|
Miejsce w którym rozgrywane są kampanie wojskowe - a przynajmniej ta ich część, której świadkami mogą być postronni.
przez Henryk Mikołaj Hrychowicz » 27 wrz 2016, 07:56
Dziś przypada rocznica bitwy pod Kircholmem, znamienita okazja by rozpocząć nową fabularna kampanie wojenną. Nie wiem czy się to uda, ale chciałbym by tym razem toczyła się ona na ladzie i na morzu. Zasady będą oparte o te wypracowane we wcześniejszych wydarzeniach tego typu. Wielkość oddziałów: X – chorągiew XX – pułk (4 chorągwie) XXX – dywizja (3 pułki) XXXX – armia polowa Dziennie można wydać trzy rozkazy swojej jednostceJeden rozkaz to: -przemarsz jednostki (o jedno pole), -nawiązanie walki, -umocnienie pozycji -przegrupowanie (podzielenie lub połączenie jednostek) -przekroczenie rzeki (rozpoznanie przeprawy, uchwycenie przyczółka i przeprawa jednostki na drugi brzeg) -popas/postój jednostki dla uzupełnienia furażu i żywności (obowiązkowo co 3 dzień) Obszar działań (tym razem) obejmie Inflanty, część Litwy, Prusy i Pomorze w Koronie Co Mości Panowie sadzą o tej propozycji ?
-
-

- Zmarły
-
- Medale: 11
-
-
-
-
przez Rarog » 27 wrz 2016, 17:30
Czy przewiduje Hetman uczestnictwo gości zagranicznych w tej kampanii? 
-
-
- Gość zagraniczny
-
- Medale: 2
-
przez Rarog » 28 wrz 2016, 15:02
Widział bym to tak, że narrację ruchu wojsk Estów poprowadzę ja.
Wszak Mości Hetman jasno się wyraził Bracia.  Mnie martwi jedynie, czy jedna osoba będzie w stanie ogarnąć kierownictwo nad kampanią i wojskami nieprzyjaciela jednocześnie. Osobiście przychylam się do pomysłu Wielkiego Mistrza von Tauera aby ktoś odciążył Hetmana.
-
-
- Gość zagraniczny
-
- Medale: 2
-
kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska
Powrót do Kampanie Wojskowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
|
|