Otwarta Księga Poezji — informacjaRe: Otwarta Księga Poezji — informacjaWystarczy pełnić służbę w wojsku i złożyć wniosek.
![]() Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaWłaściwie takie mnie zastanowienie naszło, publikujemy w tym jednym wątku mnóstwo wierszy. Być może warto by było wybrane opublikować w postaci ozdobnego tomiku w pdf i rozdać za symboliczną kwotę dla obywateli, ewentualnie także dla chętnych z zagranicy. Myślę, że taki plik byłby ciekawą pamiątką dla kogoś, kto po latach będzie sprzątał sobie foldery i odnajdzie coś takiego.
Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaMysle, że to bardzo dobry pomysł.
"Tomik Poezji Szlacheckiej" Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Re: Otwarta Księga Poezji — informacja
Myślę, że warto. Kiedyś już coś takiego robiono: https://www.rzeczpospolitaobojganarodow ... poezje.pdf PS. Zrobiłem coś takiego przykładowego: ![]() /-/ Sanctitas Vestra Albertus Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei, Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Zacne wydanie. Może właśnie iść bardziej w taką estetykę? Plus ratio quam vis
Ja uważam że można to wydać jako swoistą kontynuację. Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Też szedłbym w takim kierunku, oczywiście nie kopiując kubek w kubek tego, co stworzył JXM Medycejski. Zdobne karty i klimatyczna, ale zarazem czytelna czcionka to jest to, co uczyni nasz tomik pamiątkowym. Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaMoja propozycja strony tytułowej jest następująca:
![]() Plus ratio quam vis
Re: Otwarta Księga Poezji — informacjaJa bym tylko pogubił tekst (powiekszyl) bo trochę się zlewa z tłem, ale tak ogólnie okładka super.
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Powrót do Dziedziniec Uniwersytecki Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||