|
przez Jerzy IV » 18 cze 2024, 11:51
Księga Notarialna Królewskiego Miasta Fort Jakuba Wpisy do księgi są dokonywane przez Pisarza Skarbowego ds. Miast Królewskich po zatwierdzeniu wniosku zakupu działki. Działki oddane we wieczyste użytkowanie osobom lub instytucjom są zaznaczone kolorem czerwonymDziałki będące własnością kościelną są oznaczone kolorem fioletowymDziałki będące własnością wojska są oznaczone kolorem zielonym. Działki będące własnością miasta są oznaczone kolorem niebieskim. Działki będące własnością prywatną są oznaczone kolorem czarnym. Cena działki to 600 DPL 1. Fort Jakuba2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. Punkt Poborowy Wojska Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Fort Jakub19. 20. 21. 22. Szpital Miejski23. 24. Doki Wojskowe25. Magazyn Wojskowy26. 27. 28. 29. 30. 31. Ratusz miejski32. Straż Ogniowa33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. Siedziba Straży Miejskiej50. 51. 52. 53. Działka Friedricha von Baden 54. Działka Friedricha von Baden 55. 56. 57. 58. Kościół św. Jakuba59. 60. 61. Działka Wilhelma Zygmunta von Zugdam 62. Działka Wilhelma Zygmunta von Zugdam 63. Działka Wilhelma Zygmunta von Zugdam 64. Kamienica Wilhelma Zygmunta von Zugdam 65. Kamienica Wilhelma Zygmunta von Zugdam 66. 67. 68. Port Morski Wilhelma Zygmunta von Zugdam 69. 70. Magazyn Morski71. Port Miejski72. 73. Działka Wilhelma Zygmunta von Zugdam 74. Koszary Miejskie75. Działka Wilhelma Zygmunta von Zugdam 76. 77. 78. 79. Działka Marcina von Biberstein-Krasickiego 80. 81. Port Morski Wilhelma Zygmunta von Zugdam 82. 83. 84. Port Morski Wilhelma Zygmunta von Zugdam 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. Pałac Wicekróla101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109. 110. 111.
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Marcin von Biberstein-Krasicki » 18 cze 2024, 12:25
Chętnie zakupiłbym działkę w Forcie. Niestety, póki co, jestem w stanie jedynie poprosić o wyznaczenie takowej awansem na słowo mieszczanina. Jeżeli Waćpan reflektuje, to proszę o wyznaczenie takowej. Rozumiem, że możliwości rozbudowy są standardowe. Wtedy poprosiłbym awansem o wyznaczenie na tej działce straganu z płodami rolnemi, które już sam dostarczę.
-
-

- Mieszczanin

-
- Wykształcenie: brak
przez Jerzy IV » 18 cze 2024, 12:49
Marcin von Biberstein-Krasicki napisał(a):Chętnie zakupiłbym działkę w Forcie. Niestety, póki co, jestem w stanie jedynie poprosić o wyznaczenie takowej awansem na słowo mieszczanina. Jeżeli Waćpan reflektuje, to proszę o wyznaczenie takowej. Rozumiem, że możliwości rozbudowy są standardowe. Wtedy poprosiłbym awansem o wyznaczenie na tej działce straganu z płodami rolnemi, które już sam dostarczę.
Odpisałem prywatnie. Napisze jednak także publicznie. Proponuję, taki układ, że pożyczę Panu odpowiednie środki na zakup działki oraz straganu. Proszę mi jedynie napisać jaki numer tej działki. 
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Marcin von Biberstein-Krasicki » 18 cze 2024, 13:31
Bardzo Panu dziękuję za pozytywną odpowiedź i przychylenie się do prośby. Poproszę o przypisanie do mojej osoby awansem działki numer 79 oraz straganu lub dwóch, to już jak sam Waćpan uzna. Pod honorem zaświadczam jak najszybszą spłatę darowizny. Jakem Krasicki ze starożytnego rodu Bibersteinów.
Piękna mapka - zaiste. Czy mógłby Pan podzielić się jedną małą tajemnicą swojego warsztatu? W jaki sposób wykonuje Pan takie cuda?
-
-

- Mieszczanin

-
- Wykształcenie: brak
przez Jerzy IV » 18 cze 2024, 13:43
Marcin von Biberstein-Krasicki napisał(a):Bardzo Panu dziękuję za pozytywną odpowiedź i przychylenie się do prośby. Poproszę o przypisanie do mojej osoby awansem działki numer 79 oraz straganu lub dwóch, to już jak sam Waćpan uzna. Pod honorem zaświadczam jak najszybszą spłatę darowizny. Jakem Krasicki ze starożytnego rodu Bibersteinów.
Piękna mapka - zaiste. Czy mógłby Pan podzielić się jedną małą tajemnicą swojego warsztatu? W jaki sposób wykonuje Pan takie cuda?
Oczywiście. Przelew zrobiony. Proszę sobie doliczyć do szkatuły i zakupić działkę oraz stragan. viewtopic.php?f=555&t=7151&p=72665#p72665Zapis w księdze uczynię kiedy zostanę wójtem tego miasta. Na razie uczynić tego nie mogę, bo jestem wójtem Gdańska. Co najwyżej Pisarz Skarbowy ds. Miast Królewskich, Pan Maciej Gerwazy Lisewicz, mógłby to zrobić. Jednak nie wiem co będzie szybsze. Czy on czy zmiana na stanowiskach wójtów.  Co do programu w którym powstała mapa, to generator miast: https://watabou.itch.io/medieval-fantasy-city-generator
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Jakub Piotr Idyllicz » 18 cze 2024, 14:04
Pyszna mapa, panie Fryderyku! Jeśli kiedykolwiek byłyby plany wymiany starych map miast na nowe, nie widzę innego człeka niż Jaśnie Wielmożny, który mógłby je wykonać. 
Jakub Piotr IdylliczPan na Grywałdzie y Kluczkowicach 
-
-

- Szlachcic

-
- Stopień: Pocztowy
- Wykształcenie: Szkoła parochialna
przez Jerzy IV » 18 cze 2024, 14:08
Jakub Piotr Idyllicz napisał(a):Pyszna mapa, panie Fryderyku! Jeśli kiedykolwiek byłyby plany wymiany starych map miast na nowe, nie widzę innego człeka niż Jaśnie Wielmożny, który mógłby je wykonać. 
Z historycznymi miastami jest o tyle trudniej, że ciężej by się to na pewno robiło. Program jest świetny, ale nie wiem czy dałoby w nim radę zrobić takie mapki miast jakie my mamy. 
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Jakub Piotr Idyllicz » 18 cze 2024, 14:24
Jakub Piotr IdylliczPan na Grywałdzie y Kluczkowicach 
-
-

- Szlachcic

-
- Stopień: Pocztowy
- Wykształcenie: Szkoła parochialna
przez Jerzy IV » 21 cze 2024, 20:56
Kupuję działki 53 i 54 oraz działkę 72 na której kupuję i stawiam port morski. Koszt 19 800 DPL
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Fort Jakuba
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|