|
Sąd I. instancji.
przez Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz » 30 wrz 2024, 12:41
Ja, Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz, podkanclerzy wielki, na mocy decyzji królewskiej pełniący rolę sędziego, przysięgam, że w czasie niniejszej rozprawy działać będę uczciwie.Mości Panowie! Jako podkanclerzy wielki, pełniący na mocy decyzji królewskiej funkcję sędziego, OTWIERAM niniejszym rozprawę pomiędzy JWPanem Konradem Radziwiłłem (delatorem) a WP Izabellą Radziwiłłówną, WP Tymoteuszem Dostojewskim oraz WP Taddeo von Hippogroff-Piccolominim (mającymi być uznanymi za zmarłych). Treść protestacji, na podstawie której niniejszy proces został wszczęty można zobaczyć TU. Wzywam do stawienia się obie strony i złożenia przez nie przysięgi oraz określenie czy będą one same uczestniczyć w procesie, czy też wyznaczą swojego palestranta, który razem z nimi lub sam jeden stawać przed sądem będzie? Wzywam także JOX Samuela Radziwiłła do złożenia przysięgi. Pouczam, że każda ze stron ma 3 dni na stawienie się, w przeciwnym razie proces będzie się toczył zaocznie.
Michał Franciszek Lubomirski-LisewiczWojewoda brzeskolitewski Podkanclerzy wielki Rector Universitatis Cracoviensis
-
-
- Wojewoda
-
- Medale: 13
-
-
-
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Regimentarz
- Gadu-Gadu: 50331381
- Wykształcenie: bakałarz mikrozofii
przez Konrad Radziwiłł » 30 wrz 2024, 13:25
Ja, Konrad Radziwiłł, przysięgam, że w czasie niniejszej rozprawy działać będę uczciwie.
Sam będę się reprezentował.
Hrabia IL Gubbio
Rotmistrz w Bracławskim Pułku Kawalerii
Cześnik Wileński
-
-
- Podstoli
-
- Medale: 4
-
-
- Godności Kancelaryjne: Kanclerz Wielki
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: Bakałarz
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Sąd Grodzki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|