Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Mam jeno jedno pytanie, miasto Urbino "stare" na "nowe" wszystkie własności przeszły?
Hrabia IL Gubbio Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii Stolnik Wileński
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...
Dokładnie tak jest, nic nie uległo zniszczeniu. Tak samo, dla posiadaczy innych budowli czy struktur, które można "umieścić" w nowych prowincjach.
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Mamy na to odpowiedni wątek tak jak w RON? Gdyż nie mogę znaleźć.
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Tu mamy nieruchomości w mieście Urbino- https://www.rzeczpospolitaobojganarodow.pl/forum/viewforum.php?f=626
Tu mamy rejestr nieruchomości- https://www.rzeczpospolitaobojganarodow.pl/forum/viewtopic.php?f=509&t=6229 Nie jestem pewien, czy o to co chodziło, Synu?
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Dziękuję bardzo, jeno mi chodziło o rejestr nie miejski, a właśnie prowincjalny.
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...W danej prowincji tworzymy wątek i prowadzimy podobnie jak w RON. Wydaje mi się, że tak będzie dobrze.
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Chciałbym jeszcze poruszyć jedną kwestię o której dopiero pomyślałem. Moglibyśmy ustanowić własne odznaczenia. Mogłoby to być np. 2 ordery i 2-3 medale, oczywiście wszystko związane z Urbino i jego historią. Jakie nazwy mogły by być owych odznaczeń? Co Dostojni na to?
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Jako najwyższy proponuje Order Świętego Kresencinusa tak jak np. mamy ordery św.Anny, Huberta czy Andrzeja. Co do samego świętego to można powiedzieć że to nasz lokalny odpowiednik Jerzego lub Maurycego
Drugi jakiś o świeckiej nazwie. Może Order Honoru/Towarzyszy Honoru lub Order Wierności albo po prostu zasługi. ks. Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto, ![]()
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Ja bym proponował jakiś medal odnoszący się do którejś z postaci historycznych mikro Urbino, bylby on nadawany parokrotnie za staż w Urbino.
Re: Debata publiczna - Co ulepszyć, zmienić...Pierwszy książę... Vittorio Paolino, jak sądzę? Medal Wiktoriański?
Myślałem też o Orderze Białego Krzyża jako nawiązaniu do herbu Zepów ks. Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto, ![]()
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||