|
Miejsce na sprawy bieżące i ważne tematy
przez Konrad Radziwiłł » 23 lip 2024, 16:16
Samuel Radziwiłł napisał(a):Wiem, że to nie najlepsza mapa- inni potrafią lepiej to zrobić. Opis prowincji i miast: (cyfry to głowne miasto a małe litery to mniejsze miasteczka) 1. Sant Agatas- a- Lendetto, b-Palazzo, c- Luchero 2. Stato Toicano 3. Lennabille- a- Doppio, b-Materino, c-Capreja 4.San Leo- a-Majota, b-Villamieri, c-Sillo 5.Macciale- a-Frano, b-Lunano, c-Palmitre, d-Sante Lovtano 6.Urbino- a-Santo Opprotimare, b-Torricella, c-Pimiento, d-Larantenda, e-Taralfira 7.Pesaro- a-Pieno, b-Pozzo, c-Concellaza, d-Saint Barnabe 8.Fano- a-Saltazo, b-Terrano 9.Mondolfo- a- Sant Lortanzo 10.Simmigallia- a-Morcado, b-Sant Angelo 11.Urbania- a-Lempiano, b-San Angelo in Vado, c-Seglio, d-Orzapella, e-Piobbico 12.Fossombrone- a-Montalto, b-Mellure, c-Lolargione 13.Mondavio- a-Garbange, b-Torre, c-Piagge 14.Cagli- a-Aprubbio, b-Emmele, c-Calitineze, d-Santino, e-Montobello, f-Prontone 15.Leigola- a-Seral Obrico, b-San Leto 16.Il Gubbio- a-Piazzo, b-Manjano, c-Patroppio, d-bronezzo, e-Lettigio, f-Porteluno Mam trochę czasu i mogę się postarać zrobić mapę z tymi punktami, jednakże prosiłbym o zmniejszenie ich ilosci, inaczej będzie to bardzo czasochłonne i nie dam rady dotrwać do końca w malowaniu...
Hrabia IL Gubbio
Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii
Cześnik Wileński
-
-
- Jego Królewska Mość
-
- Medale: 4
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Samuel Radziwiłł » 23 lip 2024, 20:17
1. Sant Agatas- a- Lendetto, c- Luchero 2. Stato Toicano 3. Lennabille- a- Doppio, c-Capreja 4.San Leo- b-Villamieri, c-Sillo 5.Macciale- b-Lunano, c-Palmitre, 6.Urbino- a-Santo Opprotimare, b-Torricella, c-Pimiento 7.Pesaro- a-Pieno, d-Saint Barnabe 8.Fano- a-Saltazo 9.Mondolfo- 10.Simmigallia- b-Sant Angelo 11.Urbania- a-Lempiano, b-San Angelo in Vado, e-Piobbico 12.Fossombrone- a-Montalto, c-Lolargione 13.Mondavio- a-Garbange 14.Cagli- a-Aprubbio, b-Emmele, d-Santino 15.Leigola- a-Seral Obrico 16.Il Gubbio- a-Piazzo, c-Patroppio, d-bronezzo, f-Porteluno
Poodejmowałem część miasteczek, czy teraz lepiej, czy jeszcze coś usunąć?
Książe Urbino Książe na Borysowie, Nieświerzu i Birżach Wojewoda miński
-
-
- Wojewoda
-
- Medale: 20
-
-
-
-
-
-
-
- Stopień: Strażnik Polny
- Gadu-Gadu: 9438133
przez Konrad Radziwiłł » 23 lip 2024, 20:35
Trochę tego jest, postaram się pododawać, co z tego wyjdzie zobaczymy.
Hrabia IL Gubbio
Cześnik Wileński
-
-
- Jego Królewska Mość
-
-
-
przez Stanisław » 24 lip 2024, 07:25
Zostanę zapewne zbesztany za wtrącanie się, jednak rzucę pewną uwagę z perspektywy obserwatora - wydawało mi się, że Urbino nawiązuje trochę rozmiarem, klimatem do czegoś w rodzaju San Marino, czyli italskiego mikropaństwa. Taki kraj miałby w sobie coś ciekawego i intrygującego, ale wymagałby on kameralnego charakteru. Miasteczko stołeczne i maksymalnie 4-5 wiosek. Wtedy każda miejscowość może być dobrze zaopiekowana, wyposażona w opis. Aczkolwiek wiadomo, że to wasza suwerenna decyzja i róbta co chceta.
-
-
- Chłop
-
przez Konrad Radziwiłł » 24 lip 2024, 11:37
Hrabia IL Gubbio
Cześnik Wileński
-
-
- Jego Królewska Mość
-
-
-
przez Adrian Wiktorowicz Zep » 25 lip 2024, 10:43
Stanisław napisał(a):Zostanę zapewne zbesztany za wtrącanie się, jednak rzucę pewną uwagę z perspektywy obserwatora - wydawało mi się, że Urbino nawiązuje trochę rozmiarem, klimatem do czegoś w rodzaju San Marino, czyli italskiego mikropaństwa. Taki kraj miałby w sobie coś ciekawego i intrygującego, ale wymagałby on kameralnego charakteru. Miasteczko stołeczne i maksymalnie 4-5 wiosek. Wtedy każda miejscowość może być dobrze zaopiekowana, wyposażona w opis. Aczkolwiek wiadomo, że to wasza suwerenna decyzja i róbta co chceta.
Cóż tak było, nie sprawdzało się za bardzo. z potencjału korzystał Dostojny Maurycy i tyle. Mam umiarkowany optymizm wobec zmian lokacyjno-powierzchniowych ale dostrzegam pewien potencjał wzmocnienia roli Urbino w mikroświecie. Będzie tez nas widać na mapie
Adrian Wiktorowicz ZepKsiążę senior Urbino Hrabia Urbanii Starosta kaliski
-
-
- Starosta
-
- Medale: 9
-
-
-
- Gadu-Gadu: 37354723
- Wykształcenie: dr net.
przez Adelajda Radziwiłłówna » 24 sie 2024, 14:40
Jako, że Urbino zmieniło swoją lokację, proponuję zmienić również opis. Co prawda będzie to mała poprawka kosmetyczna, ale jakże poprawnie konieczna.
Adelajda Radziwiłłówna Królewna Polska i Litewska, Księżniczka Urbino
-
-
- Skartabell
-
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Ratusz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|