|
przez Jerzy IV » 22 gru 2024, 19:52
Maurycy Orański napisał(a):Maurycy Orański napisał(a):Nasza dyslokacja -Kresowa-na lewym brzegu Dniepru -Ruska-Na prawym brzegu -Białoruska na prawym brzegu Bohu Tylko jak panowie myślicie? Nie nad granicą? Wpuścimy ich nieco i potem uderzymy? Zaporożcy- tam w okolicach Bazawłuka. Oni nad granicą. Niech uderzą od razu.
Takie ustawienie przekazałem wczoraj panu Friedrichowi
Ja się zgadzam. Co do umieszczenia na mapie, to zrobię to ale może w wigilię albo pierwszy dzień świąt, bo teraz mimo że jestem w domu to robię w domu porządki i pomagam rodzinie, także nie mam zbytnio możliwości by na laptopie coś robić.
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
- Medale: 6
-
-
- Godności Kancelaryjne: .
- Stopień: Rotmistrz
- Wykształcenie: doktor net
przez Jerzy IV » 28 gru 2024, 13:01
Czy Hetman zadecydował kto, jakim wojskiem, jednostką będzie dowodził?
/-/ Jerzy IV Dei gratia rex Poloniae, magnus dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae, Samogitiae, Livoniaeque, Smolenscie, Severiae, Czernichoviaeque necnon magnus dux Oraniae Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Jerzy IV » 28 gru 2024, 16:26
Maurycy Orański napisał(a):-Kresowa-Pan Maciej (pierwotnie miał być król) reszta jak pierwotnie -Ruska-Pan Fryderyk -Białoruska-Pan Michał -Zaporożcy- Pan Zugmunt
A Pan hetman, żadnej dywizji czy pułku nie bierze?
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Jerzy IV » 30 gru 2024, 14:10
Maurycy Orański napisał(a):Ja wejdę na czele rezerw jeśli coś pójdzie nie tak a także wydam rozkazy jeśli ktoś tego danego dnia nie zrobi.
Rozkazy proszę wydawać do 20 żebym nie robił tego po nocy.
Rozumiemy. Co do map, nie wiem czy będę w stanie robić je dzień w dzień. Prawdopodobnie będą co drugi dzień. Na moment pisania postu, mam już mapę dnia zero, z wojskami tatarów. Aktualnie robię na niej ustawienie RON.
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
przez Jerzy IV » 30 gru 2024, 14:17
Maurycy Orański napisał(a):Maurycy Orański napisał(a):Nasza dyslokacja -Kresowa-na lewym brzegu Dniepru -Ruska-Na prawym brzegu -Białoruska na prawym brzegu Bohu Tylko jak panowie myślicie? Nie nad granicą? Wpuścimy ich nieco i potem uderzymy? Zaporożcy- tam w okolicach Bazawłuka. Oni nad granicą. Niech uderzą od razu.
Takie ustawienie przekazałem wczoraj panu Friedrichowi
W ogóle patrzyłem na to, i na mapkę z ustawieniem tatarów i jest pewien problem. Tatarzy wstawienia jak najbliżej granicy, sprawiają, że niemożliwe jest ustawienie kozaków w okolicach bazawłuka bo na tym polu jest już tatar. Nie mniej możemy zrobić tak, że Kozacy byliby od razu na najbliższych polach przylegających do tych co są na nich tatarzy.
-
-

- Jego Królewska Mość

-
-
-
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Sztab Rzeczpospolitej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
|
|