Miejsce dyskusji do spraw kosciola.Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.Dostanę przeniesie, czy dopiero po interregnum?
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.
Dopiero po interregnum. Musisz się Drogi Bracie uzbroić w cierpliwość abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau Herbu Pilawa Książe Siewierski Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów Kanclerz Wielki Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim ![]() Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.To ja się może przypomnę z moim wnioskiem...
Choć po tygodniach w Pesaro dość się tam zasiedziałem... Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.Koniec interregum, czy Dostojny nadal chce przeniesienia z Pesaro?
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.Tak
Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Szkoda, bo myślałem, że ksiądz zostanie w Urbino jako pózniejszy biskup KŚ
Ja po cichu przyznam, że również miałem taką nadzieję, ale skoro taka wola, to na straży szczęścia nikomu stać nie będę, a że jest to benevolente dla KŚ, to tym bardziej szkodzić nie będę. Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.Teoretycznie nie ma zakazu łączenia stanowisk. Nawet w realu Pesaro i Urbino choć są diecezjami odrębnymi od siebie to mają jednego biskupa.
Rozważałem by jako baron i tak nadal być aktywnym w swojej cywilnej jurysdykcji jako gościnny kapłan. Prawdopodobnie tak zrobię. Maurycy Wilhelm Jerzy kardynał Orański-Nassau Książę na Tarnowie i San Alberto, baron Pesaro Hetman Wielki, wicekról Nowej Kurlandii, arcybiskup Jerozolimy. wojewoda sandomierski, ![]()
Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.Liczymy na to
Hrabia IL Gubbio Regimentarz w Wojsku Kwarcianym Podkomorzy Wileński
Re: Miejsce dyskusji do spraw kosciola.Szukałem miejsca i myślę, że tu jest to odpowiednie. Choć nie jestem wierzącym KŚ, a jednocześnie będąc v-protestantem podrzucam link do dokumentu ze Skarlandu- https://kustosz.stempel.org.pl/1398/101005704499829053.pdf
Warto się zapoznać.
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
||