Jeszcze dożyć chciałbym tylko ponownego zgonu Rotrii i wyzwolenia
Rzeczypospolitej od wpływu jej agentów
Sala Tronowa
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Sala TronowaNiestety nie mam się czym pochwalić realioza i zgryzota mnie dobijają.
Jeszcze dożyć chciałbym tylko ponownego zgonu Rotrii i wyzwolenia Rzeczypospolitej od wpływu jej agentów Adrian Wiktorowicz Zep Książę senior Urbino Hrabia Urbanii Podkomorzy kaliski ![]()
Re: Sala Tronowa
Święte słowa Mości Xiążę Re: Sala Tronowa
Mości Książę, Widzę, że nostalgia za starymi, dobrymi konfliktami jest wciąż żywa. Pozwolę sobie jednak nieco ostudzić te zapędy. Rotria się zmieniła, naprawiła, zakopała wszelkie topory wojenne i unormowała stosunki. Rotria nie rości sobie żadnych praw do RON, czy Urbino. Nie ma zatem co wracać do tamtych starych już i smutnych wydarzeń czy działań. Co do agentów… cóż, jeśli za agenturę uważacie, wiernych obywateli Rzeczpospolitej, którzy są tutaj szlachcicami i działają na rzecz RON, a przy okazji robią jakąś religijną narrację, nie szkodząc czy to innym obywatelom, czy to relacjom dyplomatycznym, to jesteśmy winni. Żartuję, oczywiście. Proponuję zatem skupić się na przyszłości i realnych wyzwaniach, przed którymi stoją nasze mikronacje. A nie niepotrzebnie jątrzyć. Z pozdrowieniami od „agentury”, Patriarcha Albert z Rotrii Sługa i wierny obywatel, poddany Króla Jegomościa /-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
Re: Sala Tronowa
Ja natomiast z góry składam przeprosiny, gdyby ktoś poczuł się urażony. Swoje słowa napisałem nieco żartobliwie z... rzeknę braku entuzjazmu wobec kościoła katolickiego, na którym bazowana jest Rotria, jeślim nie jest w błędzie. Zapewne ciut głupie, tako przepraszam, jak wspomniałem. Re: Sala Tronowa
Spoko nie ma sprawy. Nikt się nie będzie obrażać. Mamy prawo sobie żartować. Co do Rotrii niby jest ten Rotriokatolicyzm, no i sama Rotria do pewnego stopnia symuluje, odwzorowuje realne Państwo Kościelne (jak RON realną XVII-wieczną RON), także można by łączyć choć w mikro nie tylko Kościół Rotryjski by jakoś nawiązywał do katolicyzmu, bo mamy przecież KPP a ten już bardziej do niego nawiązuje i czerpie i naśladuje. /-/ Jerzy IV
Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc ![]()
• Strona 2 z 2 • 1, 2