Ja, Sebastian von Tauer oświadczam niniejszym, że jestem wiernym Kościoła Świętego i proszę o wpisanie mnie na listę wiernych.
DEKLARACJA WIARY
• Strona 1 z 2 • 1, 2
DEKLARACJA WIARY
Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki
Re: DEKLARACJA WIARY
Daniel January von Tauer-Krak
[
Tymoteusz Dostojewski herbu Radwan odmiana Dostojewski
Wojski mścisławski Pan na Bobrujsku
Re: DEKLARACJA WIARYCzy ja z Zakonem mogę przystąpić ?
Czy inne Państwo może przystąpić ? Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg Ordynat Prusko-Pomorski Re: DEKLARACJA WIARY
Zakon bez problemu. Co do innych państw, myślę, że też jest to jak najbardziej wykonalne - wszyscy zakładać będziemy istnienia owego "Papieża w Rzymie" a rolę jego głosu pełnić będzie prymas innego pańśtwa lub w przypadku jego braku - głowa państwa. Rzecz jasna takie "mówienie głosem papieża" obejmowałoby wtedy tylko teren jednego mikropaństwa, tak, że nasz król nie mógłby za papieża wydawać decyzji dotyczących hierarchii w państwie obcym. Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki
Re: DEKLARACJA WIARYBardzo dziękuję to dobra informacja.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg Ordynat Prusko-Pomorski Re: DEKLARACJA WIARY
(-) Maurycy Wilhelm Jerzy Orański-Nassau Hetman Wielki wicekról Nowej Kurlandii wojewoda sandomierski, pan na Tarnowie i San Alberto,
o. Lucjan Fer od Matki Boskiej Sługa Boży Wikariusz w kościele pw. św. Wojciecha w Krakowie Re: DEKLARACJA WIARY
Po raz kolejny panu powtarzam: niech pan najpierw przeczyta Konstytucję Apostolską, a potem deklaruje chęć dołączenia do stanu kapłańskiego. W KA jest zapis, że nie można zostać od razu proboszczem, pierwszym krokiem jest zostanie wikariuszem. Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie Wojewoda Inowrocławski Sędzia Grodzki
DEKLARACJA WIARYJa, Radowit_Leszczyn oświadczam niniejszym, że jestem wiernym Kościoła Świętego i proszę o wpisanie mnie na listę wiernych.
• Strona 1 z 2 • 1, 2