jeszcze raz gratuluję i doceniam włożoną pracę. :)

Przez wzgląd na to iż pisałem tę pracę przez kilka dni, a w dniu w którym ją wysłałem, to uczyniłem to późno, stąd niedopatrzenie i nie wstawienie bibliografii i odnośników.
Nie mniej dziękuję za dobre słowo.

Benedykt Krakowski napisał(a):Gratuluję ciekawej pracy! Oby więcej takich sukcesów! ;)

Bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Mam nadzieję, że już niedługo dane będzie nam przeczytać pańską pracę bakałarską. :D ;)

Nie wiem jeszcze nawet czy w poczet żaków zostanę przyjęty. Mój wniosek nadal w rozpatrzeniu 8-)
abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau
Herbu Pilawa
Książe Siewierski
Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński
Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów
Kanclerz Wielki
Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim

Biskup
Biskup

Order Świętego Stanisława (1) Królewski Order Złotej Ostrogi (1) Order Zasługi RON VI (1)
Order Świętego Jerzego III (1) Krzyż Monarchii II (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)

Postprzez Jerzy IV » 05 sty 2025, 15:30

Z tego co wiem to Rektor ma jeszcze przed skończeniem przerwy świątecznej wydać odpowiednie decyzje. Pewnie dziś lub najwyżej jutro.
/-/ Jerzy IV

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska

Powrót do Wydział Historyczny