VIII Posiedzenie Rady Miast KrólewskichRe: VIII Posiedzenie Rady Miast KrólewskichPoczekać winniśmy na zdanie naszego podskarbiego, on zadecydować musi, skoro pieczę nad skarbem trzyma!
Re: VIII Posiedzenie Rady Miast Królewskich
Wasza Królewska Mość, moja opinia jest następująca: Fort Jakub - 100 tys. DPL pozostałe miasta królewskie mające wójta - 75 tys. DPL Jeśli Wasza Królewska Mość wyraża zgodę, wypłacę te pieniądze dla miast czem prędzej. Plus ratio quam vis
Re: VIII Posiedzenie Rady Miast KrólewskichCzy będą te pieniądze przyznawane miastom co miesiąc? Bo mi to chyba umknęło.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam oppidanus Gedanum. Maior civitatis regiae Gedanum.
W tej kwestii zdanie swoje podtrzymuję, a mianowicie to powinna być wypłata jednorazowa, a później miasta same składają wnioski o konkretne pieniądze na konkretne przedsięwzięcia. Plus ratio quam vis
Re: VIII Posiedzenie Rady Miast KrólewskichTeż jestem za takim wyjściem, aby miasta nastawiały się na wnioskowanie o kwoty na konkretne przedsięwzięcia. Być może w jakimś miesiącu będzie wyjątkowa wypłata po mojej decyzji, ale nie nastawiałbym się na to.
Re: VIII Posiedzenie Rady Miast KrólewskichW tym wątku nie pojawił się żaden post od równo miesiąca... czy to oznacza zakończenie obrad?
Jeżeli nie, to może zajmijmy się moim pomysłem starym level'owania budynków? Wilhelmus Sigismundus de Zugdam oppidanus Gedanum. Maior civitatis regiae Gedanum.
Re: VIII Posiedzenie Rady Miast KrólewskichSwoje zdanie na ten temat już wyraziłem:
Plus ratio quam vis
Re: VIII Posiedzenie Rady Miast KrólewskichJeżeli jak na razie nikt nie ma nic do dodania to Zajmę się dokładniejszym objaśnieniem mojego pomysłu:
1. Budynek mógłby być "rozbudowywany" naj wyżej 3 razy. 2. Cena rozbudowy kosztowałaby tyle co sam budynek. Jednak po rozbudowie np. kamienicy, dawałaby zarobek w wysokości 1500 DPL. Inne budynki zarabiałyby po rozbudowie: manufaktura - 450 DPL. browar - 1250 DPL. Sukiennice - (...). przystać - 7500 DPL. port morski - 13 500 DPL. i.t.d. Innym rozwiązaniem jest po prostu podwyższyć cenę rozbudowy z np 2000 do 3000 i budynek zarabiał by nie 1000 ale 2000. W dużym uproszczeniu... Wilhelmus Sigismundus de Zugdam oppidanus Gedanum. Maior civitatis regiae Gedanum.
A może zrobimy tak, że rozbudowa struktur przynoszących dochód kosztowałaby 1000 DPL i powodowała wzrost dochodów z danej struktury o 10%. Czyli ktoś kupuje; kamienica: 2 000 DPL. Zarobek z tego dla mieszczan to 1000 DPL. Po miesiącu ma 1000 i za to kupuje rozbudowę. i teraz będzie zarabiał 1200 DPL. Jeden budynek można rozbudować maksymalnie 3 razy. Generalnie jeśli ktoś chce abyśmy wprowadzili jakiś system ulepszania budynków zwiększający dochód z niego, a jednocześnie generujący nam dodatkowe możliwości wydatkowania pieniędzy, to system ten musi być serio prosty, przejrzysty i łatwy, aby każdy go ogarnął. /-/ Friedrich von Baden Sekretarz Wielki Pisarz miejski Miasta Gdańska Wójt Królewskiego Miasta Fort Jakub Trener reprezentacji RON w piłce nożnej
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Powrót do Rada Miast Królewskich Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości |
||