|
Komnaty reprezentacyjne
przez Eleonora Koskull » 08 gru 2025, 21:17
Adrian Wiktorowicz Zep napisał(a):[...] Jeszcze dożyć chciałbym tylko ponownego zgonu Rotrii i wyzwolenia Rzeczypospolitej od wpływu jej agentów 
Święte słowa Mości Xiążę 
-
-

- Mieszczanin

-
przez Jerzy IV » 08 gru 2025, 21:58
Adrian Wiktorowicz Zep napisał(a):Niestety nie mam się czym pochwalić realioza i zgryzota mnie dobijają. Jeszcze dożyć chciałbym tylko ponownego zgonu Rotrii i wyzwolenia Rzeczypospolitej od wpływu jej agentów 
Mości Książę, Widzę, że nostalgia za starymi, dobrymi konfliktami jest wciąż żywa. Pozwolę sobie jednak nieco ostudzić te zapędy. Rotria się zmieniła, naprawiła, zakopała wszelkie topory wojenne i unormowała stosunki. Rotria nie rości sobie żadnych praw do RON, czy Urbino. Nie ma zatem co wracać do tamtych starych już i smutnych wydarzeń czy działań. Co do agentów… cóż, jeśli za agenturę uważacie, wiernych obywateli Rzeczpospolitej, którzy są tutaj szlachcicami i działają na rzecz RON, a przy okazji robią jakąś religijną narrację, nie szkodząc czy to innym obywatelom, czy to relacjom dyplomatycznym, to jesteśmy winni. Żartuję, oczywiście. Proponuję zatem skupić się na przyszłości i realnych wyzwaniach, przed którymi stoją nasze mikronacje. A nie niepotrzebnie jątrzyć. Z pozdrowieniami od „agentury”, Patriarcha Albert z Rotrii Sługa i wierny obywatel, poddany Króla Jegomościa
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Kontradmirał
- Wykształcenie: doktor net
przez Eleonora Koskull » 08 gru 2025, 22:36
Fryderyk Orański napisał(a):Adrian Wiktorowicz Zep napisał(a):Niestety nie mam się czym pochwalić realioza i zgryzota mnie dobijają. Jeszcze dożyć chciałbym tylko ponownego zgonu Rotrii i wyzwolenia Rzeczypospolitej od wpływu jej agentów 
Mości Książę, Widzę, że nostalgia za starymi, dobrymi konfliktami jest wciąż żywa. Pozwolę sobie jednak nieco ostudzić te zapędy. Rotria się zmieniła, naprawiła, zakopała wszelkie topory wojenne i unormowała stosunki. Rotria nie rości sobie żadnych praw do RON, czy Urbino. Nie ma zatem co wracać do tamtych starych już i smutnych wydarzeń czy działań. Co do agentów… cóż, jeśli za agenturę uważacie, wiernych obywateli Rzeczpospolitej, którzy są tutaj szlachcicami i działają na rzecz RON, a przy okazji robią jakąś religijną narrację, nie szkodząc czy to innym obywatelom, czy to relacjom dyplomatycznym, to jesteśmy winni. Żartuję, oczywiście. Proponuję zatem skupić się na przyszłości i realnych wyzwaniach, przed którymi stoją nasze mikronacje. A nie niepotrzebnie jątrzyć. Z pozdrowieniami od „agentury”, Patriarcha Albert z Rotrii Sługa i wierny obywatel, poddany Króla Jegomościa
Ja natomiast z góry składam przeprosiny, gdyby ktoś poczuł się urażony. Swoje słowa napisałem nieco żartobliwie z... rzeknę braku entuzjazmu wobec kościoła katolickiego, na którym bazowana jest Rotria, jeślim nie jest w błędzie. Zapewne ciut głupie, tako przepraszam, jak wspomniałem.
-
-

- Mieszczanin

-
przez Jerzy IV » 08 gru 2025, 23:11
Barnasz Kos napisał(a):Ja natomiast z góry składam przeprosiny, gdyby ktoś poczuł się urażony. Swoje słowa napisałem nieco żartobliwie z... rzeknę braku entuzjazmu wobec kościoła katolickiego, na którym bazowana jest Rotria, jeślim nie jest w błędzie. Zapewne ciut głupie, tako przepraszam, jak wspomniałem.
Spoko nie ma sprawy. Nikt się nie będzie obrażać. Mamy prawo sobie żartować. Co do Rotrii niby jest ten Rotriokatolicyzm, no i sama Rotria do pewnego stopnia symuluje, odwzorowuje realne Państwo Kościelne (jak RON realną XVII-wieczną RON), także można by łączyć choć w mikro nie tylko Kościół Rotryjski by jakoś nawiązywał do katolicyzmu, bo mamy przecież KPP a ten już bardziej do niego nawiązuje i czerpie i naśladuje. 
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Kontradmirał
- Wykształcenie: doktor net
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Zamek Królewski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|