VII Sejmik Koronny w Częstochowie
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: VII Sejmik Koronny w CzęstochowieWitajcie, stawiam się na Sejmik.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Wojewoda brzeskolitewski regimentarz wojsk litewskich asystent na Wydziale Nauk Mikronacyjnych UK
Re: VII Sejmik Koronny w Częstochowie
Zaiste prawda to. Do Szlachty Koronnej należą: Sebastian von Tauer August Medycejski Adrian Wiktorowicz Zep Daniel von Tauer-Krak Maurycy Orański Karol von Tauer - Sienicki Małgorzata Słowacka Olbracht Łaski Jakub Piotr Idyllicz Benedykt Orański Zatem musi to być ktoś z tej grupy. Najlepiej może gdyby sam się zgłosił. Może Książę Adrian Wiktorowicz Zep, lub Benedykt Orański? Ostatecznie z tych co się stawili, to jest jeszcze Maurycy ks. kard. Orański. Fajnie byłoby nie faworyzować własnego rodu, ale jak nie ma innych chętnych...
Re: VII Sejmik Koronny w Częstochowiewg mnie to nie faworyzowanie własnego Rodu tylko przedstawienie propozycji
Aleksander Trzaska-Chojnacki (Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg) Ordynat Prusko-Pomorski Kasztelan Pomorski, Hetman Polny Litewski Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela ![]() Re: VII Sejmik Koronny w CzęstochowieJeśli Dostojnym nie wadzić będzie moja ograniczona aktywność, To znaczy w tygodniu od 7:00 do ok. 15:00 i zero aktywności w soboty i niedziele to mogę się podjąć marszałkowania.
Adrian Wiktorowicz Zep Książę senior Urbino Hrabia Urbanii Podkomorzy kaliski ![]()
Re: VII Sejmik Koronny w Częstochowie
Pewnie tak, ale wolę uniknąć ewentualnie że faworyzuję mój ród.
De facto to honorowe przewodzenie obrad sejmiku. Praktycznie chyba jedynie chodzi o moderowanie obrad i potem zarządzenie głosowania nad laudum sejmikowym. Zatem nie będzie to ciężkie. Zgłoszenie uznaję. Zatem Szlachto możemy głosować jeśli chcecie. Jeśli nikt inny się nie zgłasza to proponuję przez aklamację przyjąć wybór. Czy jesteście za tym by Książę Adrian Wiktorowicz Zep został marszałkiem sejmiku?
Re: VII Sejmik Koronny w CzęstochowieJako pierwszy dam swój głos. Jestem ZA.
Re: VII Sejmik Koronny w CzęstochowieTakże daję swój głos ZA
Re: VII Sejmik Koronny w CzęstochowieZA
Aleksander Trzaska-Chojnacki (Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg) Ordynat Prusko-Pomorski Kasztelan Pomorski, Hetman Polny Litewski Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela ![]() Re: VII Sejmik Koronny w CzęstochowieRad jestem z kandydatury Waszmosci, również głosuję ZA!
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: VII Sejmik Koronny w CzęstochowieZA
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, Biskup Krakowski baron Pesaro, wicekról Nowej Kurlandii, wojewoda sandomierski, ![]()
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4