|
Miejsce poświęcone monetom i znaczkom Rzeczypospolitej.
przez Konrad Radziwiłł » 05 lis 2025, 14:53
Konrad Radziwiłł napisał(a):Olizar Kierdej napisał(a):Muszę przyznać się, że jeden z moich "studentów" nieźle sobie poradził: 
Pracę studentów fantastyczne chyba też muszę się rozeznać w "pomocnikach". Których Wasc poleca? Gdyz to chyba nie Czatoslaw z Giepetowa? (O ile dobrze rozumiem metafore studentow)
Hrabia IL Gubbio
Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
- Medale: 5
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Pułkownik
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Olizar Kierdej » 05 lis 2025, 14:55
Konrad Radziwiłł napisał(a):Pracę studentów fantastyczne chyba też muszę się rozeznać w "pomocnikach". Których Wasc poleca?
Ostatnio Chatowski Grzegorz Piotr Teofil trzech imion zaoferował, że będzie miesiąc za darmo na mnie pracować. To on jest tym, kto stworzył, nie bez moich podpowiedzi, serię znaczków "Miasta królewskie".
Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnegokartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON
-
-

- Wojski

-
-
-
przez Konrad Radziwiłł » 05 lis 2025, 16:55
Pochwały mu się naleza, sam musze swojego Czatoslawa nauczyc takie rzeczy robić.
Hrabia IL Gubbio
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
-
-
przez Konrad Radziwiłł » 05 lis 2025, 21:50
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a):Olizar Kierdej napisał(a):Muszę przyznać się, że jeden z moich "studentów" nieźle sobie poradził: 
Dość ciekawe, przy czym jednak moim zdaniem ten orzeł, zwłaszcza ten po prawej, zbyt współczesny. Jak i kształt tarcz nieco nietypowy.
To prawda, nawet nie spostrzegłem, to znowu nam otwiera pole do dyskusji na temat właśnie orła Polskiego, kiedyś zgłębiałem temat, że obecny ma wiele rzeczy które powinny wyglądać inaczej.
Hrabia IL Gubbio
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
-
-
przez Jerzy IV » 06 lis 2025, 19:28
Już myślałem, że przegapiłem, a tu jeszcze tej godziny nie ma. A ja biedny student to już na twarz swą padam i nie wiem czy dam radę pobrać bo strasznie senny jestem. 
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Konrad Radziwiłł » 06 lis 2025, 21:11
Chyba nie kosztują nic.
Hrabia IL Gubbio
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
-
-
przez Jerzy IV » 07 lis 2025, 08:28
Wartość jest raczej kwestia taka symboliczną. Nie pobierane są żadne środki z MBP.
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Główny Urząd Menniczy i Pocztowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
|
|