Towarzystwo ŚZF w WarszawieRe: Towarzystwo ŚZF w WarszawiePrzychodzę do Państwa z propozycją nowego, noworocznego znaczka
![]() /-/ Sanctitas Vestra Albertus Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei, Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawieDla mnie świetny. Mam nadzieję, że go dostanę, jak już będzie dostępny.
Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawieRowniez mam taką nadzieję.
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Starosta Wileński
Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawiePrzybywając w Warszawie w trakcie swej podróży zborami i szkołami ariańskimi, jako artysta i kartograf, miałbym zaszczyt prosić, Szanowne państwo, by udzielili mi zgodę na przystąpienie do waszego towarzystwa.
Przeanalizowałem wszystkie 9 wydanych przez RON znaczków i mamy: - Seria: Władcy Rzeczypospolitej - Inne znaczki Proponowałbym zapoczątkować kilka serii: - Województwa Rzeczypospolitej (znaczki poświęcone samodzielnym jednostkom administratywnym. Widoki i herby tych jednostek) - Miasta królewskie Rzeczypospolitej (Krótka seria z 7 znaczków) - Herby szlacheckie (Tylko te herby, które nosi szlachta RON) - Kultura Rzeczypospolitej (Tutaj tańce, jedzenie, świętowanie, stroje) - Narody Rzeczypospolitej (Polacy, Rusini, Żydzi, Niemcy itd.) Także, warto pomyśleć o znaczku z okazji przyłączenia Estonii. Lub z niego zacząć serię: "Województwa Rzeczypospolitej". Nasza RON musi być godnie przedstawiona w świecie i widzę, że filatelistyka jest tym miejscem, gdzie mogę pomóc godnie zareprezentować nasz kraj. Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawieJako Król, udzielam zgody. Za kazdy znaczek zaplata.
Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawieWKM, bardzo dziękuję za przyjęcie do Towarzystwa ŚZF. Oto moja pierwsza propozycja - Seria: "Miasta królewskie RON". Jest 3 nominały, gdzie Warszawa (jako stolica) i Gdańsk (najbardziej aktywne i ważne miasto w RON) mają wartość 5DPL, Mińsk i WIlno, jako najmniej aktywne mają po 1 DPL, a Lwów, Kraków i Kijów mają wartość 2DPL. Przy tworzeniu znaczków skorzystałem z pomocy "uczniów".
![]() PS. Pracując nad znaczkami, wypracowałem także logo dla DPL i umieściłem go na znaczkach, żeby nie pisać "DPL" czy "ZŁP" ![]() Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawieJak dla mnie to znaczki wyglądają przepięknie.
Jeśli tylko zgadzają się z zasadami ŚZF, a tak pobieżnie na moje oko patrząc to chyba tak jest, to można zgłosić. /-/ Sanctitas Vestra Albertus Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei, Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Towarzystwo ŚZF w Warszawie
Dziękuję za ciepłe słowa) Podałem prośbę do ŚZF. Mam nadzieję, że w szybkim czasie pojawi się pierwszy znaczek z serii. Będę informował szanownych kolekcjonerów. UPD. Znaczki przyjęli, za jakiś czas poznamy daty ich wydania. Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawieOkej, dziękujemy. Jako że realioza bywa zgubna to najlepiej było poinformować zbiorczo jak znaczki zostaną dodane aby każdy wiedział w jakich dniach. A później jak już będą to aby w danym dniu zamieścić informacje ze to właśnie dziś ten dzień, bo łatwiej będzie jak będzie post bo nie umknie taka informacja w tle.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei, Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Towarzystwo ŚZF w WarszawieTak, a wszyscy chcemy te znaczki miec.
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Powrót do Główny Urząd Menniczy i Pocztowy Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||