WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYRe: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYNie spodziewałem się wieści od pana hetmana wielkiego podczas Wielkanocy, ale cieszę się bardzo. Tak myślałem o jeździe w Rawie, choć mam pomysł, by zrobić z tamtejszej chorągiew husarii. P.S Chrystus zmartwychwstał!
Olbracht Łaski h. Niesobia
Miecznik Łęczycki Marszałek Nadworny
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYWniosek rozpatrzony pozytywnie. Proszę się stawić w garnizonie. Co do zmian, to jedynie Sejm może zmienić komput.
P.S. Prawdziwe Zmartwychwstał! Alleluja! Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYTak jest, panie wielki hetmanie! Złożę podanie do Szkoły Rycerskiej najszybciej jak się da!
Olbracht Łaski h. Niesobia
Miecznik Łęczycki Marszałek Nadworny
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYPierwej proszę stawić się pod znakiem.
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYWielmożny Panie Hetmanie,
Ja, niżej podpisany Mikołaj Jabłonowski, uprzejmie proszę Księcia Hetmana o przyjęcie mnie w szeregi żołnierzy Rzeczpospolitej. Służyć chciałbym w Książęcej Flocie Kolonialnej Z wyrazami szacunku Mikolaj Jablonowski Mikolaj Jablonowski
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYStanie się wedle woli.
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBYJeśli potrzebq, mogę objąć rekruta. Nie widziałem w obwieszczeniu dyspozycji
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: WNIOSEK - PRZYJĘCIE DO SŁUŻBY
Mosci Maurycy, dyspozycji nie wydawałem, gdyż chciałem sam rekruta poprowadzić. Uważałem, iż najlepiej gdyby to wasc, jako najlepszy żeglarz zrobił, jeno nie chciałem Wasci obciążać obowiązkami, lecz skoro taka wola, to rad byłbym gdyby Wasc objął rekruta. Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Powrót do Wnioski - przyjęcie do służby Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||