Wilhelm Zygmunt von Zugdam napisał(a):Pozwolę sobie dokonać zakupu działki nr. 32 i wybudować na niej sukiennice.
Wpis w Księdze dokonany.
Księga Notarialna Miasta Mińska
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Księga Notarialna Miasta Mińska
Wpis w Księdze dokonany. Plus ratio quam vis
Re: Księga Notarialna Miasta MińskaBardzo bym prosił o możliwość przydzielenia mi działki na mocy zezwolenia króla: viewtopic.php?f=4&t=7457&start=60
Na działce chciałbym wznieść kramy kupieckie za 200 DPL. Re: Księga Notarialna Miasta MińskaKtóra działkę Pan pragnie?
Hrabia IL Gubbio Pułkownik w Bracławskim Pułku Kawalerii Podkomorzy Wileński
Re: Księga Notarialna Miasta MińskaChodziło mi o działkę nr.33-umknęło mi to przy pisaniu poprzedniego postu
Re: Księga Notarialna Miasta MińskaChcę wykupić działki 12 oraz 13. Zbór wybudować nowy na działce 13 (będzie to zbór ariański), a na działce 12 niech powstanie Szkoła ariańska. Obie obiekty przekazuję Braciom Polskim.
D13 - 600 DPL + 10 000 DPL (działka + kościół) D12 - 600 DPL + 10 000 DPL (działka + kolegium) Razem 21200 DPL Pan na Kisielinie Olizar Kierdej h.własnego Herold Wielki kartograf, rysownik, członek Wspólnoty Braci Polskich autor Interaktywnej mapy RON ![]() Re: Księga Notarialna Miasta MińskaChylę czoła i prośbę składam, by nabyć działkę numeru 35 oraz drewniane domostwo za pieniądza 800, to jest 1400 łącznie.
Zdrawiam! Re: Księga Notarialna Miasta MińskaJako wielki podskarbi pozwalam na zakup. Może pan uznawać się za właściciela działki, oraz proszę o odnotowanie zakupu w swojej szkatule.
Wilhelmus Sigismundus de Zugdam Burmistrz Prezydujący Miasta Gdańska, Podskarbi Wielki Ambasador Rzeczpospolitej w Księstwie Sarmacji. Komandor Gdański Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. ![]()
Re: Księga Notarialna Miasta MińskaMości Podskarbi Wielki,
Pragnąłbym sprzedać działkę nr 35 oraz drewniane domostwo na niej za 600 i 800 DPL, 1400 DPL łącznie.
• Strona 2 z 2 • 1, 2