Mości Panowie!
Jako że król jegomość poddawany jest ciężkim oskarżeniom (viewtopic.php?f=50&p=62082#p62082) zwołuję przeto konfederację dla wyjaśnienia tej sprawy.
Pytam zatem każdego z panów braci - kto przybywa na zjazd stanów skonfederowanych?
Zwołanie Konfederacji
• Strona 1 z 1
Zwołanie KonfederacjiMości Panowie!
Jako że król jegomość poddawany jest ciężkim oskarżeniom (viewtopic.php?f=50&p=62082#p62082) zwołuję przeto konfederację dla wyjaśnienia tej sprawy. Pytam zatem każdego z panów braci - kto przybywa na zjazd stanów skonfederowanych? Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki ![]()
Re: Zwołanie KonfederacjiPrzybywam, bo sprawa dotyka naszej v-ojczyzny i wyjaśniona być winna.
Re: Zwołanie KonfederacjiMimo, że jestem posłem z Republiki Bialeńskiej to i ja się pojawię na zjeździe. Warto bacznie obserwować sytuację międzynarodową.
II Prezydent IV Republiki Muratyki
Re: Zwołanie KonfederacjiPrzybywam i ja.
(-) Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski admirał królewskiej floty koronnej ![]()
Re: Zwołanie KonfederacjiJa też przybywam.
Re: Zwołanie KonfederacjiZbanowanie króla, czyli zamach stanu? Tak wypada?
Re: Zwołanie Konfederacji
To nie jest zamach stanu, prosiłbym o zapoznanie się ze szczegółami tutaj: viewtopic.php?f=50&p=62113#p62113 Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki ![]()
Re: Zwołanie KonfederacjiCzy, biorąc pod uwagę rozwój sytuacji, dalej mamy zjeżdżać na konfederację?
Wilhelm Jan Orański wojski pomorski pan na San Alberto komodor Marynarki Wojennej ![]()
Re: Zwołanie KonfederacjiMyślę, że zadanie, do którego została powołana konfederacja zostało spełnione. Przeniosę ten wątek do archiwum.
Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki ![]()
• Strona 1 z 1
Powrót do Konfederacja Radomska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||