|
przez Jerzy IV » 11 sie 2025, 21:39
To w takim razie można by zacząć jakieś przygotowania. Sił użyłbym podobnych, tzn. tych samych dywizji które były, chyba, że jakieś nowe osoby chciałyby się włączyć do kampanii do stronie naszej RON. Co do sił Chanatu również zostawiłbym 3 dywizje (ordy) jakie były. Tatarzy prowadziliby natarcie w trzech kierunkach jak to było poprzednio. Jedna orda w kierunku podola, a dwie pozostałe w kierunku stepów i ukrainy. Jeśli mógłbym prosić o pewne usprawiedliwienie, to ja osobiście włączyłbym się aktywnie w kampanię w nowym tygodniu, albowiem obecnie jestem w domu, ale w piątek wyjeżdżam na weekend, dlatego mnie nie będzie.
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Konrad Radziwiłł » 18 sie 2025, 20:33
Ja jestem chętny i zapewne ostatni z familii Orańskich, czyli wielebny Benedykt bedzie chetny, mamy juz 4 osoby, czyli wystarczy żeby ruszyć w pole.
Hrabia IL Gubbio
Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
- Medale: 5
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Pułkownik
- Wykształcenie: Bakałarz
przez Jerzy IV » 18 sie 2025, 21:51
Konrad Radziwiłł napisał(a):Ja jestem chętny i zapewne ostatni z familii Orańskich, czyli wielebny Benedykt bedzie chetny, mamy juz 4 osoby, czyli wystarczy żeby ruszyć w pole.
To może dobrze jakby jeszcze Pan Wilhelm też się zdecydował...  Zawsze to opcja na uzyskanie awansów wojskowych  Dobrze jakby też reszta dzielnych rycerzy ruszyła z Królem i Hetmanem w pole.. Tyle tych żołnierzy Najjaśniejszej Rzeczpospolitej, a tylko 4 osoby póki co zgłoszone. Wstępnie proponuję bym to ja objął jak poprzednio nad dywizją walczącą na Podolu, zaś Król i Hetman wzięli by na siebie starcia z tatarami na bezkresnej Ukrainie. Mój Szanowny brat Benedykt mógłby dowodzić odwodem wojsk, albo tylną strażą, lub też bezpośrednio jakąś dywizją pokierować. To już zależy jak się czuje jako pisarz i twórca narracji, a także jaki ma stosunek do bycia duchownym, a jednocześnie obrońcą Rzeczpospolitej. Ja dla obrony kraju i poddanych JKM Konrada jestem w stanie stanąć na czele wojska i poprowadzić żołnierzy do bitwy (w średniowieczu tak biskupi robili to czemu ja bym nie mógł  ) No ale wiem, że w mikro bywały różne podejścia do narracji... 
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Benedykt Orański » 18 sie 2025, 22:50
Konrad Radziwiłł napisał(a):Ja jestem chętny i zapewne ostatni z familii Orańskich, czyli wielebny Benedykt bedzie chetny, mamy juz 4 osoby, czyli wystarczy żeby ruszyć w pole.
Wasza Wysokość bardzo chętnie podejmę się tego zadania! Fryderyk Orański napisał(a):Konrad Radziwiłł napisał(a):Ja jestem chętny i zapewne ostatni z familii Orańskich, czyli wielebny Benedykt bedzie chetny, mamy juz 4 osoby, czyli wystarczy żeby ruszyć w pole.
To może dobrze jakby jeszcze Pan Wilhelm też się zdecydował...  Zawsze to opcja na uzyskanie awansów wojskowych  Dobrze jakby też reszta dzielnych rycerzy ruszyła z Królem i Hetmanem w pole.. Tyle tych żołnierzy Najjaśniejszej Rzeczpospolitej, a tylko 4 osoby póki co zgłoszone. Wstępnie proponuję bym to ja objął jak poprzednio nad dywizją walczącą na Podolu, zaś Król i Hetman wzięli by na siebie starcia z tatarami na bezkresnej Ukrainie. Mój Szanowny brat Benedykt mógłby dowodzić odwodem wojsk, albo tylną strażą, lub też bezpośrednio jakąś dywizją pokierować. To już zależy jak się czuje jako pisarz i twórca narracji, a także jaki ma stosunek do bycia duchownym, a jednocześnie obrońcą Rzeczpospolitej. Ja dla obrony kraju i poddanych JKM Konrada jestem w stanie stanąć na czele wojska i poprowadzić żołnierzy do bitwy (w średniowieczu tak biskupi robili to czemu ja bym nie mógł  ) No ale wiem, że w mikro bywały różne podejścia do narracji... 
Chętnie podejmę się jakiegokolwiek zadania do którego zostanę przydzielony. Pierwej jestem obywatelem Rzeczpospolitej Obojga Narodów, a po wtóre duchownym. W obu przypadkach przede wszystkim mam obowiązek bronić ojczyzny przed agresorem. Dlatego nie mam problemu by stanąć na czele wojsk. Dowódca i kapelan w jednym - ciekawe połączenie 
abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau Herbu Pilawa Książe Siewierski Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów Kanclerz Wielki Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim
-
-

- Biskup KŚ

-
-
-
przez Jerzy IV » 19 sie 2025, 15:04
Benedykt Orański napisał(a):Konrad Radziwiłł napisał(a):Ja jestem chętny i zapewne ostatni z familii Orańskich, czyli wielebny Benedykt bedzie chetny, mamy juz 4 osoby, czyli wystarczy żeby ruszyć w pole.
Wasza Wysokość bardzo chętnie podejmę się tego zadania! Fryderyk Orański napisał(a):Konrad Radziwiłł napisał(a):Ja jestem chętny i zapewne ostatni z familii Orańskich, czyli wielebny Benedykt bedzie chetny, mamy juz 4 osoby, czyli wystarczy żeby ruszyć w pole.
Chętnie podejmę się jakiegokolwiek zadania do którego zostanę przydzielony. Pierwej jestem obywatelem Rzeczpospolitej Obojga Narodów, a po wtóre duchownym. W obu przypadkach przede wszystkim mam obowiązek bronić ojczyzny przed agresorem. Dlatego nie mam problemu by stanąć na czele wojsk. Dowódca i kapelan w jednym - ciekawe połączenie 
Cieszy, że Szanowny Brat również chce bronić Rzplitej Wilhelm Zygmunt von Zugdam napisał(a):Fryderyk Orański napisał(a):To może dobrze jakby jeszcze Pan Wilhelm też się zdecydował...  Zawsze to opcja na uzyskanie awansów wojskowych  Tak też zrobię. Chętnie wyruszę na kampanię. 
Super to jest nas już 5 osób. Można coś podziałać. 
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Konrad Radziwiłł » 19 sie 2025, 21:32
Jeśli mogę wiedzieć jakie było hasło do sztabu Rzeczpospolitej?
Hrabia IL Gubbio
Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii
Starosta Wileński 
-
-

- Starosta

-
- Medale: 5
-
-
- Godności Kancelaryjne: Podkanclerzy
- Stopień: Pułkownik
- Wykształcenie: Bakałarz
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Kampania Krymska
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|