Sala Tronowa

Komnaty reprezentacyjne

Re: Sala Tronowa

Postprzez Adrian Wiktorowicz Zep » 08 gru 2025, 17:35

Niestety nie mam się czym pochwalić realioza i zgryzota mnie dobijają.
Jeszcze dożyć chciałbym tylko ponownego zgonu Rotrii i wyzwolenia
Rzeczypospolitej od wpływu jej agentów :lol:
Adrian Wiktorowicz Zep
Książę senior Urbino
Hrabia Urbanii
Podkomorzy kaliski

Podkomorzy
Podkomorzy

Medale: 11
Order Świętego Stanisława (1) Order Zasługi RON IV (1) Order Zasługi RON V (1)
Order Zasługi RON VI (1) Order Księcia Włodzimierza III (1) Medal Bene Merentibus (2) (1)
Medal Bene Merentibus (1) (1) Medal za Długoletnią Służbę I (1) Medal za Długoletnią Służbę II (1)
Medal z Długoletnią Służbę III (1) Medal Honoru/Wierności (1)
Godności Kancelaryjne: .
Gadu-Gadu: 37354723
Wykształcenie: dr net.

Postprzez Eleonora Koskull » 08 gru 2025, 21:17

Adrian Wiktorowicz Zep napisał(a):[...] Jeszcze dożyć chciałbym tylko ponownego zgonu Rotrii i wyzwolenia

Święte słowa Mości Xiążę :lol:
@>~>~ Eleonora Koskull ~<~<@

Gubernatorka Generalna KVB

@>~>~ @ ~<~<@

Obrazek

Obrazek

Mieszczanin
Mieszczanin

Postprzez Jerzy IV » 08 gru 2025, 21:58

Adrian Wiktorowicz Zep napisał(a):Niestety nie mam się czym pochwalić realioza i zgryzota mnie dobijają.

Mości Książę,
Widzę, że nostalgia za starymi, dobrymi konfliktami jest wciąż żywa. Pozwolę sobie jednak nieco ostudzić te zapędy. Rotria się zmieniła, naprawiła, zakopała wszelkie topory wojenne i unormowała stosunki. Rotria nie rości sobie żadnych praw do RON, czy Urbino. Nie ma zatem co wracać do tamtych starych już i smutnych wydarzeń czy działań. Co do agentów… cóż, jeśli za agenturę uważacie, wiernych obywateli Rzeczpospolitej, którzy są tutaj szlachcicami i działają na rzecz RON, a przy okazji robią jakąś religijną narrację, nie szkodząc czy to innym obywatelom, czy to relacjom dyplomatycznym, to jesteśmy winni.
Żartuję, oczywiście. Proponuję zatem skupić się na przyszłości i realnych wyzwaniach, przed którymi stoją nasze mikronacje. A nie niepotrzebnie jątrzyć.
Z pozdrowieniami od „agentury”,
Patriarcha Albert z Rotrii
Sługa i wierny obywatel, poddany Króla Jegomościa
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 6
Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Stopień: Rotmistrz
Wykształcenie: doktor net

Postprzez Eleonora Koskull » 08 gru 2025, 22:36

Fryderyk Orański napisał(a):
Adrian Wiktorowicz Zep napisał(a):Niestety nie mam się czym pochwalić realioza i zgryzota mnie dobijają.

Mości Książę,
Widzę, że nostalgia za starymi, dobrymi konfliktami jest wciąż żywa. Pozwolę sobie jednak nieco ostudzić te zapędy. Rotria się zmieniła, naprawiła, zakopała wszelkie topory wojenne i unormowała stosunki. Rotria nie rości sobie żadnych praw do RON, czy Urbino. Nie ma zatem co wracać do tamtych starych już i smutnych wydarzeń czy działań. Co do agentów… cóż, jeśli za agenturę uważacie, wiernych obywateli Rzeczpospolitej, którzy są tutaj szlachcicami i działają na rzecz RON, a przy okazji robią jakąś religijną narrację, nie szkodząc czy to innym obywatelom, czy to relacjom dyplomatycznym, to jesteśmy winni.
Żartuję, oczywiście. Proponuję zatem skupić się na przyszłości i realnych wyzwaniach, przed którymi stoją nasze mikronacje. A nie niepotrzebnie jątrzyć.
Z pozdrowieniami od „agentury”,
Patriarcha Albert z Rotrii
Sługa i wierny obywatel, poddany Króla Jegomościa

Ja natomiast z góry składam przeprosiny, gdyby ktoś poczuł się urażony. Swoje słowa napisałem nieco żartobliwie z... rzeknę braku entuzjazmu wobec kościoła katolickiego, na którym bazowana jest Rotria, jeślim nie jest w błędzie.
Zapewne ciut głupie, tako przepraszam, jak wspomniałem.
@>~>~ Eleonora Koskull ~<~<@

Gubernatorka Generalna KVB

@>~>~ @ ~<~<@

Obrazek

Obrazek

Mieszczanin
Mieszczanin

Postprzez Jerzy IV » 08 gru 2025, 23:11

Barnasz Kos napisał(a):Ja natomiast z góry składam przeprosiny, gdyby ktoś poczuł się urażony. Swoje słowa napisałem nieco żartobliwie z... rzeknę braku entuzjazmu wobec kościoła katolickiego, na którym bazowana jest Rotria, jeślim nie jest w błędzie.
Zapewne ciut głupie, tako przepraszam, jak wspomniałem.

Spoko nie ma sprawy. Nikt się nie będzie obrażać. Mamy prawo sobie żartować.
Co do Rotrii niby jest ten Rotriokatolicyzm, no i sama Rotria do pewnego stopnia symuluje, odwzorowuje realne Państwo Kościelne (jak RON realną XVII-wieczną RON), także można by łączyć choć w mikro nie tylko Kościół Rotryjski by jakoś nawiązywał do katolicyzmu, bo mamy przecież KPP a ten już bardziej do niego nawiązuje i czerpie i naśladuje. ;)
/-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 6
Order Zasługi RON VI (1) Krzyż Zasługi dla Kultury III (1) Medal Diligentiae (1)
Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1) Amarantowa Wstążka (1)
Stopień: Rotmistrz
Wykształcenie: doktor net

Poprzednia strona

kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska

Powrót do Zamek Królewski